آنچه که باید از اتاق زایمان تا 2 هفتگی نوزاد بدانید قسمت چهارم

خانم فریبا شادپور

view

واکسن ب ث ژ

همانطور که گفتیم در بدو تولد واکسن ب ث ژ به نوزاد تزریق می شود بعد از تزریق نوزاد تب نمی کند حدود سه هفته بعد ناحیه تزریق واکسن برجستگی ایجاد می شود که کم کم بزرگ و قرمز می شود سپس پایین این برجستگی سفت و سخت شده و رویه آن نازک و شفاف می شود و دور آن قرمز می شود و بتدریج به تاول چرکی تبدیل می شود و بعد از مدتی ترشحات داخل آن تخلیه می شود سه هفته بعد روی زخم دلمه می بندد و خشک می شود و پوسته پوسته می ریزد  علامت تزریق واکسن ب ث ژ می ماند .

 

بیشتر بخوانید: صبح بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا

 

 

غربالگری تیروئید و PKU

برای همه نوزادان این تست انجام می شود . نوزاد خود را در 5-3 روزگی به مرکز بهداشت محل زندگی خود ببرید تا این آزمایش برای او انجام شود برای انجام این آزمایش یک سوزن کوچک به پاشنه نوزاد زده می شود سپس چند قطره خون او را روی کاغذ مخصوص می چکانند و تاریخ دریافت جواب آزمایش را به شما اعلام می کنند . اگر نیاز به به نوبت دوم بود به شما خواهند گفت .

 

بیشتر بخوانید: تاثیرات کاهش وزن بر کم کاری تیرویید

 

 

قطره A+ D

قطره AD   از روز پنجم تولد روزی یکبار 25 قطره داده می شود به این صورت که یک قطره داخل دهان نوزاد بریزد صبر کنید تا آن را ببلعد سپس قطره بعدی را بریزید تا 25 قطره تمام شود می توانید در دو دوز منقسم این کار را انجام دهید . بهتر است هر روز در ساعت خاصی اینکار را انجام دهید .

 

بیشتر بخوانید: نقش ویتامین دی در سلامت و مقدار مورد نیاز آن در بدن

 

 

زردی نوزادی

نوزاد را از نظر رنگ پوست در روزهای اول هر روز چک کنید این کار در طول روز و زیر نور طبیعی انجام دهید رنگ پوست نوزاد زیر نور رنگی ( لامپ های با نور زرد یا فلورسنت ) قابل قضاوت نیست . با انگشت روی پوست در قسمتهای فوقانی بدن نوزاد یک فشار ملایم وارد کنید . اگر  زرد شده است نوزاد را نزد پزشک اطفال یا نوزادان ببرید تا اقدامات لازم برای او صورت گیرد .

 

بیشتر بخوانید: فیلم چه زمانی نگران زردی در نوزادمان باشیم؟

 

تغذیه

به نوزاد هیچ چیز غیر از شیر مادر ندهید نوزاد نیازی به خوردن آب ، آب قند ، عرقیات گیاهی و هر چیز دیگری غیر از شیر مادر ندارد در موارد خاص ممکن است برای نوزاد شیر کمکی شروع شود. نوزاد حداقل 8 بار در شبانه روز و هر بار 20 دقیقه باید تغذیه شود . شیردهی نوزاد بنابه درخواست خود اوست ولی اگر برای شیر خوردن از خواب بیدار نشد و بیش از سه ساعت گذشت باید او را بیدار کنید و به او شیر بدهید . و در صورت خواب آلودگی شیر دوشیده شده با قاشق یا کاپ داده شود بعد از هر بار شیر دادن باید آروغ او را بگیرید . نوزاد را بعد از شیر در وضعیت شیب دار قرار دهید و روی شکم نخوابانید .شیرخوردن مکرر و هوشیاری بیشتر در شب غیر طبیعی نیست .به نوزاد پستانک داده نشود سعی کنید پوشک نوزاد را بلافاصله بعد از شیر تعویض نکنید

نحوه صحیح شیردهی ، فواید شیر مادر ، علایم سیر شدن نوزاد و کفایت شیر مادر  را می توانید در همین وب سایت مطالعه فرمایید .

 

بیشتر بخوانید: از شیر گرفتن کودک در شب

 

 

ادرار و مدفوع

نوزاد باید در 24 ساعت اول زندگی از نظر داشتن ادرار و مدفوع کنترل شود در صورت نداشتن ادرار حتما به پزشک یا پرستار اطلاع دهید .

در روزهای اول زندگی مدفوع نوزاد سبز خیلی تیره مایل به سیاه است که به آن مکونیوم می گویند نوزاد از نظر دفع مکونیوم باید حتما کنترل شود در صورت عدم وجود مکونیوم در 24 ساعت اول حتما به پزشک و پرستار اطلاع داده شود . تعداد دفعات دفع از یک بار تا به ازای تعداد دفعات شیرخوردن نوزاد طبیعی است .

 

بیشتر بخوانید: 16 نشانه مهم سلامتی و بیماری در آزمایش ادرار

 

 

علایم هشدار دهنده

بهتر است برای جلوگیری از هرگونه مشکلات بیشتر برای نوزاد علایم خطر و هشدار دهنده را بشناسید و در صورت وجود مشاهده هر کدام از این علایم به مراکز درمانی مراجعه کنید این علایم شامل :

  • سردی دست ها و پاها
  • خونریزی
  • تنفس های تند و اگر به سختی نفس می کشد
  • داشتن ناله
  • بی حالی
  • توکشیدن قفسه سینه
  • زردی
  • تب
  • خونریزی ناف

 

بیشتر بخوانید:

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید