پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

دکتر محمدرضا حبیبی فر

view

پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

علاِئم

  • اختلال نعوظ(شق شدن)

درباره پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

این اختلال به نعوظ دردناکی گفته می شود که حداقل به مدت 4 ساعت طول بکشد.این نعوظ به علت تحریکات جنسی ایجاد نشده بلکه دلیل آن تجمع خون در آلت مردانه است که نمی تواند تخلیه شود.هم چنین ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که خون زیادی در آلت مرد در جریان باشد. اکرچه این مشکل به ندرت اتفاق می افتد اما یکی از اورژانس های پزشکی است.زیرا اگر درمان نشودمنجر به اختلال نعوظ یا زخم شدن می شود.دلیل اصلی این اختلال مشخص نیست اما یک سری داروهای خاص، مصرف مواد مخدر تفریحی و بعضی از موقعیت های پزشکی مانند گلبول های داسی شکل می تواند این اختلال را ایجاد کند. این بیماری اگر به موقع درمان شود، معمولا فرد را دچار عوارض طولانی مدت نمی کند.

آیا میدانید

شایع ترین علت ایجاد کننده اختلال نعوظ دائمی در بزرگسالان، داروهای تزریقی هستند که برای اختلال نعوظ استفاده می شوند.در کودکان نیز بیماری گلبول ها داسی شکل این وضعیت را ایجاد می کند. شایع ترین علت اختلال نعوظ دائمی ناشی از تروما،صدمه به آلت تناسلی به علت دوچرخه سواری یا ضربه خوردن آلت به علت انجام ورزش های رزمی مانند( کاراته) است.

خود مراقبتی در پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

انجام مراقبت های خود مراقبتی زیر به پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک می کند: استراحت کنید و بنابر دستور پزشک از رابطه جنسی خودداری کنید. از مصرف الکل و مواد مخدر پرهیز کنید. اگر احتمال می دهید که دارویی باعث این اختلال شده است، این موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید. از پزشکتان بخواهید که دارویی ها برایتان تجویز کند که در صورت بروز اولین نشانه های عود مجدد بیماری، آنها را مصرف کنید. اگر این اختلال به علت ابتلا به یک سری بیماری دیگر ایجاد شده است، اقدام به درمان آن بیماری ها کنید.

پزشک چگونه پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد را تشخیص میدهد

پزشک برای تشخیص این اختلال شرح حالی از بیمار می گیرد و او را معاینه فیزیکی می کند.هم چنین از بیمار در مورد داروهایی که اخیرا مصرف کرده است و اینکه آیا ضربه ای به آلت تناسلی اش وارد شده است یا نه؟ سوالاتی می پرسد. هم چنین پزشک برا تشخیص اینکه بیمار چه نوع اختلال نعوظی دارد، از آلت تناسلی او، نمونه خون می گیرد.

عوامل خطر ابتلا به پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

عوامل خطر این بیماری عبارتند از: سن: در صورت عدم ابتلا به بیماری گلبول های داسی شکل، در سنین 5 الی 10 سالگی و 20الی 50 سالگی و در صورت مصرف داروهای تزریقی برای درمان مشکلات نعوظ در سن 19 الی 21 سالگی، این بیماری شایع تر است. مصرف الکل یا استفاده از کوکائین و ماری جوآنا ،داروهای ضدافسردگی، داروای مربوط به بیماری های روانی، یا پرفشاری خون، اختلالاتی مانند بیماری گلبول های داسی شکل، لوکمی، تالاسمی، یا تومور بدخیم سلول های مغز استخوان (میلوما) و اختلالات پلاکتی مانند ترومبوسایتوپنی ترومبولیتیک، پورپورا ترومای آلت تناسلی یا آسیب طناب نخاعی حاد نیش عنکبوت بیوه سیاه

درمان پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

درمان پریاپیسم شامل موارد زیر است: استفاده از کیسه یخ برای کاهش تورم ورزش سبک.مثلا از پله ها بالا رفتن تا خونی که در آلت تناسلی تجمع یافته است، جریان یابد. داروهایی نیز برای درمان درد بیمار تزریق می شود. داروهای تزریقی که جریان خون و تورم را کم کند. درمان جراحی در صورتی که عامل ایجاد کننده بیماری، پارگی شریان باشد. آسپیراسیون: با استفاده از سرنگ خون تجمع یافته در آلت را تخلیه می کنند تا فشار و تورم کم کنند. شنت گذاری از طریق جراحی: با این کار جریان خون به حالت طبیعی بر می گردد. درمان بیماری گلبول های داسی شکل، آمبولی.و هم چنین انجام مداخلاتی که جریان خون را به حالت طبیعی برگرداند.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر برای چندین ساعت نعوظ دردناکی دارید که خود به خود ازبین نرفت باید به پزشک مراجعه کنید. اگر این نعوظ بیش از 2 ساعت طول کشید، سریعا به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید.

انتظار میرود در پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

پریاپیسم نوع متفاوتی از نعوظ طبیعی آلت تناسلی مرد است که معمولا 4 ساعت یا بیشتر طول می کشد.این اختلال با تحریکات جنسی ایجاد نمی شود یا با تمام شدن تحریکات پایان نمی پذیرد. نعوظ معمولا دردناک است و سر آلت جنسی مرد نرم است. اگر علایم پریاپیسم بروز کردند سریعا داروهایی که ممکن ست باعث بروز آن شده باشند(مانند داروهای محرک جنسی) را قطع کنید و بلافاصله به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید. یکی از انواع پریاپیسم که شیوع کمتری دارد و به نوع "غیر ایسکمیک" معروف است به خودی خود درمان می شود.اما در نوع "اسکمیک" آن که شایع تر نیز هست، بافت آلت تناسلی بعد از 4 الی 6 ساعت نعوظ دائم آلت و کاهش خونرسانی به بافت آسیب می بیند. پزشک درمان را با داروهایی تزریقی به آلت تناسلی آغاز می کند و هم چنین ممکن است با سوزن خون تجمع یافته در آلت را تخلیه کند.یا ممکن است توسط عمل جراحی برای تخلیه خون تجمع یافته، شنت بگذارد.اگر پارگی شریان این وضعیت را به وجود اورده باشد، پزشک طی عمل جراحی، پارگی شریان را ترمیم می کند.در صورتی که علت نعوظ دائم آلت، گلبول های داسی شکل باشند، بیمار علاوه بر درمان های گفته شده نیاز به درمان مکمل نیز دارد.

میزان ابتلا به پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

بیش از 89% بزرگسالان و 27% کودکان مبتلا به بیماری گلبول های داسی شکل، اختلال نعوظ دائمی دارند.

حقایقی درمورد پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

نعوظی که بیش از 4 تا 6 ساعت طول بکشد، ممکن است باعث مشکلات دائمی نعوظ شود.

عوامل تشدید کننده پریاپیسم یا اختلال نعوظ دائمی آلت تناسلی مرد

عدم درمان این اختلال باعث تشدید آن می شود.هر چه این نعوظ بیشتر طول بکشد، احتمال ابتلا به مشکلات دائمی نعوظ و آسیب آلت بیشتر می شود.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید