مطلب قبلی
به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی صبح امروز در بیست و هشتمین همایش بین المللی بیماریهای کودکان ایران و چهاردهمین همایش پرستاری کودکان که در مرکز طبی کودکان برگزار شد، اظهار داشت: در اوایل انقلاب 250 هزار مرگ و میر کودکان کمتر از 5 سال در کشور داشتیم که در حال حاضر به حدود ۰/۱ اوایل انقلاب کاهش پیدا کرده است اما همین تعداد هم زیاد است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: کاهش مرگ و میر کودکان بسیار مهم است زیرا در سال حدود یک میلیون و 570 هزار کودک متولد می شوند که بناست 80 سال عمر کنند و باعث توسعه و پیشرفت کشور شوند بنابراین باید تمهیدات بهداشتی و درمانی لازم برای ارتقای شاخص های سلامتی آنها انجام شود.
دکتر هاشمی گفت: در سال 92 مرگ کودکان کمتر از یکسال به ازای هر هزار تولد زنده، 15 مورد بود که مورد قبول سازمان جهانی بهداشت بود که پارسال این شاخص به 13.8 رسید و علاوه بر این سیستم ثبت مرگ و میر کودکان در کشور هم تغییر یافت یعنی از 28 هفته سابق به 23 هفته رسید که در این صورت مرگ و میر کودکان متر از یکسال به ازای هر هزار تولد زنده کمتر از 13.8 خواهد شد.
وزیر بهداشت یادآور شد: در سال 92 مرگ و میر کودکان کمتر از 5 سال 17 در هزار بود که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی بود اما امروز به کمتر از 15.6 در هزار نفر کاهش یافته است.
دکتر هاشمی بر اهمیت استفاده از شیر مادر در تغذیه نوزاد تاکید کرد و گفت: علیرغم مشکلات اجتماعی، معیشتی و تغییر سبک زندگی در کشور، اما تغذیه با شیرمادر با رشد 7 درصدی مواجه شد یعنی از 53 به 60 درصد رسید.
وزیر بهداشت از توسعه و تکمیل شبکه بهداشت در کشور در شهرها در دولت یازدهم ابراز خرسندی کرد و افزود: در روستاها از سال 53 شبکه بهداشت شکل گرفت و پس از انقلاب اسلامی نیز توسعه یافت اما این شبکه در همان روستاها متوقف شد بنابراین تصمیم گرفتیم شبکه را در شهرها گسترش دهیم و تا کنون استانهای خراسان های رضوی، جنوبی، شمالی، آذربایجان شرقی، یزد و قم کل استان تخت پوشش شبکه بهداشت قرار گرفته است یعنی به ازای هر 3 هزار نفر یک مراقب سلامت همانند بهورزان در روستاها به مردم خدمات ارایه می دهد.
دکتر هاشمی افزود: به ازای هر 12 هزار و 500 نفر یک پایگاه سلامت و به ازای هر 3 پایگاه سلامت، یک مرکز جامع خدمات سلامت در شهرها راه اندازی شده که در آن علاوه بر مراقبان سلامت، کارشناسان سلامت روان، تغذیه، پزشک عمومی و دندانپزشک حضور دارند و علاوه بر این براه اجرای نظام ارجاع حدود 6 هزار و 500 مطب در قالب کلینیک های ویژه در 270 شهر کشور در حال ساخت است.
وزیر بهداشت با اشاره به راه اندازی مقطع تخصصی پزشک خانواده در چندین دانشگاه های علوم پزشکی، اظهار داشت: در سالهای آینده 700 متخصص پزشک خانواده در کشور تربیت می شوند تا با تکمیل نظام ارجاع، به کنترل بیماری ها و بار آنها در کشور کمک کنند.
دکتر هاشمی گفت: 700 تخت NICU جدید در کشور معادل یک سوم تخت های موجود، تخت جدید راه اندازی شد که در کاهش مرگ نوزادان موثر است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در سال گذشته، تعداد موالید 60 هزار مورد افزایش و تعداد مرگ و میر 72 هزار مورد کاهش یافت که نشان دهنده موفقیت نظام سلامت است چون سلامت به عنوان اولویت در دستور کار دولت قرار گرفت و علاوه بر بیمه کردن رایگان 11 میلیون نفر از مردم، و مراجعه افراد نیازمند و تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) 27 درصد افزایش یافت که این جزء افتخارات نظام سلامت است.
دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: گروه کودکان و اطفال بر خلاف برخی از گروه های دیگر که اذیت می کردند، در مدت مسیولیت ما همراهی ویژه ای با وزارت بهداشت داشتند و در طرح تحول سلامت، گروه متخصصین اطفال کمترین بهره مندی را داشت که نشان دهنده نجابت آنهاست.
وزیر بهداشت در پایان یادآور شد: تلاش دولت و مجلس برای کاستن نابرابری ها و اختلاف طبقاتی است تا ضمن بهبود وضعیت آموزشی، اشتغال، مسکن و تغذیه، رشد و تربیت کودکان نیز بهبود یابد
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها