دریافت مکمل آهن چه علائمی دارد؟

دکتر عادل باقرسلیمی

view

دریافت مکمل آهن چه علائمی دارد؟

دریافت مکمل آهن 

علاِئم

  • مدفوع سیاه قیری
  • یبوست

هرفردی برای ساخت گلبول های قرمز خون به آهن نیاز دارد.نبودن مقدار کافی آهن می تواند باعث کم خونی و یا کاهش سلول های خونی شود.افرادی که به مقدار کافی در رژیم غذایی شان آهن دریافت نمی کنند و یا کم خونی دارند نیاز به مصرف مکمل آهن دارند.مصرف مکمل آهن گاهی باعث بروز عوارض جانبی مانند سردرد، حس کردن طعم آهن در دهان، حالت تهوع ، استفراغ، یبوست، سیاه و یا سبز تیره شدن مدفوع و یا درد معده می شود.مصرف بیش از حد مکمل آهن می تواند باعث حالت تهوع شدید ، درد معده شدید و تب شود.در کودکان مصرف بیش از حد آهن حتی می تواند باعث مرگ شود.چقدر کفایت می کند؟بیشتر مردان بزرگسال به حدود 8 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند در حالی که زنان به 18 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند.زنان حامله به 27 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند.مکمل های آهن به صورت قرص، مایع، شربت و الکسیر وجود دارند.

زنانی که پریود های شدید و سنگین دارند ریسک بالاتری برای ابتلا به فقر آهن دارند.افرادی که گیاهخوار هستند و هیچ فرراوده ی حیوانی ای را مصرف نمی کنند به دو برابر آهن در هر روز نیاز دارند.زیرا آهن موجود در گیاه به راحتی جذب بدن نمی شود.بیشتر مردان بالغ و زنان یاِیسه رسک خیلی کمی برای ابتلا به فقر آهن دارند وریسک مصرف بیش از حد آهن را دارند. جگر مرغ، غلات غنی شده، گوشت گاو، و بسیاری از انواع حبوبات منابع خوبی برای آهن هستند.

بیشتر بخوانید :

کمبود آهن خون و ریزش مو

خود مراقبتی در دریافت مکمل آهن

زمانی که که اختلال جذب آهن دارید و یا به طور متفاوتی نیاز به آهن دارید با پزشک خود در رابطه با مصرف مکمل صحبت کنید.اگر بدون تجویز پزشک آهن مصرف می کنید حتما لیبل دارو را بخوانید و به توصیه ها عمل کنید.

پزشک چگونه دریافت مکمل آهن را تشخیص میدهد

پزشک شما می تواند نیاز شما به آهن را با معاینه شما، گرفتن تاریخچه پزشکی شما و سنجش سطح آهن در بدنتان تعیین کند.

عوامل خطر ابتلا به دریافت مکمل آهن

عوامل خطرزا: جنس مونث، خونریری شدید در دوران پریود، شیردهی، بیماری سلیاک، بیماری کرون، مصرف آنتی اسید، نبودن آهن در رژیم غذایی

درمان دریافت مکمل آهن

با پزشک خود صحبت کنید که چقدر آهن برای برای شرایط شما مورد نیاز است

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر هرگونه عوارض جانبی نگران کننده دارید به پزشکتان مراجعه کنید. اگر احساس می کنید که آهن زیادی مصرف کرده اید و یا اگر کودکی اشتباهی مکمل آهن شما را خورده است سریعا و اورژانسی به پزشک مراجعه کنید.

انتظار میرود در دریافت مکمل آهن

با پزشک خود در ارتباط با مصرف دوز صحیحی از آهن صحبت کنید. مصرف آهن با معده خالی باعث بهبود جذب آن می شود.اما ریسک ابتلا به ناراحتی معده را بالا می برد.پزشک شما ممکن است در جهت کاهش عوارض جانبی نصف دوز از آهن را دستور دهد.و یا ممکن است مصرف دوز های کم از قرص آهن را در طول روز توصیه کند.اگر بیش از چند ماه آهن مصرف می کنید حتما آن را با پزشک خود چک کنید و اطمینان حاصل کنید زیرا آهن می تواند در سیستم بدن شما ساخته شود و ایجاد مسمومیت کند.

حقایقی درمورد دریافت مکمل آهن

فقر آهن شایع ترین مشکل تغذیه ای در جهان است.80% از افراد به اندازه ی نیازشان آهن دریافت نمی کنند.

عوامل تشدید کننده دریافت مکمل آهن

مصرف مکمل آهن با معده خالی و یا بیش از حد نیاز علایم را بیشتر می کند.اگر بیماری هموکروماتوزیس دارید مکمل آهن مصرف نکنید

بیشتر بخوانید :

فواید مصرف خرما
دکتر عادل باقرسلیمی

دکتر عادل باقرسلیمی۷ مطلب

خون و سرطان کودکان
فوق تخصص خون و سرطان کودکان

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید