درمان ایسکمی روده و کاهش جریان خون به روده

دکتر هادی توزنده جانی

view

درمان ایسکمی روده و کاهش جریان خون به روده  

ایسکمی روده

علائم ایسکمی روده و کاهش جریان خون به روده

  • درد یا ناراحتی
  • خون در دستشویی
  • مدفوع خونی و یا رنگی
  • نیاز مکرر به اجابت مزاج
  • تهوع واستفراغ
  • از دست دادن وزن (غیر ارادی)
  • تغییر در مدفوع
  • کرامپ(گرفتگی) معده

درباره ایسکمی روده

گ

ایسکمی روده یک مشکل جدی است و زمانی اتفاق می افتد که خونرسانی به روده به علت باریک شدن یا انسداد رگ های خونی، دچار اختلال شود (ایسکمی به معنای کمبود یا کم رسانی خون به بافت یا اندام است). که یکی از دلایل آن، لخته های خونی هستند. اگر این ایسکمی شدید باشد، می تواند باعث بیماری کشنده گانگرن، و نیز آسیب و پارگی روده ها شود. اگر این ایسکمی ناگهانی بروز کند باعث درد شدید شکمی و دفع مدفوع خونی می شود. بنابراین مراجعه سریع به پزشک ضروری است. اگر این مشکل به موقع پیگیری شود، با جراحی و دارودرمانی معمولا درمان می شود.

خود مراقبتی در ایسکمی روده

وقتی که ایسکمی روده درمان شد با انجام کارهای زیر از خودتان مراقبت کنید: خوردن غذاهای کم چرب،خوردن وعده های غذایی بیشتر با حجم کمتر،،ورزش منظم، سیگار نکشیدن همچنین برای ارزیابی وضعیت کلسترول، فشارخون، و بیماری های مزمنی مانند دیابت تحت نظر پزشک باشید.

پزشک چگونه ایسکمی روده را تشخیص میدهد

پزشک برای تشخیص، از بیمار شرح حال می گیرد و او را معاینه می کند و انژیوگرام انجام می دهد.(ماده حاجب را به رگ های خونی تزریق می کند و عکسبرداری می کند. سی تی اسکن، سونوگرافی و تست های دیگر نیز ممکن است برای تشخیص به کار برده شوند.

عوامل خطر ابتلا به ایسکمی روده

عوامل خطر این بیماری عبارتند از: نارسایی احتقانی قلب، ضربان نامنظم قلبی، سکته قلبی و مغزی، آرترواسکلروزیس (تصلب شرایین یا تجمع چربی در رگ های خونی)، پرفشاری خون، سن بالای 50 سال، حنسیت زن، سیگار کشیدن، دیابت، چربی خون بالا، اختلالات انعقادی، مصرف بعضی داروها مانند( داروهای پیشگیری از بارداری).

درمان ایسکمی روده

درمان این بیماری بسته به علت آن، اینکه کدام رگ ها درگیر شده اند و چه مدت از ابتلای به بیماری می گذرد متغیر و شامل موارد زیر است: جراحی اورژانسی برای برداشتن لخته های خونی یا باز کردن انسداد رگ ها، جراحی به منظور برداشتن بافت مرده، برداشتن یا ترمیم آنوریسم، دارو درمانی برای درمان یا لیز لخته، آنژیوپلاستی و استنت گذاری( باز کردن رگ بوسیله یک بالون و جایگذاری استنت تا رگ را باز نگه دارند.)، آنتی بیوتیک تراپی، تغییر در سبک زندگی و مصرف داروهای ضدانعقاد(رقیق کننده خون).

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر علایم ابتلا به ایسکمی روده مانند درد شکمی بعد از خوردن غذا، اجتناب از غذا خوردن، کاهش وزن، استفراغ، اسهال، یا یبوست دارید به پزشک مراجعه کنید. اگر درد ناگهانی و شدید شکمی دارید سریعا به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید.

انتظار میرود در ایسکمی روده

همراه با ایسکمی روده ناگهانی یا حاد، بیمار درد شکمی خفیف تا شدید را اظهار می کند. حرکات قوی روده، و وجود خون در مدفوع شایع است. هم چنین ممکن است علایم ایسکمی روده مزمن را داشته باشید. مانند: داشتن درد بعد از خوردن غذا که به مرور زمان بدتر می شود. درمان این بیماری از دارودرمانی تا درمان عفونت و جراحی اورژانسی متغیر است. اگر برای باز کردن گرفتگی عروق از استنت استفاده شود بیمار باید چندین شب در بیمارستان بستری شود.برای درمان ممکن است از جراحی برای برداشتن بافت مرده یا درمان انسداد استفاده شود.برای این نوع جراحی بیمار باید حدودا یک هفته در بیمارستان بستری شود. در برخی از موارد نیاز است که بیمار چند ماه یا تا آخر عمرش از داروهای آنتی کواگولانت(ضدپلاکت) مصرف کند تا از لخته شدن خون جلوگیری شود.

حقایقی درمورد ایسکمی روده

ایسکمی روده در تمامی سنین ممکن است اتفاق بیفتد اما شیوع آن در افراد بالای 60 سال بیشتر است.

عوامل تشدید کننده ایسکمی روده

این بیماری با خوردن غذاهای جامد، و مصرف مسهل وقتی که بیمار دچار انسداد کامل است، باعث تشدید علایم می شود.

دکتر هادی توزنده جانی

دکتر هادی توزنده جانی۳۷ مطلب

جراحی عمومی
استان گیلان ، شهر رودبار، خلیل آباد،بن بست بهار، تلفن:. 013331623784 رشت، خیابان نواب کوچه مهر ساختمان پارس نو شماره تماس: 01332117799

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید