در بیشتر موارد این مشکلات به خودی خود درمان می شوند و نیاز به درمان خاصی ندارند. درد در ناحیه ی رکتوم: از جمله عوامل ایجاد کننده ی درد رکتوم عارضه هایی همچون اسهال، خارش مقعد و یا یبوست هستند. از
دیگر عوامل ایجاد کننده ی درد در ناحیه ی رکتوم شامل:
1- بواسیر (ورم کردن رگهای مقعد) 2- شقاق مقعد 3- عفونتهایی همچون عفونت پروستات 4- ابتلا به بیماریهایی همچون دیابت، سیروز، کرون و لنفوم 5- ابتلا به سرطان رکتوم 6- داشتن سابقه ی انجام درمانهای رکتوم یا لگن بوسیله ی اشعه یا جراحی 7- اسپاسم رکتال
خارش ناحیه ی رکتوم: ایجاد خارش در ناحیه ی رکتوم می تواند امری عادی باشد.
از جمله عوامل ایجاد کننده ی خارش در ناحیه ی رکتوم شامل:
1- مصرف برخی داروها 2- خوب تمیز نکردن مقعد پس از دفع مدفوع. در صورتیکه مدفوع بخوبی از مقعد پاک نشود می تواند مسبب ایجاد خارش در ناحیه ی مقعد شود.
3- استفاده از آب داغ و پاک کننده ی های قوی: در صورتیکه ناحیه ی مقعد را بصورت پیاپی با شوینده ها بشویید می تواند باعث شود تا چربی طبیعی این ناحیه از بین برود و این امر می تواند خارش زیاد این ناحیخ را در پی داشته باشند که به راحتی اتمام نمی یابد.
4- بواسیر: وقتی سیاهرگهای مقعدی دچار تورم و اتساع شوند باعث ایجاد خارش در ناحیه ی مقعد می شوند.
5- بروز عفونت در ناحیه ی مقعد: عفونتهایی که در ناحیه ی مقعد می توانند ایجاد شود در اثر ویروس ها، باکتریها و انگل ها می توانند بروز یابنده کرمک نیز از دیگر عوامل بروز عفونت در کودکان است که می تواند باعث ایجاد خارش در ناحیه ی مقعد گردد.
6- مصرف برخی مواد غذایی: مصرف برخی مواد غذایی همچون چای، قهوه، نوشیدنی های الکلی، گوجه فرنگی، ادویه ی زیاد و ویتامین سی زیاد می تواند باعث بروز خارش در ناحیه ی مقعد شود.
خونریزی رکتوم: گاهی پیش می آید که فرد متوجه وجود خون در مدفوع خود می شود. که می تواند نشاندهنده ی خونریزی رکتوم باشد. خونریزی رکتوم در بسیاری از افراد ممکن است پیش بیاید. عواملی همچون ابتلا به اسهال، بواسیر، یبوست و شقاق مقعد می توانند باعث ایجاد خونریزی رکتوم شوند. در بسیاری از موارد زور زدن حین دفع مدفوع می تواند باعث بروز مشکلات رکتوم شود. در صورتیکه علت بروز خونریزی مقعدی برطرف شود، وجود خون در مدفوع نیز متوقف می گردد. در صورتیکه خونریزی در شما بیشتر از یکی دو روز بطول انجامید حتماً به پزشک مراجعه نمایید.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها