آیا به افسردگی فصلی مبتلا هستم؟

دکتر فرزاد احمدی

view

آیا به افسردگی فصلی مبتلا هستم؟

افسردگی فصلی

افسردگی فصلی ،به نوعی از افسردگی گفته می شود که هر ساله در یک فصل مشخص بروز می کند.این بیماری ممکن است علایمی نظیر غم و ناراحتی تا اضطراب و اختلالات خلقی را ایجاد کند.افسردگی فصلی غالبا در فصل پاییز و زمستان بروز می کند و در بهار و تابستان بهبود می یابد.ندرتا افرادی هستند که در بهار و تاستان دچار افسردگی فصلی می شوند و در پاییز علایم شان بهبود می یابد.علت اصلی این بیماری هنوز ناشناخته است اما پزشکان حدس می زنند که نور، هورمون ها، و دمای بدن در بروز این بیماری موثرند.شیوع افسردگی فصلی در زنان بیشتر از مردان است و علایم آن معمولا در نوجوانی و اوایل جوانی شروع می شود. افسردگی فصلی با نوردرمانی، مصرف داروهای ضدافسردگی و روان درمانی درمان می شود.

حمام آفتاب نمی تواند به عنوان نوردرمانی در درمان این نوع افسردگی به کار رود. زنان 4 برابر مردان بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.

خود مراقبتی در افسردگی فصلی

خود مراقبتی: استفاده از نور خورشید در روز ورزش کردن داشتن فعالیت اجتماعی عوامل زیر باعث می شوند تا علایم افسرگی کمتر شود.

پزشک چگونه افسردگی فصلی را تشخیص میدهد

با گرفتن شرح حال دقیق توسط پزشک این بیماری قابل تشخیص است.

عوامل خطر ابتلا به افسردگی فصلی

عوامل خطر این بیماری ،شامل موارد زیر است: جنس زن سکونت در مناطقی که زمستانشان طولانی و سرد است.

درمان افسردگی فصلی

درمان این بیماری شامل موارد زیر است: داروهای ضدافسردگی نوردرمانی( استفاده از نورهایی که مانند نورخورشید عمل می کنند) روان درمانی

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

زمانی که علایم افسردگی فصلی بروز کرد به پزشک مراجعه کنید. علایمی مانند : احساس غم و ناراحتی، عدم اشتیاق به فعالیت هایی که قبلا از انجام دادنشان لذت می بردید. زمانیکه احساس خودآزاری به شما دست می دهد ، با اورژانس تماس بگیرید.

انتظار میرود در افسردگی فصلی

علایم این بیماری هرساله بیمار را درگیر می کند و با تغییر فصل از بین می رود.

عوامل تشدید کننده افسردگی فصلی

این بیماری در تاریکی و هوای سرد بدتر می شود.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید