پدیده رینود چه علائمی دارد؟

دکتر هادی توزنده جانی

view

پدیده رینود چه علائمی دارد؟

پدیده رینود

علاِئم

  • پوست آبی رنگ
  • زخم باز در پوست
  • تغییر رنگ
  • دست سرد
  • پای سرد

درباره پدیده رینود

پدیده رینود زمانی اتفاق می افتد که سرما؛استرس؛و عوامل دیگر باعث کوچک و سفت شدن شریان های انتهایی میشوند و میزان خونرسانی به ان نواحی کاهش می یابد.بیشتر در خانم ها اتفاق می افتد.افراد بیشتر در انگشتان دست و پا دچار ان میشوند اما بینی و لاله گوش،لبها،را هم تحت تاثیر قرار میدهد.به عنوان عامل تغییر دهنده رنگ پوست به قرمز ،سفید،آبی شناخته میشود؛چون باعث تنگ شدن و سپس گشاد شدن عروق میشود.گرم نگه داشتن خود،کاهش استرس و تغییر سبک زندگی باعث از بین رفتن بیماری میشود.سندروم رینود وقتی براثر بیماری بافت همبند مثل اسکلرودرما و لوپوس و اسجوگرن به وجود می آید ،جدی تر است.

آیا میدانید دو نوع سندروم رینود وجود دارد.نوع اولیه که خفیف است و به هیچ بیماری زمینه ای مرتبط نیست.بیشتر در زنان و بین سن پانزده تا چهل سال رخ می دهد.رینود ثانویه کمتر شایع است ولی خطرناکتر است.هشتادو پنج تا نودو پنج درصد افراد مبتلا به اسکلرودرما ،یک بیماری پوستی مفصلی،و یک سوم افراد مبتلا به لوپوس به این نوع رینود مبتلا میشوند.اگر به پدیده رینود مبتلا باشید، درصورتی که تنها دستتان را در مسیر اب سرد قرار دهید یا وسیله ای از فریزر را در دست بگیرید به شما حمله دست میدهد.

پزشک چگونه پدیده رینود را تشخیص میدهد

پزشک از شما سوال می پرسد و معاینه فیزیکی انجام می دهد.اگر پزشک به رینود ثانویه مشکوک باشد برای شما ازمایش ادرار و خون و بیوشیمی تجویز میکند.سندروم رینود اولین علامت اسکلرودرما در بیشتر موارد است.

عوامل خطر ابتلا به پدیده رینود

زنان از مردان برای ابتلا مستعدتر هستند .سابقه ی خانوادگی مثبت و اب و هوای سرد جز ریسک فاکتور ها هستند.افراد مبتلا به اسکلرودرما و لوپوس و بیماری های عروقی در معرض رینود ثانویه هستند.

درمان پدیده رینود

اگر که به شما حمله دست داد ؛دستها و پاهایتان را گرم کنید و از تکنیک های ارام سازی استفاده کنید.درمان های دیگر شامل:گرم نگه داشتن خود، پوشیدن جوراب،کلاه دستکش در هوای سرد،از گرم کننده های شیمیایی در داخل جیب و دستکش و کفش خود استفاده کنید.از سیگار کشیدن و در معرض سیگار بودن خودداری کنید.از وسیله ای که باعث لرزش دست میشود خودداری کنید،استرس را کاهش دهید، از مصرف دارو هایی که دررگ های خون اسپاسم ایجاد میکند خودداری کنید.از پوشیدن حلقه ی تنگ ؛کفش تنگ و مچ بند خودداری کنید.در نوع ثانویه داروهایتان را مصرف کنید.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر علایم رینود را که شامل تغییر رنگ در سطح پوست انگشتان و لبها، نوک سینه و پاها و گوش ها هستید به پزشک مراجعه کنید .مناطق تحت تاثیر سرد و کبود و بی حس میشود و به محض بازگشت جریان خون احساس درد میکنید.

انتظار میرود در پدیده رینود

در معرض سرما و استرس بودن یک محرک برای شروع حمله ی رینود و اسپاسم است.سیگار کشیدن و کار کردن با دستگاه ویبراتور هم میتواند محرک باشد.شما تغییرات سه نوع رنگ در پوست خود مشاهده میکنید.سفید وقتی که شریان ها بسته شدند؛آبی وقتی به ناحیه خون اکسیژن دار کافی نمیرسد و قرمز زمانی که جریان خون برقرار می شود.حمله کمتر از یک دقیقه تا چند ساعت میتواند طول بکشد.

میزان ابتلا به پدیده رینود

پدیده رینود سه تا پنج درصد مردم امریکا را تحت تاثیر قرار داده است.

حقایقی درمورد پدیده رینود

در خانواده از هر چهار نفر به یک نفر به ارث رسیده است.

عوامل تشدید کننده پدیده رینود

توسط آب سرد هوای سرد ،استرس و داروهای خاص بدتر میشود.

دکتر هادی توزنده جانی

دکتر هادی توزنده جانی۳۷ مطلب

جراحی عمومی
استان گیلان ، شهر رودبار، خلیل آباد،بن بست بهار، تلفن:. 013331623784 رشت، خیابان نواب کوچه مهر ساختمان پارس نو شماره تماس: 01332117799

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید