هزاران سال است که در چین از طب سوزنی استفاده میشود و منشا آن از چین بوده است. در نیمهی دوم قرن بیستم این نوع از درمان در اروپای غربی، آمریکا و کانادا شیوع پیدا کرد.
طب سوزنی بخشی از طب مکمل است. در این روش، سوزنها در عمق مختلفی وارد بدن میشوند. جامعهی پزشکی در مورد چگونگی عملکرد طب سوزنی اتفاق نظر ندارند.
برطبق مطالعات طب سوزنی منافعی همچون کاهش درد و تسکین دردهای ناشی از درمانهای شیمیایی را دارد.
اگرچه بر طبق نظریههای پزشکی چین باستان، نقاط اصلی طب سوزنی در خط وسط بدن قرار دارد و انرژی در آنجا جریان دارد. البته هیچ شواهد علمی مبنی بر وجود خط میانی بدن و یا نقاط مخصوص طب سوزنی وجود ندارد. و هنوز مسیله طب سوزنی در بین پزشکان غربی و محققان مورد بحث است.
بر طبق نظر سازمان بهداشت جهانی، طب سوزنی برای درمان 28 بیماری موثر است البته برخی شواهد نشان میدهد که ارزشهای درمانی بیشتری برای طب سوزنی وجود دارد.
بر طبق مطالعهی انجام شده در دانشگاه مونیخ افرادی که مبتلا به سر دردهای میگرنی هستند برای تخفیف درد میتوانند از طب سوزنی استفاده نمایند. همچنین در مطالعهی انجام شده در دانشگاه تگزاس مشخص گردید که درمان با طب سوزنی 2 بار در هفته، علایم خشکی شدید دهان را کاهش میدهد.
بر طبق پزشکی چین باستان، سلامتی ناشی از تعادل انرژیهای مکمل درون انسانهاست . از نظر آنها بیماری ناشی از عدم تعادل نیروهاست. اگر سوزنها به مناطق مورد نظر وارد شود به ترکیب مناسبی از انرژیها در بدن میرسد که باعث قرار گرفتن بدن در حالت تعادل میشود.
در کشورهای غربی و نقاط دیگر جهان، از طب سوزنی بهعنوان علم عصب شناسی یاد میشود این کار باعث افزایش جریان خون و فعالتر شدن دفع کنندههای درد طبیعی در بدن میشوند.
طب سوزنی شامل درمانهای هفتگی و دو هفتگی هستند و اغلب دورهها شامل 12 جلسه هستند و هر جلسه حدود 30 دقیقه به طول میانجامد. بیمار روی تخت دراز میکشد و بر حسب نقاطی که سوزن باید وارد آن شود رو به بالا و یا رو به پایین میخوابد. سوزنها در اعماق مختلف فرو میروند و گاهی پس از وارد کردن سوزنها به بدن، سوزنها را حرارت میدهند و یا بهوسیلهی الکتریسته تحریک میکنند. سوزنها اغلب تا 20 دقیقه در بدن باقی می مانند.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها