تغذیه بعد از عمل جراحی کیسه صفرا

دکتر هادی توزنده جانی

view

بهترین رژیم غذایی بعد از عمل سنگ کیسه صفرا چیست؟

پس از عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا (کوله سیستکتومی)، برخی از افراد دچاردفع مدفوع مکرر(اسهال) می شوند. در اکثر موارد، اسهال بیش از چند هفته تا چند ماه طول نمی کشد.

رژیم اختصاصی برای پس از عمل جراحی کیسه صفرا وجود ندارد که شما بتوانید آن را  دنبال کنید، اما دانستن اصول زیر بسیار مفید است 

چرا  اسهال بعد از برداشتن کیسه صفرا ایجاد می شود؟

به نظر می رسد اسهال پس از حذف کیسه صفرا، صفرای تولید شده، به داخل روده وارد می شود. به طور معمول، کیسه صفرا،  صفرا را جمع آوری و انرا تغلیظ کرده و سپس آن را آزاد می کند تا به هضم چربی کمک کند هنگامی که کیسه صفرا برداشته می شود، غلظت صفرا کمتر شده و به طور مداوم به روده ها تخلیه می شود. چون صفرا اثر شبیه ملین دارد بنابراین می تواند باعث اسهال گردد. مقدار چربی که در یک زمان غذا می خورید نیز در ایجاد اسهال نقش دارد. مقادیر کم چربی برای هضم آسان تر است، در حالی که مقادیر زیاد آن ممکن است باعث گاز، نفخ و اسهال شود.

رژیم غذایی پس از عمل جراحی کیسه صفرا:

 اگرچه یک رژیم خاص وجود ندارد، راهنمایی های زیر ممکن است به کم کردن مشکلات اسهال پس از برداشتن کیسه صفرا شما کمک کند:

  • اجتناب از غذاهای پر چرب، غذاهای سرخ شده و چرب، و سس های چرب حداقل برای یک هفته پس از جراحی. در عوض، غذاهای بدون چربی یا کم چرب را انتخاب کنید. غذاهای کم چرب یعنی بیش از 3 گرم چربی در غذا ندارند.
  • فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهیدوجود فیبر در غذا، به بهبود حرکات روده کمک کند. فیبرهایی مانند جو و جو دو سررا به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اما مطمئن باشید که مقدار فیبر را به آرامی افزایش می دهید، مثلا در چندین هفته، زیرا فیبر زیاد در ابتدا می تواند تولید گاز را بیشتر کند.
  • خوردن وعده های مکرر و کوچکتر که ممکن است باعث ترکیب بهتر با صفرا شود. یک وعده غذایی سالم باید حاوی مقدار کمی پروتئین مانند مرغ، ماهی و یا لبنیات بدون چربی، همراه با سبزیجات، میوه ها و غلات کامل باشد.
  • محدود کردن غذاهایی که تمایل به اسهال را بدتر می کنند از جمله:
  1. کافئین
  2. محصولات لبنی
  3. غذاهای بسیار شیرین

اگر اسهال شما به تدریج از بین نرفته یا شدیدتر می شود، یا اگر وزن کم کرده و ضعیف شدید، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما ممکن است داروهایی مانند لورئامید Imodium A-D که باعث کاهش حرکت روده می شود و یا داروهایی  که اثرات ملین کننده صفرا را کاهش می دهند مانند کلستیرآمین را برای تان تجویز نمایند. پزشک شما همچنین ممکن است پیشنهاد کند که شما یک مولتی ویتامین برای جبران از دست رفتن ویتامین های محلول در چربی مصرف کنید.

دکتر هادی توزنده جانی

دکتر هادی توزنده جانی۳۷ مطلب

جراحی عمومی
استان گیلان ، شهر رودبار، خلیل آباد،بن بست بهار، تلفن:. 013331623784 رشت، خیابان نواب کوچه مهر ساختمان پارس نو شماره تماس: 01332117799

متخصصین

هادی توزنده جانی

هادی توزنده جانی

جراحی عمومی

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید