رشد نوزاد در یک ماهگی

دکتر حمیدرضا بادلی

view

کودک در یک ماهگی چقدر رشد خواهد کرد؟

 اولین ماه زندگی نوزاد دوره ای است که در آن نوزاد به سرعت رشد می کند.

 قد نوزادان در یک ماه بین 2.5تا 3.8 سانتیمتر بلندتر می شود.

 وزن نوزاد نیز حدود 900 گرم افزایش خواهد داشت البته این میزان بطور متوسط هستند و نوزاد شما ممکن است سریعتر و یا کندتر از این میزان رشد کند.

اگر نوزادتان از شیر مادر تغذیه می کند، احتمالاً مداوم شیر طلب می نماید. معمولاً هر ساعت نوزاد نیاز به شیر خوردن از سینه ی مادر دارد، خصوصاً در برخی از ساعات خاص شبانه روز. اگر کودک شما بیش از حد نرمال شیر طلب کند، به پزشک مراجعه نمایید. پزشک وزن، قد و دور سر نوزاد را اندازه می گیرد و میزان رشد نوزاد را در یک نمودار رشد استاندارد مشخص می نماید.

اگر نوزادتان نارس بدنیا آمده، به خاطر داشته باشید که میزان رشد او را با نوزادان ترم و رسیده مقایسه ننمایید. نوزاد نارس باید در طول یک ماهه ی اول زندگی مدام وزن شود. میزان رشد وی مدام زیر نظر باشد تا از رشد طبیعی نوزاد مطمین باشید.

اگر نوزاد شما طبق استانداردهای نمودار رشد، رشد نمی کند و یا به کندی رشد می کند، پزشک باید مطمین شود که نوزاد به اندازه ی کافی غذا دریافت نماید.

نوزادتان چند بار در روز شیر می نوشد؟

در یک ماهگی نوزاد ممکن است حدود 8 بار در شبانه روز از شیر تغذیه نماید.

 نوزادتان چه مقدار شیر می نوشد؟

 نوزاد باید حداقل 10 دقیقه شیر بنوشد و صدای قورت دادن شیر شنیده شود و در نهایت پس از اتمام احساس سیری نماید. نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می کنند حدود 110 تا 150 میلی لیتر شیر در هر وعده باید شیر مصرف نمایند.

 نوزاد شما چند بار در روز ادرار می کند؟

 پوشک نوزاد شما باید بین 4 تا 6 بار در روز خیس شود.

 نوزاد شما چند بار دفع مدفوع انجام می دهد؟

نوزاد در این سن یکبار و یا بیشتر اجابت مزاج خواهد داشت، اما اگر یک یا دو روز هم دفع انجام نشد،جای نگرانی ندارد.

 نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند مدفوع شل تری در مقایسه با نوزادانی که از شیر خشک مصرف می کنند دارند. اگر نوزادتان از رشد مطلوبی برخوردار نیست باید دفعات بیشتری به پزشک مراجعه نمایید تا رشد نوزادتان زیر نظر پزشک مورد ارزیابی قرار گیرد.

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید