تشخیص و درمان سرطان سلول غیر کوچک ریه
دکتر آزیتا تنگستانی نژاد
سرطان سلول غیر کوچک ریه
علائم سرطان ریه
- درد یا ناراحتی
- سرفه کردن
- خستگی
- صدای خشن
- نفس کم آوردن
- از دست دادن وزن (غیر ارادی)
- خس خس
- ضعف (عمومی)
دو نوع سرطان ریه وجود دارد: سرطان ریه سلول کوچک و سرطان ریه سلول غیرکوچک.نوع غیرکوچک آن تا به حال شیوع بیشتری داشته است. و کم تهاجم تر است.خود این سرطان ریه سلول غیر کوچک بسته به سلول هایی که تحت تاثیر قرار می دهد، بر سه نوع است. که عبارتند از: سرطان سلول سنگفرشی، کارسینوم سلول بزرگ، و آدنوکارسینوم. درمان این سرطان شامل جراحی برای برداشتن تومور، شیمی درمانی، رادیوتراپی و انواع روش های جدیدتر است. امید به زندگی سرطان ریه بستگی به این دارد که این بیماری تا چه حد به سایر نقاط بدن انتشار یافته است؟ میزان مرگ در مبتلایان به سرطان ریه، بیشتر از سایر سرطان هاست.
بیشتر بخوانید :
چگونه با وجود ابتلا به سرطان ریه، می توان زندگی ایده آل داشت؟خطر ابتلا افراد سیگاری به این نوع سرطان به مراتب بیشتر است.و کسانی که به طور کامل سیگار را ترک کرده اند، می توانند این خطر را به طور قابل ملاحظه ای کم کنند.افرادی هم که خودشان سیگاری نیستند اما در معرض مداوم دود سیگار فرد دیگری قرار دارند نیز در لیست بلند بالای مشکلات سلامتی قرار می گیرند.کسی که سیگار می کشد، خانواده و دوستانش را نیز در معرض خطر ابتلا به بیماری ها قرار می دهد.
خود مراقبتی در سرطان سلول غیر کوچک ریه
اگر سیگار می کشید، ترک کنید.اگر در حال درمان هستید، با انرژی مثبت ادامه دهید و به دنبال دریافت حمایت عاطفی از طرف خانواده، دوستان یا گروه های حمایت کننده باشید.
پزشک چگونه سرطان سلول غیر کوچک ریه را تشخیص میدهد
پزشک برای تشخیص این بیماری، فرد را به طور کامل معاینه فیزیکی می کند و از او سوالاتی در مورد سوابق پزشکی اش نیز می پرسد.آزمایشاتی که برای تشخیص و سطح بندی کردن سرطان ریه استفاده می شوند، عبارتند از: عکسبرداری از قفسه سینه با اشعه ایکس، سی تی یا پت اسکن برای مشاهده تومورها، برونکوسکوپی( لوله ای دوربین دار را از بینی یا دهان بیمار وارد ریه ها می کنند و کمی از بافت ریه یا مایعات وجود در ریه یا قفسه سینه را برای نمونه برمی دارند و به آزمایشگاه می فرستند).دیگر آزمایشات مانند اسکن استخوان، شمارش گلبول های قرمز، تست عملکرد کبد، و آزمایش خلط سینه برای این انجام می شود که آیا سرطان به دیگر قسمت ها پخش شده است یا نه؟
عوامل خطر ابتلا به سرطان سلول غیر کوچک ریه
عامل خطر اصلی ابتلا به سرطان ریه سلول های غیرکوچک، مصرف سیگار است.سن نیز در این ابتلا دخیل است.اکثر افرادی که این بیماری برایشان تشخیص داده شد، بالای 65 سال سن داشتند.دیگر عوامل خطر این بیماری عبارتند از: مواجهه با پنبه نسوز، رادون(یک گاز طبیعی)، برخی مواد شیمیایی و گازها و برخی تشعشعات در محل کار افراد، این ریسک را بالا می برد.
بیشتر بخوانید :
علایم خطر در سرطان ریهدرمان سرطان سلول غیر کوچک ریه
پزشکان از درمان های مختلفی برای کاهش سرعت پیشرفت سرطان ریه سلول های غیرکوچک استفاده می کنند.این درمان ها شامل: جراحی به منظور برداشتن تومورها، شیمی درمانی، رادیوتراپی، درمان هدفمند که در این درمان از ماده ای استفاده می شود که این ماده بدون اینکه به سلول های سالم آسیب برساند، تعداد سلول های سرطانی را به صفر می رساند. لیزر درمانی برای نابود کردن سلول های سرطانی، فتودینامیک تراپی که در این روش از داروهایی استفاده می شود که در مواجهه با نور، فعال می شوند.جراحی کرایو: در این روش از ابزارهایی استفاده می شود که بوسیله آنها بافت های سرطانی را فریز و سپس نابود می کنند.الکتروکوتر: در اینجا یک سوزن گرم به همراه جریان الکتریکی بافت های بدخیم را از بین می برد.
چه زمان به پزشک مراجعه کنید
چنانچه هرکدام از علایم سرطان ریه را دارید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
انتظار میرود در سرطان سلول غیر کوچک ریه
شانس رهایی بیمار از سرطان ریه سلول غیرکوچک به عوامل زیاد بستگی دارد.این عوامل شامل موارد زیر است: درجه سرطان و وضعیت کلی سلامتی بیمار.نصف افرادی که این نوع سرطانشان در مراحل ائویه تشخیص داده می شود تا 5 سال بعد از تشخیص زنده می مانند.اگر سرطان پخش شود، پیش آگهی بدتری دارد.در اکثر بیماران درمان باعث بهبودی بیمار نمی شود.اما سرعت پیشرفت بیماری را کند می کند و طول عمر بیمار را افزایش می هد.
عوامل تشدید کننده سرطان سلول غیر کوچک ریه
دلیل شماره یک ایجاد کننده سرطان ریه، سیگار کشیدن است.اگر سیگاری هستید از همین الان ترک کنید.
بیشتر بخوانید :
ارایه روش نوین تشخیص سرطان ریه از طریق آزمایش ادراردکتر آزیتا تنگستانی نژاد۷۸ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها