تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سیستم ایمنی بدن

view

بر طبق مطالعات انجام شده در زمینه‌ی آسم و ایمونولوژی، سیستم ایمنی بدن نوزاد و احتمال ابتلای کودک به آسم و آلرژی می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند سن بارداری در زمان تولد، تغذیه با شیر مادر و زایمان سزارین باشد.

دکتر کریستین جانسون رییس دپارتمان علوم سلامت عمومی از بیمارستان هنری فورد در وترویت و همکاران در مطالعات خود دریافتند که مواجهه کودک با پاتوژن‌ها در میزان خطر ابتلا به بیماری‌ها در بزرگسالی افراد تاثیرگذار است.

محققان بر این باورند که محیط استریل محیطی مناسب برای نوزادان نیست. مواجهه نور با میکروارگانیزم‌ها و باکتری‌ها در ماه‌های اولیه‌ی تولد باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود. سیستم ایمنی جوری طراحی شده که در برابر باکتری‌ها در مقدار زیاد بتواند مقاومت کند و اگر شما میزان مواجهه سیستم ایمنی با باکتری را کاهش دهید سیستم ایمنی آن‌گونه که باید تکامل نمی‌یابد.

تحقیقات دیگر انجام شده در این زمینه نیز همه تصدیق کننده‌ی این موضوع هستند.

در مطالعه‌ای که در سال 2014 در مجله‌ی آلرژی و ایمونولوژی به چاپ رسید، نشان داده که مواجهه‌ی نوزاد با باکتری‌ها و آلرژی‌ها در اولین سال زندگی‌شان می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های آلرژیک و آسم گردد.

در آخرین تحقیقات به‌عمل آمده که شامل 6 مطالعه است، دکتر جانسون و همکاران به دنبال این مسیله بودند که آیا فاکتورهای بدو تولد مانند تغذیه‌ با شیر مادر می‌تواند بر ترکیبات باکتری‌های روده یا میکرونیوم تاثیرگذار باشد. این ترکیبات بر میزان خطر ابتلا به ایجاد آسم و آلرژی در افراد تاثیرگذار است. محققان برای رسیدن به نتیجه، داده‌های جمع‌آوری شده را مورد بررسی قرار داده‌اند. داده‌ها از مدفوع نوزادان گرفته شد.

 نتاج حاکی از آن بود که نوع زایمان، سن جنین در هنگام تولد در میزان ترکیبات میکروبیوم نوزاد تاثیرگذار است. البته نوع تغذیه‌ی نوزاد نیز بر نوع میکروبیوم آن‌ها تاثیر دارد و در صورتی‌که نوزاد از شیر مادر تغذیه کند، آن‌گاه ترکیبات میکرونیوم نوزاد به گونه‌ایست که باعث ارتقای سیستم ایمنی کودک و کاهش خطر ابتلا به آلرژی در سال‌های بعد در نوزاد می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید