روشهای درمانی واریکوسل و عوارض احتمالی آن

دکتر حسین دیالمه

view

واریکوسل به حالتی گفته می‌شود که سیاهرگ‌های درون کیسه بیضه بزرگ یا گشاد می‌شوند. به این سیاهرگ‌ها اصطلاحاً شبکه پامپينيفرم گفته می‌شود. از هر 100 نفر مرد، 10 تا 15 نفر به واریکوسل دچار می‌شوند.

در واقع واریکوسل حالتی شبیه به واریس سیاهرگ‌های پا می‌باشد که در کیسه بیضه اتفاق می‌افتد. واریکوسل فقط در کیسه بیضه اتفاق می‌افتد و می‌تواند منجر به کاهش تولید اسپرم و کیفیت اسپرم‌ها شود
و در برخی از موارد می‌تواند ناباروری ایجاد کند.

 بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد واریکوسل

همچنین واریکوسل می‌تواند باعث کوچک شدن بیضه‌ها شود. اگر واریکوسل موجب بروز درد و ناراحتی در شما شود و یا در صورتی که قصد فرزنددار شدن داشته باشید، نیاز به انجام عمل جراحی واریکوسل خواهید داشت.
به منظور کاهش عوارض احتمالی ناشی از واریکوسل، ضروری است که حتماً به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید تا در اسرع وقت، این عارضه را درمان نماید. این احتمال وجود دارد که واریکوسل هیچ گونه علائم مشخصی در شما نداشته باشد.

روشهای درمانی واریکوسل و عوارض احتمالی آن

اما علائم شایعی که ممکن است در واریکوسل مشاهده کنید، عبارتند از:

  •  یک برآمدگی در یکی از بیضه‌ها
  • ورم کیسه بیضه 
  • بزرگ شدن یا پیچ خوردن محسوس سیاهرگ‌ها در کیسه بیضه که غالباً ظاهری شبیه به یک کیسه پُر از کرم پیدا می‌کند.
  • احساس یک درد مبهم و مکرر در ناحیه بیضه .

بیشتر بخوانید: هر آنچه در مورد واریکوسل باید بدانیم

عوارض احتمالی واریکوسل 

واریکوسل می‌تواند بر روی باروری فرد تاثیرات منفی داشته باشد. این عارضه در 35 درصد از مردانی که دچار ناباروری اولیه و 75 تا 80 درصد از مردانی که دچار ناباروری ثانویه هستند، مشاهده شده است. ناباروری اولیه به حالتی گفته می‌شود که یک زوج بعد از حداقل یک سال تلاش قادر به بچه‌دار شدن نشده باشند. در حالی که ناباروری ثانویه به حالتی گفته می‌شود که یک زوج حداقل یک بار بچه‌دار شده‌اند، اما بعد از آن دیگر قادر به باروری نیستند.
واریکوسل‌ها بر اساس نتایج معاینات فیزیکی که بر روی آن‌ها انجام می‌شود، به صورت قراردادی به سه نوع یا سه درجه مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند. واریکوسل‌های غیربالینی به نوعی از این ضایعه گفته می‌شود که با معاینات عادی قابل تشخیص نیست، اما در عکس‌های رادیولوژی یا سایر آزمایش‌های عکس‌برداری دیده می‌شود.
این نوع از واریکوسل در مقایسه با واریکوسل‌های بالینی اندازه کوچک‌تری دارد و نياز به درمان ندارند. واریکوسل‌های درجه 1 تا 3 به عنوان واریکوسل‌های «بالینی» شناخته می‌شوند، زیرا فقط از طریق معاینه فیزیکی قابل تشخیص هستند و این نوع از واریکوسل ها  به خاطر مشکلاتی از قبیل درد و ناراحتی یا ناباروری که برای فرد ایجاد کرده است، تحت درمان قرار می گیرند.

روشهای درمانی واریکوسل و عوارض احتمالی آن

بیشتر بخوانید: آنچه آقایان باید از واریکوسل بدانند

واریکوسل همیشه نیاز به درمان ندارد

واریکوسل همیشه نیاز به درمان ندارد، اما در شرایط زیر ممکن است نسبت به درمان آن اقدام کنید

  • واریکوسل باعث درد و ناراحتی شما شده است.
  • واریکوسل باعث کوچکي بيضه شده باشد
  • واریکوسل باعث ناباروری شما شده است.

شما در صدد هستید که از روش های کمک باروری استفاده کنید. این عارضه در برخی از افراد می تواند باعث بروز مشکلاتی در عملکرد طبیعی بیضه ها شود. در این صورت هر چقدر زودتر نسبت به درمان آن اقدام شود، شانس بهبود تولید اسپرم در بیمار بیشتر خواهد بود. گاهی اوقات پوشیدن لباس زیر تنگ و یا یک بیضه بند می تواند موجب حمایت از بیضه ها و تسکین درد و ناراحتی شما گردد. اگر علائم واریکوسل شدیدتر شود ممکن است برای درمان
آن به روش های پیشرفته تری از قبیل واریکوسلکتومی و امبولیزاسون واریکوسل نیاز باشد.

روشهای درمانی واریکوسل و عوارض احتمالی آن

واریکوسلکتومی:

عمل جراحی واریکوسلکتومی یک جراحی سرپایی است که در بیمارستان انجام می شود. در طی این عمل، یک متخصص واریکوسل و اورولوژی از طریق شکم شما به بیضه ها دسترسی پیدا می کند و سیاهرگهای غیرطبیعی را مهار می نماید. به این ترتیب خون موجود در سیاهرگ های غیرطبیعی به سیاهرگ های سالم منتقل می شود. در مورد چگونگی آماده شدن برای این جراحی و نتایج قابل انتظار از آن با پزشک خود مشورت کنید

بیشتر بخوانید: ازمایش اسپرم چگونه انجام می شود و تفسیر آن چیست؟

آمبولیزاسیون واریکوسل :

یک عمل سرپایی با خاصیت تهاجمی کمتر است که طی آن یک کاتتر کوچک به درون یکی از سیاهرگ های کشاله ران یا گردن وارد می شود. سپس یک سیم پیچ (کویل) از طریق کاتتر به محل درگیر را مسدود می کند تا خون به آنها وارد نشود.

بیشتر بخوانید: درمان بیضه های نزول نکرده چیست؟

خطرات و عوارض درمان واریکوسل:

در هنگام تصمیم گیری برای درمان واریکوسل باید حتما به عوارض و خطرات آن نیز توجه کرد. نرخ کلی عوارض ناشی از این عمل از حدود 1% در جراحی واریکوسلکتومی تا 4% در روش لاپاراسکوپی و 10% در روش رادیولوژی متغیر است (با احتساب مشکلات تکنیکی). مهم ترین خطر مربوط به روش انسداد رادیولوژیکی آن است که ممکن است نتوان به سیاهرگهای واریکوسل دسترسی پیدا کرد و یا آنها را مسدود نمود (شکست تکنیکی). به طور کلی هر چند فهرست عوارض احتمالی ناشی از درمان واریکوسل خیلی طولانی است، اما به خاطر داشته باشید که شانس ابتلاء به این عوارض در عمل بسیار کم است.

بیشتر بخوانید: فیلم بیماریهای شایع در مردان

دکتر حسین دیالمه

دکتر حسین دیالمه۷ مطلب

جراح کلیه و مجاری ادراری استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر حسین دیالمه -متخصص ارولوژی - عضو انجمن جراحان اروپا و آمریکا - رتبه برتر بورد تخصصی ارولوژی کشور در سال ۱۳۹۴- جراحی میکروسکوپیک واریکوسل -جراحی پروستات-تومور مثانه-سرطان پروستات-بی اختیاری ادراری -ناباروری و نازایی-ناتوانی جنسی -جراحی فتق جهت نوبت دهی (یکشنبه ،سه شنبه،چهارشنبه > درمانگاه بیمارستان ضیاییان ) (پنج شنبه > درمانگاه بیمارستان سینا ) تلفن تماس : بیمارستان سینا ۱۰-۰۲۱۶۶۳۴۸۵۰۰ تلفن تماس : بیمارستان ضیاییان ۱۸-۰۲۱۵۵۱۷۶۸۱۲ 09029991360

متخصصین

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید