علل، علایم و درمان عفونت ادراری در مادران باردار

دکتر آفاق حسن زاده راد

view

عفونت ادراری در مادر باردار

ابتلا به عفونت ادراری در مادران باردار

همانطور که می دانید عفونت ادراری در سیستم ادراری اتفاق می افتد و سیستم ادراری شامل کلیه ها، مجرای ادراری، مثانه و میزراه است

علت بروز عفونتهای ادراری

علت اصلی بروز عفونتهای ادراری باکتریها هستند. عفونت ادراری در هر فردی می تواند اتفاق بیفتد. اما زنان بیشتر از مردان در معرض عفونتهای ادراری هستند. به همین دلیل اگر تصور می کنید دچار عفونت ادراری هستید حتماً به پزشک خود مراجعه نمائید. 

در دوران بارداری نیز احتمال بروز عفونتهای ادراری وجود دارد.

به خاطر داشته باشید در صورتیکه مادر در دوران بارداری دچار عفونتهای ادراری شود با انجام مراقبتهای لازم، مادر و نوزاد در سلامت خواهند بود.

 اغلب عفونتهای ادراری محدود به مثانه و میزراه هستند. اما گاهی عفونت ادراری می تواند منجر به عفونت کلیه شود که در اینصورت احتمال بروز زایمان زودرس و وزن کم جنین هنگام تولد افزایش می یابد.

علائم ابتلا به عفونت ادراری چیست؟

  1. نیاز فوری به ادرار کردن
  2. دفعات زیاد ادرار کردن در طول روز
  3. سختی در ادرار کردن
  4. احساس سوزش در پشت یا پایین شکم
  5. احساس سوزش هنگام ادرار کردن
  6. ادرار کدر یا همراه با بو

چرا احتمال ابتلا به عفونت ادراری در دوران بارداری زیاد است؟

یکی از دلایل افزایش ابتلا به عفونت ادراری در دوران بارداری، هورمونهاست. در دوران بارداری، هورمونها باعث ایجاد تغییراتی در مجاری ادراری می شوند و این باعث می شود تا احتمال بروز عفونت در زنان افزایش یابد. همچنین با افزایش سن بارداری، وزن رحم بر روی مثانه فشار وارد می کند و این امر باعث می شود تا دفع کل ادرار درون مثانه به سختی انجام شده و در نتیجه مقداری از ادرار در مثانه باقی می ماند و همین ادرار باقی مانده در مثانه می تواند منبع عفونت باشد.

تشخیص عفونت ادراری:

 اولین روش برای تشخیص آزمایش ادرار است. پزشک ادرار فرد را از نظر باکتری، و گلبولهای سفید و قرمز مورد بررسی قرار می دهد. نوع باکتری موجود در ادرار نیز چک می شود.

درمان عفونت ادراری:

 طبق تجویز پزشک 3 تا 7 روز آنتی بیوتیک به بیمار تجویر می گردد. در صورتیکه عفونت باعث احساس ناراحتی در فرد گردد، پزشک احتمالاً پیش از آنکه جواب آزمایش ادرار فرد مشخص شود، درمان را شروع می نماید.

پس از شروع درمان، احتمالاً ظرف 3 روز علائم عفونت ادراری در فرد ناپدید می شود. بهتر است داروهای خود را طبق برنامه و در زمان معین مصرف کنید. سعی کنید با شروع ناپدید شدن علائم، درمان خود را قطع نکنید.

بسیاری از آنتی بیوتیک ها مثل آموکسی سیلین، اریترومایسین و پنی سیلین برای مادران باردار بی خطر اند. پزشکان به مادران باردار، آنتی بیوتیک هائی همچون سولفامتازوازول، تریمتوپریم، سیپروفلوزاسین، تتراسایکلین را که می توانند بر روی رشد جنین آثار مخربی بر جای بگذارند تجویز نمی کنند.

چگونه از ابتلا به عفونت ادراری پیشگیری کنیم؟

  1. حداقل 8 لیوان آب در شبانه روز بنوشید.
  2. پس از ادرار کردن از جلو به عقب خود را پاک کنید.
  3. پیش از رابطه جنسی و پس از آن مثانه خود را خالی کنید.
  4. از مصرف دئودورانتهای زنانه ی قوی یا صابونهای قوی اجتناب کنید.
  5. پس از داشتن رابطه جنسی، واژن خود را با آب گرم بشوئید.
  6. از لباس زیر نخی استفاده کنید.
  7. از پوشیدن شورت تنگ اجتناب کنید.

متخصصین

آفاق حسن زاده راد

آفاق حسن زاده راد

مامایی و سلامت زنان و زایمان

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید