دانشمندان میگویند برای حفظ خواص مغذی هندوانه بهتر است آن را درجه حرارت اتاق نگهداری و مصرف کرد.به گزارش هلثدی نیوز پژوهشگران در یک بررسی به مقایسه میزان مواد آنتیاکسیدان اصلی در هندوانههایی که برای دو هفته در یخچال یا درجه حرارت اتاق نگهداری شده بودند، پرداختند
دکتر
پنهلوپه پرکینز-ویزس متخصص فیزیولوژی گیاهی از پژوهشگاه کشاورزی جنوب
مرکزی آمریکا سرپرست این تحقیق گفت:"ما از نتایجی که بدست آوردیم شگفتزده
شدیم.
میزان لیکوپن در هندوانه بریده نشده در دمای اتاق به طور متوسط 20
درصد افزایش یافته بود و میزان بتاکاروتن دو برابر شده بود."گوشت قرمز
هندوانه مانند گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی لیکوپن،رنگدانهای آلی از
خانواده مواد شبهکاروتنی است که رنگشان از زرد تا قزمز تیره متفاوت است.
بتا کاروتن –یک ماده شبه کاروتنی دیگر- نیز به مقدار کمتر در هندوانه موجود است.این مواد که جزء آنتیاکسیدانها به حساب میآیند مولکولهای فعالی به نام رادیکالهای آزاد را که در واکنشهای شیمیایی در بدن تولید میشوند و در ایجاد بیماریهایی مانند سرطان دخیلند خنثیمیکنند.این بررسی نشان داد که میزان لیکوپن در هندوانه به درجه حرارت نگهداری آن بستگی دارد.
در هندوانههایی که دو هفته در دمای اتاق نگهداری شده بودند میزان لیکوپن بسته به نوع هندوانه بین 11 تا 40 درصد افزایش یافته بود. این هندوانهها پوست نازکتری پیدا کرده بودند و رنگ گوشتشان تیرهتر شده بود که نشان میداد رنگدانههای شبهکاروتنی در آنها بیشتر شده است. اما در هندوانههایی که در درجه حرارت پایین نگهداری شده بودند این تغییرات رخ نداده بود.البته دکتر پرکینز میگوید:" منظور ما این نیست که مردم هندوانه را ببرند و بعد آن را در دمای اتاق به حال خود رها کنند تا بگندد. توصیه ما این است که اگر هندوانه را نبردهاید یکی دو روز آن را در دمای اتاق نگهدارید. اگر هندوانه سرد میپسندید اندکی قبل از خوردن هندوانه را در یخچال بگذارید؛ پس از بریدن هندوانه هم مجبورید آن را در یخچال بگذارید.
"کارشناسان میگویند
بسیاری از میوهها مثلا موز را میتوان مدتی خارج از یخچال نگهداری کرد تا
هم رسیدهتر شوند و هم کیفیت مواد مغذی آنها بیشتر شود.
بیشتر بدانیم :اصل این میوه از هندوستان بودهاست چنان که از ریشهٔ کلمه [=منسوب به هندوان] بر میآید. گونه کاملتر نام آن «خربزهٔ هندوانه» بودهاست. هندوانه پس از آمدن به ایران به عربستان راه یافت و از آنجا به اندلس رسید و از اندلس به ناحیتهای دیگر اروپا. از فارسنامهٔ ابن بلخی بر میآید که در فهرج هندوانههای بزرگی به عمل میآمدهاست؛ چنان که گوید «به فهرج خربزها بود نیکو و شیرین و بزرگ و هندویانه بدآن رتبه که دو از آن خربزه بر چهارپایی نهند»
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها