تغییرات فیزیولوژیک در دوران بارداری کدام اند؟

دکتر آفاق حسن زاده راد

view

تغییرات فیزیولوژیک در دوران بارداری 

بعضی از تغییرات در دروان بارداری به صورت فیزیولوژیک اتفاق می افتند که دانستن آن می تواند به مادر باردار کمک کند

آنمی فیزیولوژیک

حجم پلاسما به میزان 50 درصد و گلبول های قرمز به میزان 25 درصد طولشان افزایش پیدا می کند و همین مسئله باعث آنمی فیزیولوژیک می شود.

افزایش برونده قلبی در دوران بارداری یک تغییر فیزیولوژیک در دوران بارداری است که معمولا تا حد 5/4 تا  6 لیتر در دقیقه افزایش پیدا می کند. تغییراتی در سمع قلب اتفاق می افتد.

خون رسانی به  رحم اتفاق می افتد و بعد از 38 هفته بارداری بیشتر از ده درصد برونده قلبی به رحم می رسد و ورید های لگن و اندام های تحتانی معمولا پر خون تر می شوند.

کلیه ها نیز دچار تغییراتی می شوند ، جریان خون تا 330 درصد افزایش پیدا می کند BUN کراتین کاهش پیدا می کند و نباید در دوره حاملگی BUN به کمتر از 13 و کراتین به کمتر از 8/0 برسد

فشارخون افراد در 3 ماهه دوم کاهش پیدا می کند در وضعیت خوابیده به پشت رحم روی ورید اجوف تحتانی فشار وارد می کند که باعث کاهش بازگشت وریدی ، کاهش برونده قلب ، افشت فشار خون ، کاهش تنفش و سنگ کوب می شود.

تنگی نفس در 75 درصد از خانم های باردار در 3 ماه سوم تجربه می شود.

تغییرات پوستی نیز در دوران بارداری اتفاق می افتد. خطوطی که روش کم قابل مشاهده است و در جاهای مختلف پر رنگ شدن نواحی از بدن ، پرنگ شدن نواحی از صورت ، بزرگ و تیره تر شدن خال های خوش خیم هم در دوران بارداری نیز می تواند اتفاق بیافتد

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید