10 نکته مهمی که باید والدین درباره واکسن آنفلوآنزای کودکان 2017-2018 بدانند

دکتر حمیدرضا بادلی

view

وقت آن رسیده است تا با تزریق واکسن آنفلوآنزا در خانواده، از مملو شدن تب و آبریزش بینی در ماه های آینده در منزل تان جلوگیری نمایید.

10 نکته مهم در مورد واکسن آنفولانزای 2017-2018 که لازم است بدانید را تقدیم می نمایم:

1. واکسن آنفلوانزا برای کودکان ضروری است.

ویروس آنفلوآنزا شایع و غیر قابل پیش بینی است و حتی در کودکان سالم می تواند عوارض جدی و حتی باعث مرگ گردد. ایمن سازی آنفولانزا در هر سال بهترین راه محافظت از کودکان است.

هر ساله به طور متوسط ​​5 تا 20 درصد جمعیت ایالات متحده مبتلا به بیماری آنفولانزا مبتلا و بیش از 200000 نفر بدلیل عوارض آن  بستری می گردند. در فصل 2016-2017 101 کودک با ابتلا به آنفولانزا جان باختند. اگر فرزند تان را واکسینه نکنید، نه تنها آنها بلکه دیگران را هم در معرض خطر ابتلا به آن قرار دهید.

اگر چه آنفلوآنزا می تواند با داروهای ضد ویروسی درمان شود، اما اگر این داروها بموقع شروع نشوند تاثیری چندانی ندارند، ممکن است گران باشند، و ممکن است عوارض جانبی ناخوشایند داشته باشند.

انجمن کودکان آمریکا AAP  و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها CDC توصیه می کنند ایمن سازی سالانه آنفلوانزا برای همه کودکان 6 ماه و بالاتر، از جمله کودکان و نوجوانان انجام شود. کودکانی که بیماری مزمن دارند و یا تماس های خانگی با افراد خانه و مراقبت کنندگان بیرون مانند مراکز نگهداری، مهد کودک ها و دبستان ها دارند باید واکسیه شوند.

 افراد جوان مبتلا به آسم، بیماری قلبی، دیابت، سیستم ایمنی ضعیف، و زنان باردار ، در معرض خطر عوارض آنفلوانزا مانند پنومونی (عفونت ریه) هستند.

حدود نیمی از آمریکایی ها هر سال بر علیه آنفولانزا واکسینه می شوند، از جمله 50 درصد زنان باردار. اما این تعداد کافی نبوده وباید تعدادشان افزایش یابد. از پزشک تان بپرسید "ما چگونه واکسن آنفلوانزا را برای کودکان مان استفاده کنیم؟"



2. اکنون زمان واکسیناسیون است.

واکسن های آنفولانزا در حال حاضر در بازار موجود است و در پاییز و زمستان هم یافت می شوند.

شیرخواران و کودکان تا 8 سالی که تاکنون واکسن آنفلوآنزا دریافت نکردند نیاز به دو دوز واکسن دارند که بهتر است با فاصله 1 ماه از هم تزریق شود. تاکید می شود که هر چه زودتر دوز اول واکسن تزریق گردد.

3. درحال حاضر فقط نوع تزریقی واکسن آنفلوآنزای در دسترس است.

واکسن آنفولانزا غیر فعال شده IIV  که تزریق عضلانی می شود برای کودکان 6 ماه و بالاتر مورد تایید قرار گرفته است. بسته به تعداد سویه های آنفلوانزا حاوی آن، در هر دو فرم سه و چهار گانخه وجود دارد. واکسن آنفولانزای مرغی در ایالات متحده توصیه نمی شود.

4. مهم نیست کدام واکسن را دریافت می کنید.

واکسن های چهارگانه آنفلوآنزا برای فصل 2017-2018 حاوی سه  سویه به عنوان واکسن سه گانه، و یک سویه B اضافی است. اگر چه حفاظت این نوع بهتر است ولی  AAP تفاوت چندانی بین نوع سه گانه و چهار گانه وجود ندارد.

برای گرفتن واکسن خاصی، لطفا واکسیناسیون را به تاخیر نیاندازید. ویروس آنفولانزا غیر قابل پیش بینی است. مهمترین مسیله این است که مردم هر چه زودتر واکسن را دریافت می کنند.

5. شما بیماری آنفولانزا را از واکسن نخواهید گرفت.

واکسن های انسانی از ویروس های کشته شده ساخته شده اند. علایم خفیف، مانند تهوع، خستگی، سردرد، درد عضلانی و لرز، می تواند رخ دهد.

عوارض جانبی واکسن آنفلوآنزا خفیف است. شایع ترین عوارض جانبی درد و حساسیت در محل تزریق است. تب نیز در عرض 24 ساعت پس از ایمن سازی در حدود 10 تا 35 درصد از کودکان زیر 2 سال دیده می شود، اما به ندرت در کودکان و بزرگسالان بزرگتر دیده می شود. این علایم معمولا در عرض چند روز از بین می رود.

6. اگر شما واکسن آنفولانزا را دریافت کرده و واکسینه شده اید، فرم ملایمتری از این بیماری را دریافت خواهید کرد.

همه می دانند که واکسن آنفلوانزا حدود 60 موثر است اما امیدواریم که این در صد در آینده با واکسن های بهتر افزایش یابد. خبر خوب این است که افراد واکسینه شده معمولا یک شکل خفیف بیماری انفلونزا را می گیرند. اما افراد واکسینه نشده در معرض خطر عوارض شدید و حتی مرگ ناشی از این ویروس هستند.

7. برای رسیدن به سطح مطلوب باید این واکسن توسط تولید کننده ها به مقدار کافی تولید شود.

8. واکسن آنفلوانزا باعث ایجاد اوتیسم نمی شود. تحقیقات جامع  نشان داده اند که واکسن آنفلوآنزا بی خطر بوده و ایجاد اوتیسم نمی کند.




9. واکسن آنفلوانزا می تواند همزمان با سایر واکسن ها داده شود.

واکسن آنفلوآنزا را می توان  همزمان با سایر واکسن ها ، اما در جای دیگر بدن تزریق گردد. توجه داشته باشید که کودکان 6 تا 8 ساله نیاز به دوز دوم با فاصله زمانی یک ماهه داند تا کاملا محافظت شوند.

10. کودکانی که آلرژی به تخم مرغ دارند هم می توانند واکسن انفلونزا دریافت نمایند. بنابراین برای دریافت نیازی به تایید آلرژیست ندارید.

امیدوارم پاییز و زمستان بی خطرو بدون بیماری شدید انفلونزا در خانواده داشته باشید.

منبع: AAP
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید