نقش مهم آموزش در پیشگیری از سوختگی

view
 

قایم‌مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی، سازمان‌های مردم ‌نهاد و خیریه‌های سلامت از راه‌اندازی دیده‌بان سلامت در سال آینده در بخش آی‌تی و درج تمامی اطلاعات نظام سلامت، بیماران و بیماری‌ها و نیز پوشش اطلاعات بیماران سوخته سخن گفت و  بر مشخص شدن علل و عوامل سوختگی در نشست بعدی کمیته ملی پیشگیری از سوانح سوختگی تا کید کرد .

 

به گزارش وبدا، دکتر سید محمدهادی ایازی در این نشست، مجمع خیرین سوختگی، انجمن حمایت از بیماران سوخته و مرکز تحقیقات سوختگی ایران و کمیته ملی سوانح سوختگی را از تشکیلات راه‌گشا و پی‌گیر در امر پی‌گیری از سوختگی دانست .

 

دکتر علی‌اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در این نشست با برشمردن وظایف حوزه و تشکیلات معاونت بهداشتی ، توانمندسازی، هماهنگ‌سازی بین‌بخشی، عدالت در سلامت و استفاده از تکنولوژی مناسب را اهم ماموریت این حوزه دانست و ضمن سپاس‌گزاری از دکتر ایازی به خاطر ورود به حوزه مشارکت‌های اجتماعی وزارت بهداشت و ایجاد تحول در آن، کار کمیته ملی سوانح سوختگی را در راستای ماموریت‌های معاونت بهداشت نیز دانست و قول همکاری و حمایت بی‌دریغ در این زمینه داد .

 

براساس این گزارش،  دکتر صلاح‌الدین دلشاد، قایم‌مقام مشارکت‌های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز ضمن ارایه گزارشی از عملکرد مرکز تحقیقات سوختگی در این دانشگاه، به مبحث استانداردسازی و مناسب‌سازی محیط شهری و اماکن برای پیشگیری و کاهش سوانح سوختگی و آتش‌سوزی پرداخت .

 

وی همچنین خبر از برگزاری مسابقه با موضوع چهارشنبه‌سوری و مسایل هم‌پیوند با آن در سطح آموزشگاه‌های سطح تهران با همکاری شهرداری و آموزش و پرورش داد .

 

دلشاد در پایان سخنانش، پیشگیری را شامل مراحل مختلفی از جمله پیشگیری از آتش‌سوزی، پیشگیری از نقص عضو و پیشگیری از بیمارهای روانی و افسردگی دانست .

 

در ادامه، دکتر فاطمی، رییس انجمن حمایت از بیماران سوخته و مرکز تحقیقات سوختگی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، با ارایه  پاورپوینتی به راه و روش‌های پیشگیری و کاهش آمارهای سوختگی و آتش‌سوزی پرداخت و در ضمن مباحث خود، آمارهایی تقریبی از حوزه فعالیت خود ارایه داد. او با اعلام این‌که متاسفانه در ایران، سیستم ثبت بیماری‌های سوختگی در کشور وجود ندارد، این عامل را یکی از دلایل عدم توجه جدی به مسایل و مشکلات سوختگی در کشور دانست .

 

فاطمی گفت: آمار دقیقی از مرگ‌ومیرهای ناشی و مرتبط با سوختگی در کشور وجود ندارد؛ تعداد بسیار زیادی از سوختگی‌ها گزارش نمی‌شود، سیستم‌های ثبت اطلاعات بیماری‌ها و بیمارستان‌ها از یک‌دیگر جدا است .

 

فاطمی افزود: سوختگی قابل پیشگیری است ولی درمان ندارد و بیماران سوختگی بعضا بیش‌تر از صد عمل جراحی انجام می‌دهند و درمان نمی‌شوند. با پیشگیری به مقدار بسیار زیادی می‌توان در هزینه‌های کشور صرفه‌جویی کرد .

 

رییس انجمن حمایت از بیماران سوختگی، بیان کرد: سوختگی قابل پیشگیری است و این مهم اول از طریق استانداردسازی و در اولویت‌های بعد، از طریق آموزش و آن هم آموزش‌های پی‌گیر و از خانواده و سطوح پایین آموزش و پرورش امکان‌پذیر خواهد بود .

 

وی هم‌چنین خواستار ساخت بیمارستان‌ها، مراکز و بخش‌های مجهز سوختگی در شهرهای مختلف کشور شد .

 

سپس دکتر سعید نمکی به مساله حاشیه‌نشینی و مسایل مترتب بر آن پرداخت و گفت: عدم آگاهی اجتماعی نقش مهمی در این عرصه ایفا می‌کند چرا که کشور توان و امکانات ساخت بیمارستان و مراکز ویزه سوختگی در سراسر کشور را ندارد .

 

معاون امور اجتماعی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ادامه داد: باید به بهداشت و سلامت روان مردم توجه شود. هم‌چنین بسته‌های آموزشی و پیشگیرانه تهیه و سهم نهادهای گوناگون نیز به روشنی در اجرا و به نتیجه رسیدن آن مشخص شود .

 

وی گفت: آموزش امری مهم است و به ویژه باید پرسنل و کادر درمانی در این زمینه و به صورت ویژه آموزش ببینند .

 

دکتر سعید نمکی در پایان سخنانش با پرداختن به مساله جراحی پلاستیک و اعمال زیبایی، گفت: می‌بایست برای جراحان پلاستیک، سهمیه‌ای برای انجام عمل‌های ترمیمی در نظر گرفت و ایشان فقط به انجام امور صرف زیبایی نپردازند و گره ای از مشکلات این بخش از جامعه نیز باز شود .

 

علی‌رضا ساوری، مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعیو پیشگیری از وقوع جرم  قوه قضاییه نیز با تاکید بر این که  باید عوامل و محیط بروز حوادث را از بین ببریم ، پیشنهاد تشکیل کارگروه‌های حرفه‌ای و کارشناسی در این زمینه و در ذیل کمیته ملی پیش‌گیری از سوانح سوختگی را ارایه داد .

 

عسگر نجفی، جانشین معاونت اجتماعی نیروی انتظامی، هم پایش علمی، شناخت عوامل، فرهنگ‌سازی و اقناع را از اهم کارهای این کمیته دانست و خواستار تدوین و تهیه سندی جامع در این باره شد .

 

سپس مجید آرون، معاون آموزش سازمان آتش‌نشانی تهران، با اعلام تغییر رویکرد از مقابله‌ای به پیشگیری در سازمان آتش‌نشانی، استانداردسازی را مهم دانست و گفت: ولی این از اهمیت آموزش نمی‌کاهد و آموزش استانداردسازی را در پی خواهد داشت .

 

وی گفت: متاسفانه هر چه میزان سواد بالاتر می‌رود، طعمه حریق شدن بیش‌تر می‌شود؛ چرا که کم‌تر در آموزش‌های مربوط در این زمینه شرکت می‌کنند و به همین نسبت نیز ناآگاه‌ترند

 

مرتضی طلایی نیز تشکیل دو کارگروه آموزش و اطلاع‌رسانی و ایمنی و استاندارد را پیشنهاد داد و در ادامه احصای وظایف دستگاه‌های عضو و دخیل در کمیته ملی پیشگیری سوانح سوختگی را خواستار شد .

 

در ادامه مقرر شد که دکتر ایازی و مرتضی طلایی، افراد کارگروه‌های تخصصی ذیربط را مشخص کنند و در نشست بعدی از آنها دعوت شود .

 

گفتنی است: نخستین نشست کمیته ملی پیش‌گیری از سوانح سوختگی، به همت دکتر سید محمدهادی ایازی، قایم‌مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی، سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌های سلامت، دکتر علی‌اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت، دکتر سعید نمکی، معاون امور اجتماعی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، مرتضی طلایی، نایب‌رییس شورای شهر تهران، و مدعوینی از وزارت نفت، شهرداری و سازمان آتش‌نشانی تهران، قوه قضاییه، نیروی انتظامی، سازمان پدافند غیرعامل، دانشگاه علوم پزشکی ایران و انجمن حمایت از بیماران سوخته و مرکز تحقیقات سوختگی برگزار شد 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید