در پژوهشهای اخیر نشان داده شده که علیرغم تلاشهای قانونگذاران برای حفظ کارگران و ایجاد محیط کار ایمن، خطر ابتلا به سرطان مثانه در صنایع خاص رو به افزایش است.
سرطان مثانه اغلب با سیگار کشیدن، و در معرض دود ناشی از استعمال تنباکو بودن در ارتباط است. در پژوهشهای جیمز کاتو و همکارانش در دانشگاه شفیلد انگلستان بر روی 263 تحقیق در مجموع بر روی 31 میلیون نفر در سراسر جهان مطالعه صورت گرفته بود به بازبینی پرداختند. نتایج نشان داد که افزایش خطر ابتلا به سرطان مثانه در 42 مورد از 61 مورد طبقهبندی شغلی وجود دارد و افزایش خطر مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان مثانه در 16 مورد از 40 طبقهبندی شغلی وجود دارد.
بیشترین خطر ابتلا به سرطان مثانه در افرادی بروز می کند که در معرض مواد شیمیایی هستند و معمولاً کار با تنباکو، رنگ، پلاستیک، چرم و محصولات مربوط به مو این مواجههرا افزایش می دهد.
کارگران فلزات، برق کاران، مکانیکها، افراد شاغل در نیروی انتظامی، پرستاران، گارسونها، کارگران شاغل در صنعت نفت و پتروشیمی افرادی هستند که بهشکل بالقوه در معرض عوامل سرطان زا و کارسینوژن ها هستند.
در حالیکه بر طبق نتایج بهدست آمده، در 6 نوع از طبقههای شغلی مانند کشاورزان خطر احتمال بروز سرطانمثانه بسیار کمتر از سایر مشاغل است.
یکی دیگر از نتایج بهدست آمده تاثیر جنسیت بر افزایش خطر ابتلا به سرطان مثانه است. محققان بر این باورند که در زنان خطر ابتلا به سرطان مثانه بالاتر از مردان است. با افزایش حضور زنان در اجتماع و در راس امور قرار گرفتنشان میزان ابتلای آنان به سرطان مثانه روند روزافزونی داشته است.
وقوع سرطان مثانه به شغل و جنسیت افراد مرتبط است و در واقع می تواند قابل پیشبینی باشد و تمام کارگران سراسر دنیا حق داشتن شغل ایمن و سالم را دارند.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها