ربات ایرانی آموزش زبان اشاره به کودکان ناشنوا

view
ر«محمد زکی پور» دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، طراح و سازنده این ربات اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا به بیان ویژگی ها و کاربردهای دستاورد خود پرداخت.
وی به ورود قطب رباتیک دانشگاه شریف در بخش رباتیک اجتماعی در چندسال اخیر اشاره کرد و اجرای پروژه های رباتیک برای کمک به درمان کودکان مبتلا به اوتیسم، کاهش دیسترس کودکان سرطانی و آموزش زبان را به عنوان برخی اقدامات انجام شده در این قطب علمی برشمرد.
زکی پور درباره پروژه خود با نام «رسا» توضیح داد: این پروژه را حدود سه سال پیش در قطب رباتیک دانشگاه شریف برای آموزش زبان اشاره به کودکان ناشنوا تعریف کردیم.
وی ادامه داد: بچه های ناشنوا از سن کودکی تا زمانی که وارد مدارس زبان اشاره می شوند یعنی تا حدود 6 ، هفت سالگی، زبان اشاره را یاد نمی گیرند و همین باعث می شود ابزار ارتباطی را نداشته باشند درحالیکه ابزار ارتباطی، تاثیر بسیار عمده ای روی رشد ذهنی بچه ها (اعم از شنوا و ناشنوا) دارد. 
این پژوهشگر جوان با بیان اینکه برخی والدین کودکان ناشنوا، نمی خواهند بپذیرند که بچه های آنها متفاوت هستند و باید یک زبان دیگر را یاد بگیرند، گفت: فکر کردیم شاید یک ربات، فرآیند یادگیری زبان اشاره را برای کودکان ناشنوا جذاب تر کرده و والدین آنها را نیز در این زمینه ترغیب می کند.
وی تصریح کرد: پس از دو سه سال فعالیت تحقیقاتی، موفق به طراحی و ساخت یک ربات اجتماعی کامل شدیم که قابلیت پردازش تصویر و پردازش صدا دارد و به طور مشخص برای آموزش زبان اشاره به کودکان ناشنوا ساخته شده است.
زکی پور درباره ویژگی های ممتاز این ربات نیز گفت: یکی از اصلی ترین ویژگی های آن این است که همه انگشتانش حرکت می کند و می تواند زبان اشاره فارسی را انجام دهد درحالیکه ربات های بسیار کمی در دنیا می توانند همه انگشتانشان را حرکت دهند؛ هرچند اگر هم بتوانند، قیمت آنها بسیار گران و نزدیک به 2.5 میلیون دلار است.
دکتر «علی مقداری» و دکتر «مینو عالمی» اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، در مدت اجرای این پروژه، استاد راهنمای طرح ربات اجتماعی رسا بودند.
ربات اجتماعی آموزش دهنده زبان اشاره به کودکان ناشنوا یکی از طرح هایی است که در هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار برای نخستین بار معرفی و رونمایی شده است.
این نمایشگاه از 24 آذرماه باهدف معرفی جدیدترین محصولات و دستاوردهای 84 دانشگاه ،36 پژوهشگاه، 30 پارک علم و فناوری، 6 مرکز رشد و 82 موسسه دولتی و غیردولتی برپا شده و تا 28 آذرماه فعالیت خواهد داشت.
در این نمایشگاه با حضور وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری، رییسان دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، پارک ها و مراکز رشد علمی و فناوری و محققان کشور، 52 طرح منتخب رونمایی شد.

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید