از آنجا که مدفوع اسیدی است، اگر بیش از حد روی پوست پای شیرخوار بماند، میتواند منجر به سوختگی پا و تورم، التهاب و قرمزی شود و ادرار نیز باعث سوختگی و آسیب جلدی پوست شود .
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامانه، البته با رعایت موارد سادهای میتوان از بروز این عارضه پیشگیری کرد. برای این منظور، پیشنهاد میشود توصیههای دکتر آتوسا فولاگر، متخصص کودکان را بخوانید .
برای بهبود ادرارسوختگی استفاده از پودربچه توصیه نمیشود
مهمترین نکته در پیشگیری از بروز درماتیت ناشی از ادرار و مدفوع، تعویض به موقع پوشک و تمیز و چرب کردن این ناحیه از بدن است تا ادرار یا مدفوع باعث سوختن پوست نشود. ضمن اینکه بهتر است بعد از هربار تعویض پوشک، برای مدت کوتاهی این نواحی بدن در مجاورت هوا قرار بگیرد .
با این حال اگر شیرخوارتان دچار ادرار سوختگی شد و پوست این نواحی از بدن قرمز و ملتهب بود، میتوانید از پمادهای ضدالتهاب از جمله کلوتریمازول یا اکسیددوزنگ یا کالاندولا برای بهبود پوست پای کودک استفاده کنید .
همچنین باید پوشک شیرخوار را کمی آزاد ببندید و اگر کودکتان سینه خیز راه نمیرود، بعد از عوض کردن پوشک اجازه دهید قسمتی که دچار سوختگی ادرار شده در معرض هوا باشد .
اما اگر این اقدامها را انجام دادید و درماتیت پای بچه ناشی از پوشک ادامه داشت، حتما به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است عفونت قارچی و باکتریایی ایجاد شده باشد که نیازمند درمان موضعی و سیستمیک است .
نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که در ادرار سوختگی ساده یا حساسیت به پوشک، فقط نواحیای که با پوشک درتماس است به دلیل رطوبت و گرما و تماس با ادرار، دچار سوختگی، التهاب و تورم و قرمزی پوست میشود درحالی که در عفونت قارچی و باکتریایی، چینهای کشاله ران نیز درگیر میشود .
بنابراین اگر شیرخواران دچار عفونت برفکی دهان و همزمان با آن ادرار سوختگی شده و چینهای کشاله ران دچار تورم، قرمزی و.. است، حتما او را نزد پزشک ببرید چون نیازمند درمان ضدقارچی است. برخلاف تصور برخی از افراد، هنگام ادرار سوختگی، استفاده از پودر بچه به دلیل اینکه حاوی ذرات ریز تالک است به هیچ عنوان توصیه نمیشود چون قابلیت تهنشین و رسوب در ریه و درنهایت عوارض فیبروز ریوی و سرطانهای ریوی را در درازمدت دارد .
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها