بیماری گریوز چیست؟

view

 این بیماری به عنوان علت اصلی پرکاری تیرویید که در آن غده ی تیرویید هورمون زیادی تولید می کند شناخته می شود.

تشخیص و درمان بیماری گریوز

 بیماری گریوز در صورتیکه به خوبی تشخیص داده شود قابل درمان می باشد. در برخی از موارد ابتلا به بیماری گریوز، بیماری دچار عود می شود و پس از درمان به مدت ماهها و یا سال ها کاملاً برطرف می گردد. عدم درمان بیماری می تواند عوارض شدیدی را ایجاد کند. مرگ یکی از عوارض اصلی عدم درمان بیماری گریوز است

علل بروز بیماری گریوز

هورمونهای ترشح شده توسط غده ی تیرویید ، متابولیسم بدن و یا سرعت تبدیل غذا به انرژی در بدن را کنترل می کنند. متابولیسم به طور مستقیم با میزان هورمون جریان یافته در خون در ارتباط است. در بیماران مبتلا به پرکاری تیرویید، در صورتیکه غده ی تیرویید مقدار بسیار زیادی هورمون ترشح کند ، متابولیسم بدن باعث فشار به قلب، تعریق، لرز و کاهش وزن در افراد می گردد.

بطور معمول تیرویید تولید هورمون خود را از طریق ماده ای به نام هورمون تحریک کننده ی تیرویید که از غده ی هیپوفیز مغز آزاد می شود، تعیین می کند

اما در بیماری گریوز فعالیت نامناسب در سیستم ایمنی بدن می تواند باعث ترشح آنتی بادی های غیرعادی که عملکرد هورمون تحریک کننده ی تیرویید TSH را تقلید می کند می شود.

 هیچ ژنی به تنهایی باعث بروز بیماری گریوز نمی شود. بر اساس مطالعات به نظر می رسد هم فاکتورهای ژنتیکی و هم فاکتورهای محیطی نظیر استرس می توانند بروز بیماری گریوز را تحریک نمایند.

 

بیشتر بخوانید 

روش تشخیص پرکاری تیرویید
اولین مرحله ی تشخیص پرکاری تیرویید گرفتن یک شرح حال کامل و معاینه ی فیزیکی است.
تاثیرات کاهش وزن بر کم کاری تیرویید
از دست دادن وزن می تواند یک کمک بزرگ در دفع کم کاری تیرویید باشد.
مشکلات پوست و مو در بیماری تیرویید
پوست در واقع آینه ای از مشکلات داخلی است و بسیاری از بیماریهای سیستمیک تظاهرات پوستی دارند. 
 
منبع: webmd.com

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید