پژوهشگران دانشگاه منچستر انگلستان مکانیزم جدیدی را برای عملکرد ساعت بیولوژیک بدن و عکس العمل ساعت بیولوژیک بدن نسبت به تغییرات محیطی شناسایی نمودند.
این مکانیزم کشف شده می تواند به کاهش اثرات منفی ناشی از مشاغل شیفتی کمک نماید. محققان معتقدند که آنزیمهای خاصی باعث تنظیم ساعت بیولوژیک بدن بر اساس نور و دمای محیط می گردد.
ساعت بدن با محرک های محیطی در ارتباط است و ساعت بدن نسبت به روشنایی و تاریکی عکس العمل نشان می دهد.
در مطالعه ی حاضر محققان مکانیزمی از ساعت بیولوژیک بدن را کشف نموده اند که در آن، ساعت بیولوژیک بدن نسبت به روشنایی عکس العمل نشان می دهد.
بر طبق مطالعه ی صورت گرفته بر روی مدلهای حیوانی، موشهایی که فاقد آنزیم سی کی اپسیلون بودند، نسبت به موشهای دارای آنزیم سی کی اپسیلون قادر به تطابق سریع با تغییرات نور و تاریکی و روشنایی محیط نبودند. دکتر بچتولد عنوان نمود: ما پیش از این می دانستیم که زندگی در جوامع مدرن باعث ایجاد چالش هایی در خصوص سلامت افراد جامعه می شود. مشاغل شیفتی، کمبود خواب و ... از جمله عوامل زندگی در جوامع مدرن هستند که کارکرد ساعت بیولوژیک افراد جامعه را مختل می نمایند.
بیماری های ناشی از اختلال عملکرد ساعت بیولوژیک
بروز بیماریهایی از قبیل دیابت و چاقی نیز از جمله عوارض اختلال عملکرد ساعت بیولوژیک بدن می باشد. انسانها از لحاظ ژنتیکی قادر به تطبیق سریع با شیفت های کاری شب و تغییراتی از این دست نیستند.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها