علایم و درمان تترالوژی فالوت

دکتر حسن اسماعیلی

view

علایم و درمان تترالوژی فالوت

تترالوژی فالوت

تترالوژی فالوت، مجموعه ای از مشکلات قلبی مادرزادی است و شامل چهار مشکل قلبی همزمان است: نقص در دیواره دو بطن، هیپرتروفی بطن راست، تنگی دریچه پولمونر و قرار گرفتن ریشه شریان آئورت روی دیواره بین دو بطن . (بجای اینکه در قسمت خروجی بطن چپ قرار گیرد) اکسیژن خون در این بیماری کم می شود و این موضوع باعث می شود تا پوست نوزاد کبود به نظر برسد.این بیماری هم چنین باعث مشکلات تنفسی، نق نق نوزاد، تغذیه ضعیف و سوفل قلبی و غش کردن نوزاد می شود.در اکثر موارد، جراحی باعث درمان بیماری می شود و کودک بعد از آن زندگی طبیعی خواهد داشت.

علاِئم

  • پوست آبی رنگ
  • بی قراری و یا تحریک پذیری
  • نفس کم آوردن
  • قش کردن
  • تنفس سریع
  • زود خسته شدن

آیا میدانید اگر تترالوژی فالوت درمان نشود، کودک بیش از 20 سال زنده نمی ماند.

پزشک چگونه تترالوژی فالوت را تشخیص میدهد

پزشک کودک را معاینه می کند و سوالاتی نیز در مورد سوابق پزشکی او می پرسد.پزشک هم چنین آزمایشات خونی، عکسبرداری با اشعه ایکس، نوار قلبی، اکوی قلبی و کاتتریزاسیون قلبی را نیز برای بیمار تجویز می کند.

عوامل خطر ابتلا به تترالوژی فالوت

احتمال بروز تترالوژی فالوت در نوزادانی با مادران: معتاد به الکل، دیابتی، مادرانی با سن بالای 40 سال در بارداری، تغذیه ضعیف دوران بارداری، ابتلا به سرخجه یا دیگر بیماری های عفونی حین بارداری وجود دارد

درمان تترالوژی فالوت

درمان این بیماری، جراحی قلب باز است.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر کودکتان علایم تترالوژی فالوت را دارد، به پزشک مراجعه کنید.اگر نوزادتان پوستی آبی رنگ دارد، غش می کند و دچار مشکلات تنفسی است، سریعا به مراکز اورژانس مراجعه کنید.

انتظار میرود در تترالوژی فالوت

اکثر نوزادانی که به تترالوژی فالوت مبتلا هستند، بیماری شان بعد از تولدشان تشخیص داده می شود.تترالوژی فالوت با جراحی -در سنین خیلی پایین کودکی-درمان می شود.در بسیاری از موارد، جراحی این مشکل را حل می کند.اما در برخی موارد، کودک برای درمان به بیش از یک جراحی نیاز دارد یا اینکه بعد از جراحی در آینده دچار عوارضی می شود.

میزان ابتلا به تترالوژی فالوت

از هر 10هزار نوزاد متولد شده، 5 نفر به این بیماری مبتلا هستند.

حقایقی درمورد تترالوژی فالوت

اگر چه این بیماری نادر است اما شایع ترین مشکل قلبی شناخته شده در کودکان است.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید