اختلالات خلقی وابسته به مواد چگونه است؟

دکتر فرزاد احمدی

view

اختلالات خلقی وابسته به مواد چگونه است؟

اختلالات خلقی وابسته به مواد چگونه است؟

علاِئم

  • خُلق افسرده

اختلالات خلقی وابسته به مواد

اختلالات خلقی وابسته به مواد زمانی بروز می کنند که سلامت روان فرد تحت تاثیر مصرف الکل یا یک سری داروها، مانند داروهایی که بدون نسخه و به صورت غیرمجاز تهیه می شوند، قرار بگیرد.فرد مبتلا ممکن است احساس افسردگی، سرخوشی یا ترکیبی از هر دو را داشته باشد.این احساسات را فرد حین مصرف مواد یا در زمان ترک مواد دارد. این احساسات در زمان افسردگی و مانیا (سرخوشی) مشابه یکدیگرند.خلق افسرده، عدم اشتیاق به انجام کاری، خستگی، احساس بی ارزشی، مشکلات خواب، پرحرفی، پریشانی و یا داشتن افکار خودکشی.

پزشک چگونه اختلالات خلقی وابسته به مواد را تشخیص میدهد

با گرفتن شرح حال و انجام معاینه فیزیکی پزشک قادر به تشخیص این نوع اختلال خاهد بود.

عوامل خطر ابتلا به اختلالات خلقی وابسته به مواد

عوامل خطر این اختلال: مصرف الکل و دارو است.

درمان اختلالات خلقی وابسته به مواد

: قطع مصرف دارو درمان اختلال خلقی

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

چنانچه هرگونه از علایم اختلالات خلقی وابسته به مواد را دارید، به پزشکتان اطلاع دهید. اگر افکار خودکشی دارید سریعا به پزشکتان مراجعه کنید.

انتظار میرود در اختلالات خلقی وابسته به مواد

معمولا علایم این اختلال، 4 هفته پس از قطع مصرف موادی که باعث بروز علایم شده بودند، از بین می رود. اگر پس از مصرف دارویی علایم گفته شده را احساس کردید، این موضوع را به پزشکتان اطلاع دهید.در این شرایط، یا پزشک دارو مصرفی را تغییر می دهد یا اینکه کم کم دوز دارو را کم می کند.این کار بهتر از قطع ناگهانی داروست. تشخیص اینکه کدام دارو این اختلال را ایجاد کرده است، سخت است.زیرا بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات خلقی (مانند افسردگی و مانیا)، در زمان ابتلا الکل و داروهای دیگر را نیز مصرف می کنند. اگر این یک ماه پس از قطع مصرف الکل یا داروها علایم تغییری نکردند ، احتمالا فرد به نوع دیگری از اختلالات خلقی مبتلاست.

عوامل تشدید کننده اختلالات خلقی وابسته به مواد

این اختلال با مصرف الکل، داروهای غیرمجاز، یا مصرف یک سری از داروها، مخصوصا داروهای محرک(برخلاف مواد افیونی، داروهای محرک موادی هستند که هوشیاری و برانگیختگی کلی را افزایش می‌دهند مانند آمفتامین ها،کوکائین و..)، داروهای گروه بنزودیازپین ها(مانند آلپرازولازم،میدازولام و ..) و اینترفرون آلفا تشدید می شود.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید