هویچ باعث تقویت چشم می‌شود؟

view

 

 آیا هویچ باعث تقویت چشم می‌شود؟

شاید تاکنون بارها خود شنیده باشید که "هویج بخور برای چشمات خوبه"

 

هویچ باعث تقویت چشم می‌شود؟

 

 رنگدانه‌هایی به نام کاروتینویید که باعث ایجاد رنگ قرمز و نارنجی در هویج، سیب‌زمینی شیرین، فلفل نارنجی و رنگ سبز پررنگ در اسفناج، کلم بروکلی و کلم پیچ می‌شود باعث دفع کردن و از بین بردن عوارض پیری در بینایی می‌شوند که به‌ آن پیرچشمی گویند.

پیر چشمی، بیماری چشمی است که با افزایش سن ایجاد می‌شود و یکی از شایع‌ترین دلایل از بین رفتن دید در انسان‌هاست. پیرچشمی  بر روی نقطه‌ی وسط شبکیه چشم که لایه داخلی چشم است، اثر می‌گذارد و قدرت دید مرکزی فرد را کاهش داده و در نهایت تبدیل به کوری می‌شود.

 

 

هویچ باعث تقویت چشم می‌شود؟

 

 دلایل بروز بیماریهای چشمی

محققان فاکتورهای متنوعی مانند ژنتیک، سیگار کشیدن و تغذیه‌ را دلیل بروز بیماریهای چشمی می‌دانند. درمان این بیماری نیز بستگی به میزان توسعه‌ی بیماری دارد. تحقیقات در گذشته یافته‌های متفاوتی در زمینه‌ی ارتباط بین پیرچشمی و کارتنویید را ارایه نموده بود.

  اما در تحقیقات اخیر که بر روی 63 هزار مرد بالای 50 سال و 39 هزار مرد بالای 50 سال بین سال‌های 1984 تا 2010 انجام گردید. یافته‌ها حاکی از این بود که افرادی که سطح بالاتری از کاروتینویید مانند لوتیین و زکسانتین مصرف نمودند، خطر ابتلا به بیماری های چشمی پیشرفته کمتری داشتند.

لوتیین در تخم‌مرغ و سبزیجات با برگ‌های سبز تیره مانند بروکلی و اسفناج یافت می‌شود.

اما زیکسانتین کم‌تر در مواد غذایی یافت‌ می‌شود. البته می‌توان آن‌ را در فلفل نارنجی و انواع خاصی از بری‌ها پیدا کرد.

انواع دیگر کاروتینویید مانند بتاکاروتن که پیش ساز ویتامین آ می باشد نیز نقش‌ حفاظتی در سلامت چشم داشتند. به طوریکه افرادی که در زنجیره‌ی غذایی خود از مقادیر زیادی کاروتینویید مانند هویج و سیب‌زمینی شیرین استفاده نمودند، 25 تا 35 درصد کاهش میزان خطر ابتلا به نوع پیشرفته بیماری داشتند.

 

هویچ باعث تقویت چشم می‌شود؟

 

  به طور کلی رژیم‌های غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات اهمیت ویژه‌ای در حفظ سلامت بدن دارد مخصوصاً مصرف سبزیجات رنگی به دفعات زیاد در طول روز کمک شایانی به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای چشمی می کند.

به خاطر داشته باشید که مصرف کمتر از  2 وعده میوه‌ و سبزی در روز افراد را در معرض خطر بیماری قرار می دهد.

 

 

منبع: nlm.nih.gov

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید