تاثیر هورمونها بر چاقی افراطی

view

تاثیر هورمونها بر اشتها

هورمونهای لیپنین،انسولین، هورمونهای جنسی و هورمونهای رشد تاثیر بسزایی بر روی اشتهای افراد،متابولیسم بدنشان و توزیع چربیهای بدن دارد.

میزان هورمونها در افراد چاق بگونه ایست که باعث ایجاد متابولیسم غیرعادی در بدن و تجمع چربی در بدن فرد میگردد.هورمونها پیام رسانهای شیمیایی در بدن هستند که وظیفه ی تنظیم فرایندهای درونی بدن را بر عهده دارند؛ویکی از فاکتورهای ایجاد چاقی افراطی در کودکان به شمار می روند.

سیستم اندوکرین و چاقی

یک سیستم غده ای بنام سیستم اندوکرین هورمونها را به جریان خون ترشح مینماید.

سیستم اندوکرین با سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن در جهت کمک به بدن در مقابله با عوامل و استرس های مختلف کمک می نماید.افزایش هورمونها یا نقص کارکرد هورمونها می تواند منجر به چاقی افراطی شود و از سوی دیگر چاقی نیز باعث تغییر در هورمونها میشود.

چاقی و لپتین:

هورمون لپتین توسط سلولهای چربی تولید می شود و به داخل جریان خون ریخته می شود.لیپنین باعث کاهش اشتهای فرد از طریق تاثیر بر روی نقاط خاصی از مغز میشود.

چاقی و انسولین:

انسولین هورمونی است که توسط پانکراس تولید می گردد؛و تاثیر بسزایی در تنظیم کربوهیدراتها و متابولیسم چربی دارد؛انسولین باعث تحریک گلوکز از خون از طریق بافتهایی مثل ماهیچه،کبد و چربی میشود.و این عمل بسیار در بدن اهمیت دارد .زیرا با این فرایند میزان انرژی لازم برای عملکردهای روزانه فراهم می گردد.در افراد چاق سیگنالهای انسولین گاهی از دست می رود و بافتها دیگر قادر به کنترل سطح گلوکز نیستند و این امر باعث بروز دیابت نوع دو میشود.


دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید