بر هم خوردن تعادل هورمونی در زنان قسمت 2
دکتر آفاق حسن زاده راد
جوش صورت:
بیشتر زنان پیش از شروع قاعدگی و حتی حین آن دچار جوش می شوند. در صورتیکه این جوشها در شما از بین نرود می تواند نشان دهنده ی وجود مشکلات هورمونی در بدن شما باشد. در واقع هورمونی به نام آندروژن که در هر دو جنس وجود دارد می تواند باعث عملکرد بیشتر غدد چربی در انسان گردد. آندروژن همچنین بر روی سلولهای اطراف فولیکول های مو اثر می گذاری و با مسدود کردن منافذ پوست می تواند باعث ایجاد جوش گردد.
عملکرد سیستم گوارش:
در سیستم گوارش بدن انسان سلولهایی وجود دارند که نسبت به هورمونهای استروژن و پروژسترون ترشح شده از بدن عکس العمل نشان می دهند و در نتیجه هضم غذا در سیستم گوارش دچار اشکال می گردد. در واقع به همین دلیل است که در طول دوره ی قاعدگی زنان دچار اسهال، تهوع، نفخ و درد در ناحیه ی شکم خود می شوند.
مشکلات حافظه:
وجود هورمونهای استروژن و پروژسترون می توانند بر عملکرد حافظه ی انسان تاثیرگذار باشند. مشکلات حافظه قبل از شروع دوران یایسگی و حتی حین دوران یایسگی امر شایعی است. البته مشکلات حافظه در این سنین می تواند به دلیل مشکلات دیگری همچون اختلال عملکرد غده ی تیرویید اتفاق افتد. در صورتیکه در سنین یایسگی دچار اختلالات عملکرد حافظه هستید حتما با پزشک خود مشورت نمایید.
احساس ضعف و خستگی:
بر هم خوردن تعادل هورمونی همراه با نشانه هایی همچون ضعف و خستگی است. مقدار بیش از اندازه ی هورمون پروژسترون می تواند باعث ایجاد حس خستگی و خواب آلودگی در فرد شود. همچنین کاهش ترشح هورمون تیرویید نیز می تواند همراه با ایجاد احساس ضعف و خستگی در انسان باشد.
تغییر خلق و خوی فرد:
نوسان هورمونهای در بدن انسان می تواند همراه با تغییراتی در خلق و خوی فرد و همچنین بروز افسردگی در انسان باشد. هورمونهایی همچون سراتونین، دوپامین، ... در ایجاد حس خواب در انسان دخیل هستند.
افزایش اشتها
: در صورتیکه سطح هورمون استروژن در انسان کاهش یابد، تمایل فرد به خوردن بیشتر می گردد. کاهش سطح استروژن در یدن می تواند باعث تاثیر در ترشح میزان هورمون لپتین در بدن گردد. لپتین هورمونی است که اشتهای فرد را کنترل می نماید.
کاهش میل جنسی:
در صورتیکه میزان ترشح هورمون تستوسترون در بدن انسان کاهش یابد، می تواند باعث کاهش میل جنسی فرد گردد.
دکتر آفاق حسن زاده راد۳۹۶ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها