ماستیت یا التهاب پستان چگونه درمان می شود؟

دکتر ستیلا دلیلی

view

ماستیت یا التهاب پستان چگونه درمان می شود؟

ماستیت یا التهاب پستان 

ماستیت عفونت پستان است که اغلب مادران شیرده را درگیر می کند و زمانی اتفاق می افتد که به دنبال ایجاد شکافی بر روی نوک پستان، باکتری ها وارد پستان شوند. ماستیت باعث درد و تورم سینه، تب و ایجاد علایم شبه آنفولانزا می شود. اگر این التهاب در زنان غیرشیرده اتفاق افتد، ممکن است فرم نادری از سرطان پستان باشد.

علائم ماستیت یا التهاب پستان

  • درد یا ناراحتی
  • راش پوستی
  • قرمزی پوست
  • ترشح ازنوک سینه ها
  • خونریزی ازنوک سینه ها

شیر دادن با هر دو سینه، باعث کاهش خطر ابتلا به ماستیت می شود. اگر می خواهید کودکتان را از شیر بگیرید، این کار را طی چند هفته انجام دهید. با این کار خطر ابتلا به ماستیت را کاهش می دهید. شیر دادن به نوزادتان باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و سرطان پستان در شما می شود.

خود مراقبتی در ماستیت، التهاب پستان (عفونی)

یک سری درمان های ساده می توانند باعث کاهش علایم ماستیت شوند.از جمله: استفاده از کمپرس گرم و مرطوب 3 الی 4 بار در روز هر بار به مدت 20 دقیقه، ادامه دادن شیردهی، نوشیدن مایعات فراوان، پوشیدن سینه بند، برای حفاظت از سینه ها از پوزیشن های مختلف شیردهی استفاده کنید. با دستور پزشک از مسکن ها برای کاهش درد استفاده کنید.

پزشک چگونه ماستیت یا التهاب پستان (عفونی) را تشخیص میدهد

برای تشخیص ماستیت، پزشک شرح حالی از بیمار می گیرد و او را معاینه می کند.اگر فرد شیرده نیست، باید ماموگرافی یا نمونه برداری نیز برای رد سرطان انجام دهد.

عوامل خطر ابتلا به ماستیت، التهاب پستان (عفونی)

تمامی زنان شیرده در معرض خطر ابتلا به ماستیت هستند. ابتلا به نوع نادری از سرطان سینه نیز ممکن است این خطر را افزایش دهد.

درمان ماستیت، التهاب پستان (عفونی)

ماستیت معمولا با مصرف آنتی بیوتیک درمان می شود.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر علایمتان بعد از چند روز مصرف آنتی بیوتیک تغییری نکرد، به پزشک مراجعه کنید. اگر تب 101.5 فارنهایت دارید، اگر سرگیجه، گیجی یا احساس غش کردن، تهوع و استفراغ دارید که مانع ادامه مصرف آنتی بیوتیک تان می شود، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

انتظار میرود در ماستیت، التهاب پستان (عفونی)

ماستیت معمولا در سه ماه اول بعد از زایمان رخ می دهد، اما احتمال بروز آن درهر زمانی از دوران شیردهی وجود دارد.این التهاب معمولا در یکی از سینه ها بروز می کند و اشکالی ندارد که شیردهی را با همان سینه درگیر ادامه دهیم.اتفاقا شیردهی باعث کاهش علایم نیز می شود. اگر ماستیت شدید باشد، باعث ایجاد آبسه ای در پستان می شود که باید

توسط پزشک تخلیه شود.اکثر موارد ابتلا به ماستیت با مصرف آنتی بیوتیک به سرعت درمان می شوند.

میزان ابتلا به ماستیت، التهاب پستان (عفونی)

حدود 1 الی 3% خانم های شیرده به ماستیت مبتلا می شوند.

حقایقی درمورد ماستیت، التهاب پستان (عفونی)

تغذیه با شیرمادر، نوزاد را از ابتلا به چندین بیماری ازجمله: دیابت، پنومونی(ذات الریه)، مننژیت، و عفونت گوش محافظت می کند.

عوامل تشدید کننده ماستیت، التهاب پستان (عفونی)

عدم درمان باعث تشدید علایم این بیماری می شود.

بیشتر بخوانید :

سرطان پستان و علایم آن

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید