به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در این باره گفت: تا پیش از آغاز طرح تحول نظام سلامت، زایمانهای سزارین به شکل غیرمنطقی افزایش یافته و در برخی مراکز به میزان ۹۰ درصد رسیده بود که همین امر مشکلاتی را به همراه داشت.
او ادامه داد: اکنون با تلاشهای انجام شده، عملهای زایمان به روش سزارین حتی در مواردی به میزان زیر ۲۰ درصد رسیده، البته عدد مورد انتظار در میزان متوسط کشوری ۳۰ درصد است که برای رسیدن به آن تلاش میکنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای ترویج زایمان طبیعی، تاثیر تلاشهای مراکز درمانی در اعتباربخشی و همچنین رایگان شدن زایمان طبیعی، در عین حال بر نقش اطلاعرسانی و فرهنگسازی در این زمینه تاکید کرد و گفت: نقش متخصصان زنان و زایمان و ماماها در این زمینه بسیار مهم است. با همکاری بیشتر میتوان شرایط را به نحو چشمگیری تغییر داد.
وزیر بهداشت همچنین ابراز امیدواری کرد تا پایان دولت یازدهم، شاهد بهرهبرداری از هزار و ۸۰۰ بلوک زایمانی در کشور باشیم. این خدمت برای نخستین بار است که در کشور ایجاد شده و مادر و پدر در کنار هم و با آرامش میتوانند شاهد تولد نوزاد باشند.
به گزارش ایسنا، بلوک زایمانی بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) شهرستان فسا با مساحت یک هزار و ۵۰۰ مترمربع و اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال، با ۱۱تخت LDR و یک تخت ایزوله ساخته و با اعتبار ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تجهیز شده و دارای امکاناتی همچون زایمان ایمن، زایمان درآب و زایمان بیدرد است.
نماینده مردم فارس در مجلس نیز در مراسم بهرهبرداری از این طرح بهداشتی درمانی، اجرای برنامه پزشک خانواده را یکی از ضرورتهای جامعه دانست و گفتدر راستای کاهش هزینههای درمانی، حمایت بیمهها برای بیماران، یکی از الزامات است و بیمه ها میتوانند چترهای حمایتی خود را برای اقشار کم درآمد بگسترانند. اگر سلامت نباشد، هیچ برنامهای از نظر تحصیل و خانواده، کارآمد نیست
وزیر بهداشت همچنین در آیین افتتاح ویدیوکنفرانسی بلوکهای زایمان تک نفره در کشور (۷۱۴ واحد تک نفره زایمان در ۱۴۴ بیمارستان)، گفت: به کمک این واحدهای تک نفره که امروز شاهد بهرهبرداری از ۷۱۴ مورد آنها هستیم، آرامش برای مادران و همراهان آنان ایجاد شده و حدود شرعی و فردی نیز رعایت میشود.
هاشمی، بهرهبرداری از این واحدها را فرصتی برای ماماها و متخصصان دانست و ادامه داد: یکی از اهداف طرح تحول نظام سلامت، کاهش هزینهها برای مردم بود؛ بهطوریکه ۱۱ میلیون نفر به واسطه اجرای این طرح بیمه شدهاند و پرداختها در روستاها سه و در شهرها و حاشیه شهرها به شش درصد رسیده است.
هاشمی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر تبلیغ طرح تحول نظام سلامت و لزوم توجه به فراهم شدن شرایط مالی برای تداوم طرح، در عین حال بر لزوم انجام اقدامات بیمهای با روشهای علمی تاکید کرد و افزود: سیاستهای کلی نظام سلامت در قانون ما دیده شده و عدالت در سلامت باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم از خانواده های شهدای مدافع حرم و شهدای دانشگاه علوم پزشکی فسا تجلیل شد.
دیدگاه ها