اختلال در تشخیص سکته قلبی با مصرف ویتامین B7

دکتر حمیدرضا بادلی

view

اختلال در تشخیص سکته قلبی با مصرف ویتامین B7 چگونه اتفاق می افتد؟

 

. آزمایشاتی که پزشکان در اورژانس از آن برای تشخیص حمله قلبی استفاده می کنند. این اشتباه حداقل باعث مرگ یک نفر در امریکا شده است.

بیوتین در بسیاری از مولتی ویتامین ها وجود دارد. در بسیاری از داروهایی که برای رشد مو و ناخن استفاده می شود بیوتین به مقدار زیاد وجود دارد. مقدار ۵ تا ۱۰ میلی گرم بیوتینی که در بسیاری از این مکمل ها وجود دارد تقریباً ۱۶۶ تا ۳۳۳ برابر میزان مورد نیاز روزانه افراد است.

 

 اختلال در نتایج آزمایشگاهی با بیوتین یا ویتامین B7

 

گاهی پزشکان مقادیر زیادی از بیوتین را برای بیماریهای عصبی به نام نوروپاتی و گاهی هم برای درمان بیماری مالتیپل اسکلروزیس MS تجویز می کنند. گاهی این ماده مقادیر خونی بعضی از آزمایشات را بیش از اندازه و یا بعضی را کمتر از حد معمول نشان میدهد.

یکی از این آزمایشاتی که پزشکان در اورژانس برای تشخیص حمله قلبی از موارد غیر قلبی مانند سوزش سر دل استفاده می کنند آزمایش تروپونین  Troponin است.

اداره غذا و داروی آمریکا به همین دلیل اخطار داده است که کسانی که داروی بیوتین را به مقدار زیاد مصرف می کنند ممکن است آزمایش بیوتین آنها کمتر از حد واقعی نشان داده شود. یعنی این تست مفید حتی در حضور حمله قلبی ممکن است طبیعی گزارش شود.

در آزمایش‌های تیرویید هم اختلال ایجاد میکند یعنی کسی که این دارو را به مقدار زیاد استفاده می کند ممکن است به اشتباه پرکاری تیروئید یا بیماری گریوزGrave برای او تشخیص داده شود.

بیوتین موجود در مکمل ها بر روی تست های نارسایی قلبی، حاملگی، سرطان و کم خونی فقر آهن نیز تاثیر نادرست می‌گذارد.

اگرچه بعضی از آزمایشگاه ها و پزشکان با تجربه ممکن است از وجود این اختلالات مطلع باشند ولی مشخص نیست چه تعدادی از پزشکان از تاثیر نادرست بیوتین بر نتایج آزمایشگاهی، آگاهند.

به همین دلیل افراد صاحب نظراز اداره غذا داروی آمریکا خواستند که به اصطلاح این اخطاریه را صادر کند. اداره غذا داروی آمریکا تصمیم دارد در آینده نزدیک استانداردهای آزمایشگاهی برای مصرف این دارو و نتایج آزمایشگاهی راه حلی پیدا نماید.

بعضی از پزشکان لازم می دانند قبل از انجام تست های مورد نظر برای چند روز داروی بیوتین بیمار را قطع نمایند.

 

اختلال در نتایج آزمایشگاهی با بیوتین یا ویتامین B7

 

بیوتین علاوه بر مکمل های دارویی در موادغذایی مانند جگر، زرده تخم مرغ، ماهی، گوشت، دانه های غذایی مانند آجیل و سبزیجات و سیب زمینی شیرین وجود دارد.

اگر از این دارو استفاده میکنید حتماً قبل از آزمایش به پزشکتان اطلاع دهید تا نتایج آزمایشگاهی شما بالاترین دقت را داشته باشد.

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

متخصصین

حمیدرضا بادلی

حمیدرضا بادلی

فوق تخصص کلیه کودکان

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید