علائم، راه تشخیص و عوارض پرفشاری شریان ریوی

دکتر منیژه تبریزی

view

علائم ، تشخیص و عوارض هیپرتانسیون شریان ریوی:

شریانهای ریوی خون را از سمت راست قلب به ریه می برند و پس از اکسیژن رسانی مجددا به سمت چپ قلب و به دهلیز چپ برمی گردانند. افزایش فشار شریان ریوی زمانی رخ می دهد که فشاردر این شرایین بالا باشد. به طور طبیعی فشار شریان ریه در زمان تولد بالاست اما در طی چند روز به حد نرمال خود کاهش می یابد ولی اگر همچنان بالا باقی بماند به ان تداوم افزایش فشار ریوی گفته می شود که بایستی بر حسب علت درمان شود.
هیپرتانسیون شریان ریوی با انکه در بچه ها خیلی نادر است ولی یک خطر جدی محسوب می شود ،زیرا بدلیل نادر بودن مدتها شناخته نمی شود.

علائم هیپرتانسیون شریان ریوی:

علائم هیپرتانسیون شریان ریوی شامل کاهش فعالیت، تنگی و کم اوردن نفس، درد قفسه سینه و گاها سنکوپ است. زمانی که هیچ علتی برای هیپرتانسیون شریان ریوی یافت نشود ایدیوپاتیک خوانده میشود ولی بطور کلی باید بیمار از نظرعلل زیر بررسی شود .
  • بیماریهای مادرزادی قلبی
  • بیماریهای مزمن ریوی
  • اشکالات ساختمانی عروق ریه
  • وجود لخته در عروق ریه
  • مشکلات اپنه های انسدادی زمان خواب،
  • زندگی در ارتفاعات بلند و
  • مصرف برخی داروها و  تماس با بعضی توکسینها.

تشخیص هیپرتانسیون شریان ریوی:

پزشک با گرفتن شرح حال و انجام معاینه فیزیکی و اکو کاردیوگرافی و نوار قلبی و برخی ازمایشهای دیگر و بخصوص انجام کاتتریزاسیون قلبی می تواند تشخیص را به صورت مسجل بدهد و در ضمن می تواند در همین مانورهای تشخیصی دارو نیز تجویز نماید و متوجه شود که ایا فشار شریان ریه با مصرف داروها کاهش یافته است یا خیر .
درمان هیپرتانسیون شریان ریوی:
دادن اکسیژن تابا کاهش فشار ریه بیمار با راحتی نفس بکشد .
مصرف داروهایی به نام کلی دیورتیک که باعث دفع مایعات اضافی از بدن میشوند.
مصرف داروهایی مثل سیلد نافیل وبوسنتان و ماسیننتان و یا از گروه شبیه پروستا سیکلین که به صورت انفوزیون مداوم داده میشوند وباعث افت فشار شریانهای پولمونر می شوند.
بطور کلی درمان این بیماران مشکل و چالش بر انگیز است ولی امیدآن میرود که با درمانهای جدید بتوان سیر بیماری را کند و یا حتی اسیب های وارده به ریه را جبران کرد. با این وجود در موارد نادری ممکن است نیاز به انجام پیوند ریه و یا پیوند قلب و ریه با هم باشد .

عوارض دراز مدت هیپرتانسیون شریان ریوی:

چون قلب راست در مقابل فشار بالای شریان پولمونر قرار دارد، مجبور است بیشتر کار کند تا خون را به ریه ها بفرستد و این امر در دراز مدت باعث افزایش سایز و نارسایی قلب راست می شود. از طرفی به دلیل گشاد شدن قلب راست بیمار در خطر بروز اختلالات ریتم قلبی می باشد و این اریتمی ها می تواند منجر به مرگ بیمار شود.
بافت شریان ریه در طولانی مدت به دلیل فشار بالا، سخت و غیر قابل انعطاف می شود و با ازمان بیماری عروق دچار اسکار میشوند و این امر انها را ضعیف کرده و در معرض پارگی قرارمیدهد.
 
دکتر منیژه تبریزی

دکتر منیژه تبریزی۱۴ مطلب

کودکان
بیماریها و سلامت کودکان و نوزادان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید