این بیماری به عنوان علت اصلی پرکاری تیرویید که در آن غده ی تیرویید هورمون زیادی تولید می کند شناخته می شود.
تشخیص و درمان بیماری گریوز
بیماری گریوز در صورتیکه به خوبی تشخیص داده شود قابل درمان می باشد. در برخی از موارد ابتلا به بیماری گریوز، بیماری دچار عود می شود و پس از درمان به مدت ماهها و یا سال ها کاملاً برطرف می گردد. عدم درمان بیماری می تواند عوارض شدیدی را ایجاد کند. مرگ یکی از عوارض اصلی عدم درمان بیماری گریوز است
علل بروز بیماری گریوز
هورمونهای ترشح شده توسط غده ی تیرویید ، متابولیسم بدن و یا سرعت تبدیل غذا به انرژی در بدن را کنترل می کنند. متابولیسم به طور مستقیم با میزان هورمون جریان یافته در خون در ارتباط است. در بیماران مبتلا به پرکاری تیرویید، در صورتیکه غده ی تیرویید مقدار بسیار زیادی هورمون ترشح کند ، متابولیسم بدن باعث فشار به قلب، تعریق، لرز و کاهش وزن در افراد می گردد.
بطور معمول تیرویید تولید هورمون خود را از طریق ماده ای به نام هورمون تحریک کننده ی تیرویید که از غده ی هیپوفیز مغز آزاد می شود، تعیین می کند
اما در بیماری گریوز فعالیت نامناسب در سیستم ایمنی بدن می تواند باعث ترشح آنتی بادی های غیرعادی که عملکرد هورمون تحریک کننده ی تیرویید TSH را تقلید می کند می شود.
هیچ ژنی به تنهایی باعث بروز بیماری گریوز نمی شود. بر اساس مطالعات به نظر می رسد هم فاکتورهای ژنتیکی و هم فاکتورهای محیطی نظیر استرس می توانند بروز بیماری گریوز را تحریک نمایند.
بیشتر بخوانید
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها