کم خونی فقر آهن را چطور درمان کنیم؟

دکتر عادل باقرسلیمی

view

کم خونی فقر آهن را چطور درمان کنیم؟

کم خونی فقر آهن می تواند به دلایلی همچون کمبود آهن در رژیم غذایی و یا از دست دادن آهن از طریق خون و اختلال در جذب آهن اتفاق افتد.

 البته در کشورهای در حال توسعه فقر آهن می توانند در نتیجه فقر آهن غذایی اتفاق می افتد و در کشورهای پیشرفته از دست دادن بیش از اندازه خون می‌تواند علت کم خونی ناشی از فقر آهن باشد.

ابتلای فرد برخی بیماری ها مثل بیماری سلیاک و یا اسهال های شدید و طولانی می تواند باعث کاهش جذب آهن بدن فرد گردد.

 آمارها نشان داده است که حدود ۳۰ درصد از افرادی که روی کره زمین زندگی می کنند دچار کم خونی هستند. بیشترین میزان ابتلا به کم‌خونی در کشورهای در حال توسعه مشاهده می شود. کم خونی فقر آهن در دوران شیرخوارگی و کودکی معمولاً شایع‌تر از سنین دیگر است.

بیشتر بخوانید :

کم خونی فقر آهن

چطور میتوان متوجه شد که کسی دچار کم خونی از فقر آهن؟

 مشخص در این علامت کم خونی فقر آهن و رنگ پریدگی یک فرد هست. سازمان بهداشت جهانی معتقده برای بررسی کم خونی فقر آهن و تشخیص آن باید به کف دست فر نگاه کنید در صورتی که کف دست فرد دچار رنگ پریدگی باشد می تواند نشان دهنده کم خونی فقر آهن باشد.

کم خونی فقر آهن چه اثراتی می تواند بر سلامت ما داشته باشد؟

یکی از اثرات کم خونی فقر آهن و اثرات قلبی عروقی است. کم خونی فقر آهن می تواند باعث افزایش ضربان قلبی در فعالیت و یا حتی استراحت فرد باشد همچنین افزایش حجم پلاسما و افزایش تحمل نسبت به ترکیبات دیگوکسین از دیگر اثرات کم خونی فقر آهن می باشد.

کم خونی فقر آهن می توانند تاثیرات عصبی نیز بر سلامت فرد داشته باشد.

برای مثال در فردی که دچار کم خونی فقر آهن است ممکن است شما بی‌قراری و خستگی را بیشتر از سایرین ببینید. همچنین کاهش توانایی در یادگیری و یا کاهش میزان توجه در فرد نیز قابل مشاهده می تواند باشد. افرادی که دچار خونی فقر آهن هستند معمولا توانایی لازم برای انجام ورزش های شدید را ندارند.

دکتر عادل باقرسلیمی

دکتر عادل باقرسلیمی۷ مطلب

خون و سرطان کودکان
فوق تخصص خون و سرطان کودکان

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید