آسیب های مکرر ناشی از حرکات چگونه است؟
دکتر حمیدرضا بادلی
آسیب های مکرر ناشی از حرکات
علاِئم
- بی حسی یا ذوق ذوق شدن
- دردمفصل
درباره آسیب های مکرر ناشی از حرکات
حرکت های تکراری مثل آن هایی که کار مونتاژانجام می دهند، یا ورزش می کنند می تواند در طول زمان به مفاصل، عضلات، تاندون ها صدمه بزند. این جراحات می تواند منجربه بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف در یک دست، بازو، ساق پا، یا پا شود. آسیب های مکرر ناشی از حرکات در محل کار شایع هستنداما آنها همچنین می توانند از انجام یک ورزش، کار در خانه، و یا باغ نشات بگیرند. رایج ترین آسیب ها التهاب تاندون ها هستند. سندرم تونل کارپال یکی از شایع ترین آسیب های تکراری حرکات است که اعصاب و تاندون ها در مچ دست را تحت تاثیر قرار می دهد. در صورت عدم درمان، این صدمات می تواند به ناتوانی دائمی منجر شود.
آیا میدانید
آیا می دانید؟ سندرم تونل کارپال در خانم ها سه برابر مردان است. افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به سندرم تونل کارپال مچ دست هستند که جمع آوری قطعات، تمیزکردن و دوختن و یا بسته بندی گوشت، مرغ و ماهی انجام می دهند. تحقیقات نشان داده اند که کار کامپیوتری سنگین (بیش از 7 ساعت در روز) خطر سندرم تونل کارپال را افزایش نمی دهد.
بیشتر بخوانید :
خودمراقبتی از آسیب عصب اولنار و درمان آنخود مراقبتی در آسیب های مکرر ناشی از حرکات
درد و ورم با استراحت عضو آسیب دیده، قراردادن کیسه یخ برروی منطقه آسیب دیده(20 دقیقه در یک ساعت، دو تا سه بار در روز) استفاده از داروهای ضد درد، در صورت نیاز نصب و راه اندازی ایستگاه کار خود به منظور کاهش فشار در ناحیه می تواند تسکین یابد.
پزشک چگونه آسیب های مکرر ناشی از حرکات را تشخیص میدهد
به منظور تشخیص صدمه حرکات تکراری دکترتان بررسی فیزیکی انجام خواهد داد و از شما در رابطه با فعالیت هایی که ممکن است عامل صدمه شما شده باشد سوالاتی می پرسد.پزشک همچنین ممکن است درخواست عکس یا ام آر آی کند تا سایر عوامل مثل شکستگی را رد کند.
عوامل خطر ابتلا به آسیب های مکرر ناشی از حرکات
فشار مداوم، داشتن بیماری مانند دیابت، آرتریت روماتوئید، و یا نقرس، اضافه وزن از عوامل خطر هستند.
درمان آسیب های مکرر ناشی از حرکات
درمان شامل: اجتناب یا کاهش فعالیت هایی که که منجربه صدمه می شود، استراحت دادن به عضو مصدوم به کمک یک آتل، گرفتن داروهای ضد درد، جراحی، در صورت نیاز ترمیم مفاصل آسیب دیده، عضله یا اعصاب با فیزیوتراپی، کاردرمانی ویا دیگر انواع برنامه های بازتوانی به منظور قوی کردن قسمت ها آسیب دیده بدن، یادگیری روش های جدید انجام کارها تا از صدمه مجدد ناحیه آسیب دیده جلوگیری شود.
چه زمان به پزشک مراجعه کنید
اگر هر کدام از این علائم را دارید با دکتر تماس بگیرید: درد با حرکت، حساسیت به لمس، قرمزی یا گرم شدن مفاصل، دردی که در خوابتان وقفه ایجاد می کند، عدم توانایی خوابیدن بر روی طرفی که تحت تاثیر قرار گرفته است، اشکال در انجام دادن کارها و فعالیت های معمول روزانه، و اگر درد ناگهانی و شدید دارید مستقیما به پزشک مراجعه کنید.
انتظار میرود در آسیب های مکرر ناشی از حرکات
برخی از افراد با آسیب حرکات تکراری حتی ممکن است از یک آسیب آگاه نباشند. اولین نشانه این است که متوجه می شوید انجام کارهایی که برایتان آسان و معمولی بوده، حال برایتان سخت است. در صورت عدم درمان شدیدتر از قبل بازخواهد گشت. در صورت درمان اولیه بیشتر صدمات تکراری حرکات با فیزیوتراپی و بازتوانی از بین می روند. اکثر مردم می توانند مجددا فعالیت آن قسمت از بدنشان را بازیابند. در صورت عدم درمان اولیه صدمه حرکات تکراری می تواند منجربه ناتوانی دائمی شود.
میزان ابتلا به آسیب های مکرر ناشی از حرکات
آسیبهای ناشی از حرکات تکراری برای نیمی از آسیب دیدگی های ورزشی دیده می شود که توسط پزشکان تشخیص داده می شوند. و سندرم تونل کارپال میلیون ها نفر در آمریکا را تحت تاثیر قرار می دهد.
حقایقی درمورد آسیب های مکرر ناشی از حرکات
هر ساله یش از یک چهارم میلیون جراحی سندرم تونل کارپال در ایالات متحده انجام می شود.
عوامل تشدید کننده آسیب های مکرر ناشی از حرکات
ادامه دادن فعالیت هایی که منجربه صدمه حرکات تکراری می شوند منجربه بدتر شدن وضعیت می شود.
بیشتر بخوانید :
تاثیر یوگا در بیماریهای مزمندکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها