کاربردهای پماد زینک اکسید موضعی

دکتر حمیدرضا بادلی

view

موارد استفاده از زینک اکسید موضعی

زینک اکساید دارویی موضعی است که برای درمان ادرار سوختگی کودکان، سوختگی های خفیف، ترک های پوستی شدید و تحریک های خفیف پوستی استفاده می شود.

شیاف مقعدی زینک اکساید:

برای درمان خارش، سوختگی، تحریک و ناراحتی های دیگر مانند هموروئید استفاده می شود.

گاهی داروی موضعی زینک اکساید برای موارد دیگری به غیر از موارد یاد شده بالا استفاده می گردد.

اطلاعات مهم در مورد زینک اکسید

همیشه از دارو بر اساس برچسب موجود بر روی آن استفاده نمایید اگر دچار هرگونه عارضه یا حساسیتی به آن شدید حتماً با پزشکتان در تماس باشید.

نکات مهم قبل از استفاده از پماد زینک اکساید

اگر به هر کدام از موارد زیر مانند ترکیبات روی، دایمیتیکون، لانولین، روغن کبد، ژل، وازلین و روغن های مینرال حساسیت دارید از پماد یا ترکیبات موضعی زینک اکساید استفاده نکنید.

هنوز به درستی مشخص نیست که زینک اکساید برای جنین بی‌خطر می باشد یا خیر. زنان حامله حتما با پزشک شان در مورد مصرف این دارو مشورت نمایند. در مورد زنانی که به شیرخوار شان شیر می‌دهند نیز اطلاعات درستی در مورد بی خطری آن در شیردهی وجود ندارد.

چگونه باید از زینک اکساید موضعی استفاده کرد؟

بر اساس دستورالعمل پزشک یا نسخه از این دارو استفاده نمایید هرگز بیشتر از اندازه و کمتر از حد معمول استفاده نشود و طول زمان مصرف بر اساس دستورات کوتاه تر و نه طولانی تر استفاده شود

هرگز به صورت خوراکی مصرف نشود در نوع مقعدی فقط این دارو برای استفاده در قالب شیاف تعبیه شده است.

در مورد پوستهای ترک خورده و سوختگی های ضعیف و یا هرگونه پوست تحریک شده بر اساس نیاز آن استفاده شود مقدار کمی از پماد را بر روی ناحیه بمالید آن را به آهستگی مالش دهید.

برای درمان ادرار سوختگی شیرخواران با هر بار تعویض کهنه یا پوشک از آن استفاده نمایید به یاد داشته باشید در هنگام خواب ایا اینکه بلافاصله پس از آن تعویض کنون از آن استفاده شود

همیشه ناحیه کهنه باید به درستی تمیز گردد کهنه های خیس شده به سرعت تعویض شود قبل از مالیدن پماد پوست باید خشک گردد. اگر از پودر های این دارو استفاده می کنید مواظب باشید بآرامی استفاده شود و هرگز در هوا معلق نگردد همیشه درب دارو را به خوبی ببندید.

داروی زینک اکساید را میتوان در هوای اتاق و به دور از گرما و رطوبت اتاق نگهداری کرد.

در مورد شیاف زینک اکساید بهتر است که در یخچال نگهداری شود در مورد شیاف در محیط بیرون ممکن است دارو شل و یا به اصطلاح ذوب گردد.

عوارض زینک اکسید موضعی

اگر علائمی شبیه واکنش های آلرژیک مانند کهیر تنگی نفس و تورم صورت لب زبان و گلو شدید به سرعت خود را به بخش اتفاقات یا اورژانس برسانید.

منبع: drugs.com
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

متخصصین

حمیدرضا بادلی

حمیدرضا بادلی

فوق تخصص کلیه کودکان

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید