ناراحتیهای معمول در دوران بارداری و علل آنها

دکتر آفاق حسن زاده راد

view

 برخی از این ناراحتیها قابل اغماض بوده و برخی شدید هستند، برخی از آنها در هفته های اول بارداری بروز می کنند و برخی در زمان زایمان مشاهده می شوند.

برخی در اوایل بارداری مشاهده شده و پس از برطرف شدن در اواخر بارداری عود می کنند. از آنجایی که بارداریها یکسان نیستند، برخی از افراد ممکن است هیچ یک از علایم پیش رو را در دوران بارداری ذکر نکرده و برخی تمام علایم و یا حتی شدیدتر آنرا مشاهده نمایند.

خستگی در دوران بارداری

اگرچه، خستگی در دوران بارداری امری طبیعی است و اغلب به دلیل افزایش رشد جنین و افزایش نیاز مادر به انرژی ایجاد می شود، اما برخی از مواقع می تواند نشانه ای از کم خونی باشد.

 توصیه های لازم جهت کاهش میزان خستگی در دوران بارداری

استراحت کنید.

 زودتر از معمول جهت خواب شبانه به تختخواب رفته و در طول روز چرت های کوتاه مدت داشته باشید.

بین استراحت و فعالیتهایتان تعادل برقرار کنید.

 انجام فعالیت ورزشی با شدت متوسط در طی روز می تواند باعث افزایش سطح انرژی شما شود.

در صورت مشکوک بودن به کم خونی به پزشک مراجعه

 تهوع و استفراغ دوران بارداری

 بروز تهوع و استفراغ دوران بارداری بسیار شایع است.

سن بروز تهوع و استفراغ بارداری

این مسیله اغلب در هفته های اول بارداری بین هفته 6 تا 12 بارداری اتفاق می افتد و اغلب پس از آن به طور کامل برطرف می شود.

دلیل بیماری صبحگاهی چیست؟

اگر چه تهوع و استفراغ بارداری در هر زمانی از روز قابل مشاهده است اما اغلب به بیماری صبحگاهی معروف است. زیرا با خالی بودن معده و یا کاهش مصرف مواد غذایی بروز می کند.

توصیه های لازم جهت برطرف کردن تهوع و استفراغ در بارداری

 در صورتی که با تهوع صبحگاهی مواجهید، سعی کنید از مواد غذایی خشک استفاده کنید. برای مثال یک تکه بیسکوییت یا نان تست می تواند پیشنهاد مناسبی برای شروع مصرف مواد غذایی در صبح باشد.

زنجبیل اگر چه در بهبود علایم تهوع و استفراغ مفید است، اما مصرف بیش از حد مواد گیاهی به صورت خودسرانه در بارداری توصیه نمی شود.

 سعی کنید حجم مواد غذایی خود را در هر وعده غذایی کم کنید، اما تعداد وعده های غذایی بیشتری را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

از مصرف مواد غذایی فلفلی، تند و چرب بپرهیزید

در صورتی که بوی مواد غذایی حالتان را دگرگون می کند، سعی کنید مواد غذایی سرد مصرف کرده و یا از مواد غذایی با درجه حرارت اتاق استفاده کنید.

تغییرات سینه در دوران بارداری

 اغلب زنان باردار تغییراتی را در سینه ی خود در دوران بارداری مشاهده می کنند. سینه معمولاً از نظر سایز بدلیل ترشح شیر بزرگ شده و این مسیله باعث حساس شدن و سفت شدن آن در ماههای اول و اواخر بارداری می شود. عروق آبی رنگی ممکن است وقتی که منبع خون افزایش می یابد پدیدار شوند.

تکرر ادرار در دوران بارداری

افزایش حجم رحم به مثانه فشار وارد کرده و نیاز به دفع ادرار را در سه ماهه اول بارداری افزایش می دهد. این مشکل اغلب در سه ماهه دوم حذف شده و مجدداً در سه ماهه سوم مادر دچار تکرر ادرار می شود.

از پوشیدن لباسهای تنگ خوددرای کنید و از آنجایی که احساس سوزش و خارش در هنگام دفع ادرار می تواند به دفع عفونت دارای باشد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

 تورم لثه ها و خونریزی دندانی

 سعی کنید پیش از بارداری جهت چک آپ سلامت دهان و دندان به دندانپزشک مراجعه کنید.

 اگر چه انجام معاینات سلامت دهان و دندان در سه ماهه های باردرای ممکن است، اما اصلاحات لازم تنها در سه ماهه دوم بارداری مقدور می باشد.

مادران باردار باید مسواک زدن و کشیدن نخ دندان را جز روتین برنامه های خود قرار دهند.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید