تغذیه مناسب در دوران نوجوانی

دکتر حمیدرضا بادلی

view

والدین باید بدانند که نوجوان ها با هم متفاوتند و علاقه مندی های غذایی و تغذیه ی آنان نیز با هم متفاوت هستند.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها عنوان نموده است که در گروههای سنی تمرکز آنها بیشتر بر روی نوجوانان اعمال می شود. اکنون زمان آن است که در مورد مصرف سالم ترین غذاها صحبت کنیم. جیمی استنگ راههای تغذیه ی نوجوانان می گوید: "نوجوانان می دانند که باید از چه غذاهایی مصرف نمایند، اما برنامه ی آنها این امکان را برایشان فراهم نمی سازد که از غذاهای مغذی مصرف نمایند." نوجوانان اغلب در فعالیتهای بعد از مدرسه شرکت می کنند، بعضی از آنها آخر هفته کار می کنند و سپس به خانه مراجعه می کنند و تا اوایل صبح مشغول انجام تکالیف خود هستند و مدت کوتاهی می خوابند و دوباره راهی مدرسه می شوند.

 نوجوانان به مجموعه ی منحصر بفردی از مشاوره های رژیم های غذایی نیاز دارند.متخصصان تغذیه باید به دنبال ایجاد تغییرانی در رژیم های غذایی نوجوانان باشند.

صبحانه مناسب نوجوانان کدامست؟

خوردن صبحانه می تواند اولین تغییر باشد. نوجوانان کمتر علاقه مند به مصرف صبحانه در مقایسه با بزرگسالان هستند. مطالعات نشان داده اند که خوردن صبحانه می تواند باعث بهبود عملکرد حافظه ی کوتاه مدت شده و خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. الزامی ندارد که نوجوانان از غذاهای سنتی مرتبط با صبحانه مثل نان و پنیر و چای مصرف کنند. هر آنچه که سریع در دسترس آنها قرار می گیرد و دارای ارزش غذاییست همانند پیتزای سبزیجات، نان تست سبوسدار با کره ی بادام زمینی و یا یک ساندویچ می تواند یک صبحانه ی مناسب برای یک نوجوان باشد.

از دیگر تغییراتی که می توان در شیوه ی غذا خوردن نوجوانان اعمال نمود، اضافه کردن تنقلات سالم به جای هله هوله های مضر به زنجیره ی غذایی آنهاست. مصرف مغزها بجای چیپس و پفک می تواند مفید باشد. نگهداری میوه در یخچال و یا سبزیجات و یا سالاد در دسترس نوجوانان نیز از دیگر راهکارهای تغییر عادات غذایی نوجوانان است. قرار دادن اینگونه مواد غذایی در دسترس نوجوانان باعث تشویق آنها به استفاده از این مواد غذایی می گردد. در دوران بلوغ، اشتهای نوجوانان تا حد زیادی نسبت به قبل متفاوت می شود. البته میزان تفاوت آن بستگی به میزان تغییرات هورمونی در آنها دارد. نوجوانان به کالری نیاز دارند. اما به خاطر داشته باشید که همان اندازه که دریافت ناکافی کالری یک نوجوان می تواند نگران کننده باشد، دریافت کالری های اضافی نیز که همراه با پرخوری وی اتفاق می افتد نیز می تواند باعث نگرانی شود. اگر چه نیاز یک نوجوان به کالری، بیشتر از کودک است اما باید بخاطر داشته باشید که مقدار دریافتی کالری نوجوان باعث ایجاد اضافه وزن و چاقی در وی نگردد.
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید