آنچه که باید از اتاق زایمان تا 2 هفتگی نوزاد بدانید قسمت سوم

خانم فریبا شادپور

view

گواهی ولادت

برگه گواهی ولادت سند ارزشمندی است که تاریخ و ساعت تولد ، مکان تولد و پدر و مادر و مشخصات دیگر را اعلام می کند و با استناد به این گواهی برای نوزاد شناسنامه صادر خواهد شد . یکی از والدین با در دست داشتن اصل شناسنامه پدر و مادر جهت دریافت گواهی ولادت به بخش زایمان همان بیمارستان مراجعه می کتد و پس از دریافت ، آن را به ثبت احوال برده و شناسنامه برای نوزاد صادر می شود . برای زایمان هایی که خارج از بیمارستان صورت می گیرد پزشک یا ماما می تواند این گواهی را صادر کند .

 

 آنچه که باید از اتاق زایمان تا 2 هفتگی نوزاد بدانید قسمت سوم

 

بیشتر بخوانید: 9 دلیل گریه کردن نوزادان

 

بهداشت نوزاد

نوزاد از یک محیط استریل وارد محیط بیرون می شود بدن ما به خیلی از میکروب ها مقاوم است و بعضی از این میکروب ها روی پوست بدن ما زندگی می کنند اما سیستم دفاعی بدن نوزاد هنوز به اندازه کافی مقاوم نشده در نتیجه قبل و بعد از هر اقدامی که برای نوزاد انجام می دهید دستهایتان را بشویید . زیور آلات را از دست خود خارج کنید و در مدت نگهداری از نوزاد ناخن ها را کوتاه نگهدارید از ناخن مصنوعی استفاده نکنید . پوشک نوزاد حداقل هر سه ساعت باید کنترل و در صورت کثیف بودن تعویض شود. دمای اتاقی که نوزاد نگهداری می شود باید بین 28-25 درجه باشد و مصرف دخانیات ، مواد مخدر و مواد سمی مثل حشره کش ممنوع است

 

بیشتر بخوانید: شکل نوزادان نارس براساس سن باردری

 

 آنچه که باید از اتاق زایمان تا 2 هفتگی نوزاد بدانید قسمت سوم

 

مراقبت از بند ناف

بند ناف نوزاد در زمان تولد بریده می شود بند ناف سالم ، سفید و ژله ای است که کم کم خشک و سفت می شود و سرانجام می افتد . به بند ناف الکل و یا بتادین نزیند چون باعث دیرتر خشک شدن آن می شود و فرآیند افتادن آن را طولانی می کند و از آن گذشته این محلول های ضدعفونی کننده می تواند به پوست اطراف ناف آسیب بزند . بند ناف نوزاد را داخل پوشک نگذارید و پوشک را زیر آن ببندید و کش شلوار نوزاد را روی ناف نگذارید زیر آن قرار دهید بند ناف نوزاد را دستکاری نکنید و سعی نکنید آن را بکنید خودش می افتد مدت زمان افتادن بند ناف از 5 تا 15 روز متفاوت است و بستگی به وضعیت نوزاد و نوع مراقبت شما دارد . از ناف بند یا پانسمان استفاده نکنید .

 

بیشتر بخوانید: مراقبت از بند ناف نوزاد

 

 

 آنچه که باید از اتاق زایمان تا 2 هفتگی نوزاد بدانید قسمت سوم

 

حمام نوزاد

اجازه دهید دو روز از تزریق واکسن ب ث ژ بگذرد سپس نوزاد را حمام کنید داشتن بند ناف هیچ منعی برای حمام دادن نوزاد ندارد فقط کافیست بند ناف را دستکاری نکنید نوزا را با شامپو بچه حمام کنید و اجازه دهید آب و کف از روی بند ناف رد شود نوزاد را آبکشی و خشک کنید .

 

بیشتر بخوانید:فیلم آموزشی چگونه برای اولین بار نوزادتان را حمام کنید؟

 

 آنچه که باید از اتاق زایمان تا 2 هفتگی نوزاد بدانید قسمت سوم

 

لباس نوزاد

بهتر است لباس نوزاد از جنس پنبه یا نخ ، رنگ روشن و مناسب فصل باشد با دکمه ریز باز و بسته شود و زیپ نداشته باشد . در فصل گرم فقط یک رو انداز سبک روی نوزاد باشد و در فصل سرد با یک پتوی نسبتا سبک نوزاد را بپیچید و یک پتو دیگر روی او بندازید سر نوزاد حتما باید با کلاه پوشانده شود . برای شستشو بهتر است از شوینده های مایع استفاده کنید و بکار بردن نرم کننده لباس خودداری کنید و سعی کنید لباس های نوزاد را در معرض اشعه آفتاب خشک کنید .

 

بیشتر بخوانید: چگونه به نوزاد خود لباس بپوشانید؟

 

 

 آنچه که باید از اتاق زایمان تا 2 هفتگی نوزاد بدانید قسمت سوم

 

ناخن نوزاد

ناخن نوزاد باید کوتاه باشد چون احتمال دارد به خودش آسیب بزند ناخن های نوزاد را با قیچی های مخصوص این کار که کوچک و نوک گرد دارد هفته ای یک تا دوبار هنگامی که نوزاد خواب است به ملایمت و آرامش بگیرید با یک دست خود دست و انگشتان نوزاد را بگیرید و با دست دیگر ناخن های او را با قیچی کوتاه کنید .

 

بیشتر بخوانید:چگونه باید از دست ها و ناخنهایمان مراقبت نماییم

 

 

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید