واکسیناسیون افرادی که طحال ندارند

دکتر حمیدرضا بادلی

view

روش صحیح واکسیناسیون افرادی که طحال ندارند

 

اگر شما به هر دلیلی طحال ندارید خواندن این مطلب برای تان توصیه می شود. افرادی که فاقد طحال هستند بدلیل تغییراتی که در سیستم دفاعی شان ایجاد می شود ایمنی بدن آنها تضعیف می شود. بنابراین نیاز به توجه ویژه(مراقبت بعد از عمل جراحی برداشتن طحال) از یک سو و واکسیناسیون از  سوی دیگر، برای پیشگیری از عفونت دارند.

 

دستورات لازم برای واکسیناسیون بیمارانی که طحال خود را برداشته اند:

  1. واکسن هپاتیت A: متاسفانه در کشورمان موجود نیست ولی به صورت معمول در همه افراد هم استفاده نمی شود مگر اینکه در خطر بیشتر، این نوع عفونت باشید و یا اگر مسافرت به مناطق شایع این بیماری دارید باید دو بار،  واکسن به فاصله 6 تا 12 ماه استفاده نمایید.
  2. هپاتیت B: اگر شما احتمال در معرض قرار گرفتن این بیماری را دارید یا به اصطلاح ریسک بالایی برای این بیماری دارید باید این واکسن را تلقیح نمایید. شما 2 تا 3 تلقیح نیاز دارید (بر اساس نوع واکسن تولیدی شرکت سازنده)
  3. واکسن هموفیلوس انفلونزا: این واکسن با واکسن ویروس انفلونزا تفاوت دارد. این واکسن حتما باید گرفته شود. اگر تاکنون واکسن هموفیلوس انفلونزا (Hib) نگرفته اید باید حداقل یک دوز واکسن بگیرید.
  4. واکسن HPV (پاپیلوما یا زگیل تناسلی): اگر خانم هستید و سن کمتر از 26 سال دارید و یا مرد و سن کمتر از 21 سال دارید باید این واکسن را تلقیح نمایید. معمولاً این واکسن باید در سه بار با فاصله 2 ماه برای 6 ماه تلقیح گردد.
  5. واکسن انفلونزا: هر سال باید در فصل پاییز این واکسن را تلقیح نمایید.
  6. واکسن سه گانه (MMR) حداقل به بک دوز از این واکسن نیاز دارید.
  7. واکسن پنوتوکوک: چون طحال ندارید باید هر دو نوع واکسن پنوموکوک (پره ونار prevenar و پنوموواکس pneumovax) را بگیرید. اگر هر دو نوع را نگرفته اید باید هر دو آنها را تلقیح نمایید. ابتدا یک دور از پره ونار را می گیرد و سپس 8 هفته بعد پنوموواکس را بگیرید.
  8. شما به یک دوز تقویتی از پنوموواکس 5 سال بعد نیاز دارید.
  9. اگر قبل از 65 سالگی یک یا دو دوز از واکسن پنومواکس را گرفته اید باید یک دوز دیگر بعد 65 سالگی بگیرید.
  10. واکسن کزاز، دیفتری، و سیاه سرفه (سه گانه Tdap) یا دوگانه (Td) : اگر در طول دوران زندگی تان این واکسن را نگرفته اید باید آن را تلقیح نمایید. همه زنان در زمان حاملگی باید بگیرند. بعد از آن هر 10 سال نیاز به واکسن بوستر یا تقویتی Td نیاز دارید.
  11. واکسن آبله مرغان: این واکسن هم در ایران وجود ندارد. اگر آبله مرغان نگرفته اید، واکسن آن را نزده اید یا فقط یک دوز از واکسن آن را گرفته اید به پزشک تان برای تلقیح آن اطلاع دهید.
  12. واکسن زوتر (زونا) اگر سن بالای 50 سال دارید حداقل دو بار باید واکسن Shingrix استفاده نمایید. اگر هم قبلا برای آبله مرغان واکسینه شده اید باز باید این واکسن را استفاده نمایید.

وقتی طحال شما بدلالیل مختلف برداشته می شود سوای تجویز واکسیناسیون باید به صورت برنامه ریزی شده آنتی بیوتیک هم مصرف نمایید برای این منظور این مطلب را هم مطالعه نمایید: مراقبت بعد از عمل جراحی برداشتن طحال

این موارد از آخرین بروز رسانی مرکز کنترل بیماری های امریکا CDC برای شما تهیه و ترجمه شده است. امیدوارم که مفید واقع گردد.

 

 

 

 

 

منبع: CDC
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید