کراتین محبوب ترین این مواد است مصرف کنندگان این مکمل ها بر این باورند که مصرف مکمل کراتین می تواند باعث افزایش حجم عضلات و افزایش قدرت ورزشکاران گردد.
یکی از دلایل محبوبیت کراتین در دسترس بودن آن است.
کراتین به شکل پودر، قرص و نوشیدنی بدون نسخه براحتی قابل تهیه می باشد. کراتین را می توان به راحتی از داروخانه ها، سوپرمارکتها، پروتیینی ها و حتی از طریق اینترنت خریداری نمود. محققان هنوز از تمامی اثرات کراتین بر انسان آگاهی ندارند.
کراتین چیست؟
کراتین یک ماده ی طبیعی است که در بدن به کراتین فوسفات تبدیل می شود. کراتین فوسفات به ایجاد ماده ای به نام آدونوزین تریفوسفات کمک می نماید. آدونوزین تریفوسفات انرژزی لازم برای انقباضات عضلات را فراهم می آورد.
در دهه ی 70 میلادی محققان دریافتند که مصرف مکمل های کراتین می تواند باعث تقویت عملکرد جسمانی انسان گردد و از دهه 90 میلادی ورزشکاران شروع به مصرف آن نمودند.
بر طبق آمارها حدود 8 درصد بزرگسالان کراتین مصرف می کنند. مصرف کراتین می تواند به افزایش قدرت افراد و همچنین افزایش حجم ماهیچه کمک نماید. در تحقیقات انجام شده نتایج نشان داده اند که مصرف کراتین می تواند به کاهش سطح کلسترول در افرادیکه دچار افزایش سطح کلسترول هستند کمک نماید.
عوارض ناشی از مصرف کراتین:
افزایش وزن، اضطراب، مشکلات تنفسی، اسهال، خستگی، تب، سر درد، عوارض کلیوی، حالت تهوع، راش پوستی. مصرف داروهای دیابت، استامینوفن و دیورتیک با مصرف کراتین تداخل دارند.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
شعبانی
کراتین فسفات صحیح است ادنوزین تری فسفات صحیح است کراتین فسفات باعث فسفریلاسیون ادنوزین دی فسفات و تبدیل ان به ادنوزین تری فسفات می شود. میزان کراتین در هر کیلو گوشت گاو حدود 1 گرم است. به همین دلیل ورزشکاران از کراتین استفاده می کنند. از کراتین برای حجم دادن عضلات استفاده نمی شود