سردرد میگرنی در بزرگسالان

دکتر امیر رضا قایقران

view

 

اطلاعات کامل در خصوص سردرد میگرنی در بزرگسالان

 

سردرد میگرنی چیست؟

سردرد میگرنی نوعی سردرد است که در بزرگسالان و کودکان دیده می‌شود. در خانم‌ها بیشتر از آقایان دیده می‌شود در ابتدا سردرد خفیف بوده ولی تدریج شدیدتر می‌شود.

 

سردرد میگرنی در بزرگسالان

 

علائم سردرد میگرنی در بزرگسالان چیست؟

  • سردردی که حالت ضربه ای دارد و به تدریج شدت آن افزایش می یابد
  • گاهی بیماران تهوع و استفراغ دارند
  • گاهی بعضی از بیماران حالتی دارند که به آن « اورا Aura «گفته می شود. اورا نشانه یا حالتی است که گاهی قبل و یا همزمان با شروع سردرد در فرد ایجاد می شود. اورا در هر فردی ممکن است متفاوت باشد ولی اغلب به صورت اورای بینایی است نورهای فلش مانند لکه های سفید، خطوط زیگزاگ و یا از دست دادن قسمتی از بینایی است. گاهی ممکن است به صورت بی حسی و سوزن سوزن شدن لبها و پایین صورت و انگشتان یک دست در بعضی از بیماران اتفاق افتد. اورا معمولا از چند دقیقه تا یک ساعت طول میکشد (غالباً به طور میانگین بین ۱۵ تا ۳۰ طول میکشد).

 افرادی که اورا دارند نباید قرص ضدحاملگی استفاده کنند چون این دارو می‌تواند باعث افزایش احتمال سکته مغزی در فرد مذکور گردد.

گاهی بیماران ساعت ها یا از روز قبل از بروز حملات میگرن علائمی پیدا می کنند که به اصطلاح پزشکان به آن علائم پرودروم می گویند. این علائم ممکن است شامل خمیازه کشیدن، احساس افسردگی ، تحریک‌پذیری، اشتهای بیش از اندازه به غذا، یبوست یا سفتی گردن باشد.

 

سردرد میگرنی در بزرگسالان

 

آیا برای روشی برای تشخیص سردرد میگرن وجود دارد؟

برای تشخیص سردرد میگرنی تست تشخیصی اختصاصی وجود ندارد اما پزشکتان با معاینه و گرفتن شرح حال به تشخیص خواهد رسید

آیا برای سردرد میگرنی باید به پزشک مراجعه کنم؟

برای تشخیص میگرن حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. حتی پس از تشخیص اگر دچار تشدید علائم ، تکرار بیشتر از اندازه سردردهای میگرنی و یا علائم همراه جدید شدید حتماً مجدداً به پزشکتان مراجعه نمایید.

آیا راهی برای پیشگیری از سردردهای میگرنی وجود دارد؟

بعضی از افراد پی می برند که عواملی وجود دارند که می‌توانند سردرد آنها را تشدید کنند. اگر از عوامل یاد شده دوری کنید می توانید تا حدی از سردردهای تان پیشگیری نمایید.

شما می‌توانید یادداشتی برای سردرد تان درست کنید. غذاها و یا موادی را که قبل از سردرد میل کرده‌اید و یا اعمالی را که قبل از سردرد انجام داده‌اید یادداشت کنید. گاهی می توانید با همین یادداشت از خوردن آن مواد غذایی و یا اعمالی که انجام داده اید پرهیز کنید تا با مجموعه آنها از سردردتان پیشگیری کنید.

 

سردرد میگرنی در بزرگسالان

 

مهمترین عوامل تشدید کننده سردرد میگرنی کدامند؟

  • استرس
  • تغییرات هورمونی
  • غذا نخوردن یا غذای کافی نخوردن
  • تغییرات فصلی
  • خواب بیش از اندازه و خواب کمتر از حد معمول
  • نورهای روشن و یا فلش گونه
  • نوشیدن الکل
  • خوردن یا نوشیدن بعضی از مواد مانند شراب قرمز، پنیر مانده و هات داگ

اگر سردردهای شما مکرر و یا شدیدند پزشکتان ممکن است روش‌های دیگری برای پیشگیری از سردرد میگرنی را پیشنهاد کند مانند یادگیری ریلاکسیشن و مدیریت استرس

گاهی زنان قبل از شروع و یا  بلافاصله پس از شروع عادت ماهیانه دچار سردرد میگرنی می‌شود. برای این منظور داروهایی وجود دارند که می توانند کمک کننده باشند.

 

سردرد میگرنی در بزرگسالان

 

روش درمان میگرن چیست؟

روش های درمانی زیادی برای میگرن وجود دارد. پزشکتان از بین آنها بهترین روش موجود را برای تان انتخاب خواهد کرد.

برای سردردهای میگرنی خفیف، ممکن است پزشکتان داروهای رایج مانند استامینوفن، ایبوپروفن و یا ناپروکسن را تجویزنماید. گاهی داروهای ترکیبی ممکن است استفاده شود مانند ترکیب استامینوفن، آسپرین و کافئین

برای سردردهای شدید داروهای ویژه ای وجود دارد و گاهی برای درمان تهوع و استفراغ داروهای پیشگیری کننده یا درمان کننده آنها نیز استفاده می شود.

در مواقعی که سردردهای میگرنی مکرر دارید سعی نکنید از داروهای ضد درد بدون نسخه استفاده نمایید. مصرف مکرر این داروها گاهی باعث تشدید سردرد شما خواهد شد.

 

سردرد میگرنی در بزرگسالان

 

آیا کسی که سردرد میگرنی دارد می تواند حامله شود؟

بعضی از داروهایی که برای سردرد میگرنی استفاده میشود برای حاملگی مناسب نیستند بنابراین قبل از حاملگی با پزشکتان مشورت نمایید تا او داروهای مناسب را برای تان انتخاب و داروهایی که برای حاملگی مشکل ساز هستند را قطع کند.

بعضی از زنان در دوران حاملگی و یا در دوران شیردهی سردردهای شان به طرز چشمگیری کاهش می یابد که مهمترین دلیل آن را تغییرات هورمونی این دوره می دانند.

 

متخصصین

امیر رضا قایقران

امیر رضا قایقران

مغز و اعصاب

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید