قارچ های سمی از روی ظاهر شناخته نمی شوند

view

 

                به گزارش وبدا، دکتر محمدرضا کریمی گفت: از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی توان گفت که قارچ سمی است و تنها راه حل برای تشخیص مسموم نبودن قارچ ها، نمونه گیری در آزمایشگاه است .

وی در خصوص نشانه های مسمومیت با قارچ سمی را از نوع زودرس و دیررس گفت :در موارد زودرس این بیماری، بیمار دچار تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق می شود و گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری می شود.

دکتر کریمی  افزود: نشانه های دیررس این نوع مسمومیت شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی است که ممکن است روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود.

بهتر است معده فردی که دارای مسمومیت با قارچ است تخلیه شود تا بدن بیشتر آسیب نبیند

مسوول گروه آموزش و ارتقای سلامت به افرادی که به مسمومیت با قارچ مشکوک هستند، توصیه کرد: اگر مشکوک به مسمومیت  با قارچ هستید، بیمار را هر چه سریع تر به بیمارستان منتقل کنید.

دکتر کریمی با تاکید بر اینکه در موارد مسمومیت با قارچ نباید جلوی تخلیه معده را گرفت، اضافه کرد: در بعضی از مواقع باید فرد مسموم را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ های سمی باقی مانده خارج شود و از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری شود.

 این پزشک آگاه در رابطه با کارهایی که برای فرد مسموم با قارچ در بیمارستان انجام می شود، گفت: در زمان مراجعه فرد مسموم با قارچ به بیمارستان، فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن بررسی می شود.

او درباره ادامه روند درمانی، افزود: ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچ های باقی مانده به بیمار مواد مسهل یا موادی که باعث ایجاد تهوع می شود داده شود یا برای درمان آن ها از موادی استفاده شود که با خوراندن آن به فرد به سموم موجود در روده متصل شود و در دفع مواد سمی کمک کند.

مسوول گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه، اضافه کرد: در طول زمان بستری بودن در بیمارستان با توجه به عوارض شدید مسمومیت با قارچ ها مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه از بیمار مراقبت می شود.

سم قارچ پادزهر ندارد!

دکتر کریمی برای جلوگیری از مسموم شدن با قارچ ها توصیه کرد: از چیدن، خریدن و مصرف قارچ هایی که در طبیعت روییده پرهیز کنید، بهتر است از قارچ های خوراکی تولید شده در کارخانه های معتبر استفاده شود.

این پزشک آگاه در بیماری های غیر واگیر، با اشاره به اینکه سم قارچ پادزهر ندارد و تنها راه حل جلوگیری از مسمومیت و نخوردن قارچ های موجود در طبیعت است، گفت: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی، سمی بودن آن ها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، مصرف نکردن قارچ های خودرو موجود در طبیعت است.



او در ادامه افزود: قارچ هایی که در کارخانه ها رشد می کنند را باید تا دو روز بعد از چیده شدن مصرف کرد؛ چون این محصولات دارای حشرات و باکتری هایی هستند، قبل از مصرف باید به خوبی آن را شست.

افراد مشکوک به مسمومیت با قارچ در شیراز می توانند به بیمارستان حضر علی اصغر (ع)، واقع در انتهای خیابان سمیه روبه روی هتل هما و در شهرستان ها به بیمارستان محل سکونت خود مراجعه کنند.

 


مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید