درمان اگزمای آلرژیک قسمت دوم

خانم عاصمه پوررجبی

view

درمان های رایج اگزمای آلرژیک یا درماتیت تماسی

 

بهترین درمان برای اگزمای آلرژیک، پیشگیری است. یعنی بهتر است از هرگونه ماده آسیب زای شناخته شده که باعث واکنش پوستی می شود، جلوگیری کرد.

پیشگیری از آلرژن ها ممکن است سخت باشد، مخصوصا در شرایطی که شغل فرد ایجاب می کند تا با آلرژن ها در تماس باشد.

 

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد اگزمای آلرژیک قسمت اول

 

سایر درمان های اگزمای آلرژیک شامل:

  

  • استفاده از کرم هیدروکورتیزون برای کاهش خارش (بدون نسخه پزشک هم می توانید این کرم را تهیه کنید)
  • مرطوب نگه داشتن پوست حداقل دو بار در روز با استفاده از مرطوب کننده های غیرمعطر
  • استفاده از آنتی هیستامین ها
  • حمام کردن با استفاده محصولات حاوی  جو دو سر(اوتمیل)
  • استفاده از دستکش و لباس های محافظتی زمانی که می خواهید به یک آلرژن ناشناخته دست بزنید.

 

اگر فردی دچار واکنش های اگزمای آلرژیک شدید مانند تورم شدید همراه با پوست پوست شدن پوست شود، باید حتما به پزشک مراجعه کند. در این شرایط ممکن است پزشک برای جلوگیری از عفونت بیمار برایش آنتی بیوتیک موضعی یا خوراکی تجویز کند.

درمان رایجی  دیگری که برای اگزمای آلرژیک استفاده می شود، نوردرمانی یا فتوتراپی است. تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض انواع خاصی از نورها باعث کاهش علائم اگزما در برخی افراد می شود با این حال، فتوتراپی تنها با مجوز پزشک باید انجام شود.

 

 

 

 

 

موارد مشابه اگزمای آلرژیک یا درماتیت تماسی:

 

علاوه بر درماتیت آلرژیک یا تماسی، انواع دیگر اگزما شامل موارد زیر هستند:

 

درماتیت آتوپیک:

 

این نوع درماتیت یک مشکل پوستی است که اغلب از زمان کودکی شروع می شود. درماتیت اتوپیک باعث خشکی، خارش، و ترک خوردگی پوست می شود. افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به آسم یا تب یونجه را دارند ( رینیت آلرژیک) بیشتر در معرض ابتلا به این نوع درماتیت می باشند.

 

اگزمای دیشیدروتیک:

 

این نوع اگزما باعث بروز تاول های کوچک می شوند. این تاول ها معمولا بر روی انگشتان، پنجه پا و کف دست ها و پاهای فرد بروز می کنند. زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این درماتیت هستند. اگزمای دیشیدروتیک گاها به دلیل استرس، رطوبت، یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض فلزات خاص یا نمک های کروم ایجاد می شود.

 

اگزمای نومولار:

 

این نوع اگزما باعث بروز خال هایی سکه مانند، خارش دار و فلس مانند بر روی پوست می شود. برخی اوقات نواحی آسیب دیده تبدیل به سوراخ های سر باز می شوند.  این وضعیت غالبا بعد از نیش حشره ایجاد می شود.

 

درماتیت سبورئیک:

 

این نوع اگزما  در غدد عرقی که به غدد سباسه نیز معروفند، بروز می کند. شوره سر، پوست سر خشک و پوست پوست شده شکل معمول درماتیت سبورئیک است. این وضعیت ممکن است بر رویصورت، پشت و قسمت بالای قفسه سینه افراد نیز دیده شود.

 

درماتیت استاز:

 

این نوع درماتیت به اگزمای عروقی نیز معروف است. و زمانی رخ می دهد که جریان خونی که به سمت پاهای فرد می رود، ضعیف و ناکافی باشد. این وضعیت باعث می شود مایع اضافی از وریدهای فرد نشت کند. در نتیجه باعث ایجاد تورم، خارش، پوسته پوسته شدن و درد در بیمار می شود.

 

 

خلاصه:

 

 

  • اگزمای آلرژیک یا درماتیت تماسی مشکل پوستی است که باعث خارش و پوسته پوسته شدن پوست می شود و بعد از تماس فرد با مواد آلرژن اتفاق می افتد. این واکنش ها ممکن است بالافاصله بعد از تماس یا بعد از گذشت یک روز اتفاق بیفتند.
  • استفاده از کرم موضعی هیدروکوتیزون به درمان اگزما کمک می کند.
  • اگر فرد دچار واکنش های شدید با سوراخ های سرباز شود، باید حتما برای دریافت آنتی بیوتیک و سایر داروها به پزشک مراجعه کند.

 

بیشتربخوانید: 

 

علل و علایم بروز اگزمای پوستی

 

همه چیز در مورد اگزمای آلرژیک قسمت اول

 

انواع درماتیت پوستی و روش درمان آنها

 

واکنش آلرژیک

 

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید