نارسایی حاد کلیه Acute Kidney Failure Deasease

دکتر حمیدرضا بادلی

view

علاِیم نارسایی حاد کلیه

  • درد یا ناراحتی
  • تورم
  • گیجی
  • کاهش اشتها
  • کاهش حجم ادرار
  • دهان خشک
  • افزایش تشنگی
  • سبک سری
  • تهوع واستفراغ
  • صربان قلب سریع
  • سرگیجه

درباره نارسایی حاد کلیه

نارسایی حاد کلیه زمانی رخ می دهد که کلیه ها به طور ناگهانی توانایی خود برای فیلتر مواد زاید و آب را از خون از دست بدهند. ممکن است با یک تروما شدید ، یا عفونت رخ می دهد و اگر درمان سریع و فوری دریافت نکند میتواند منجر به آسیب کلیوی دایمی گردد. این به آن معنی است که درمان عامل مشکل می تواند شامل دیالیز برای حذف سموم و مایع اضافی از بدن باشد.
ممکن است هیچ علایمی از نارسایی کلیه مشاهده نشود و یا فرد کاملا بیمار باشد. این بیماری می تواند منجر به مرگ شود ، اما بسیاری از مردم بهبودی کامل خود را به دست می آورند.

خود مراقبتی در نارسایی حاد کلیه

اگر پزشک شما توصیه کرد از مصرف بالای پتاسیم و غذاهای پر نمک در دوران بهبودی خود اجتناب کنید.

پزشک چگونه نارسایی حاد کلیه را تشخیص می دهد

پزشک شما یک تاریخچه پزشکی و یک معاینه فیزیکی از جمله آزمایش خون و ادرار، و ممکن است سونوگرافی، سی تی اسکن، و یا نمونه بافت (بیوپسی) از کلیه انجام دهد.

عوامل خطر ابتلا به نارسایی حاد کلیه

بستری شدن در بیمارستان و یا در بخش مراقبت های ویژه ، بیماری مزمن ( دیابت، فشار خون بالا، کلیه، قلب یا بیماری کبدی)، سن بالا ، کم آبی بدن ، خونریزی ( به خصوص از دستگاه گوارش )، عوارض عمل جراحی، قرار گرفتن در معرض داروهایی که میتواند برای کلیه سمی باشد ، استفاده بیش از حد از داروهای غیر استروییدی ضد التهابی (NSAIDs)، و موانع (مانند تومور مثانه، سنگ کلیه، یا پروستات).

درمان نارسایی حاد کلیه

درمان نارسایی حاد کلیه بستگی به علت آن دارد و ممکن است شامل:
درمان علت زمینه ای ، توقف هر نوع دارو مربوط به علت ، مایعات داخل وریدی برای کم آبی و یا برای حفظ حجم خون کافی ، رژیم غذایی ، دارو برای سطح بالای پتاسیم یا فسفات ، یک سوند و یا استنت ( یک لوله کوچک فلزی ) برای درمان انسداد دیالیز

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر شما ادرار کمتر از 1 تا 2 فنجان در روز داشته و از دست دادن اشتها، تهوع، خستگی و تورم پا یا مچ را تجربه کرده اید در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید.

انتظار میرود در نارسایی حاد کلیه

نارسایی کلیه در افرادی که در حال حاضر در بیمارستان بستری هستند ، مشترک است .
اولین علامت اغلب تورم مچ پا، پا، صورت، و دست است. شما همچنین ممکن است ادرار تیره رنگ و یا ادرار کم، خستگی، گیجی، یا حالت تهوع داشته باشید. شما ممکن است برای مراقبت نارسایی حاد کلیه ی خود به یک اقامت طولانی در بیمارستان نیازداشته باشید. پزشکان بیماری زمینه ای شما را درمان می کنند و به شما داروهایی برای جلوگیری از عوارض کم آبی بدن ، جمع آوری سموم و یا تجمع اب در بدن می دهند.
درمان علت زمینه ای معمولا بر طرف کردن این مشکل است. اگر آن را ندارید (عملکرد کلیه) شما نیاز به همودیالیز دارید تا با برعهده گرفتن عملکرد کلیه ها ، کلیه ها را التیام بخشد.احتمالا چند بار در هفته، شما را به یک دستگاه دیالیز که خون را از طریق یک کلیه مصنوعی دارای فیلتری برای مواد زاید و سموم در حال گردش است و سپس خون را به بدن باز میگرداند متصل میکنند. اگر کلیه های شما برای برگشت به حالت قبل بیش از حد آسیب دیده باشد ممکن است شما دچار نارسایی مزمن کلیه شده باشید و به دیالیز مکرر و پیوند کلیه نیاز داشته باشید.

میزان ابتلا به نارسایی حاد کلیه

شیوع: بیش از 23،000 نفر در سال به دلیل نارسایی حاد کلیه در بیمارستان بستری میشوند.

اقدامات فوری در مورد نارسایی حاد کلیه

اگر هر گونه علایم نارسایی حاد کلیه؛ مانند ادرار تیره ، تکرر ادرار، تهوع ، ضعف عضلانی یا تشنج داشتید بلافاصله به دکتر خود مراجعه کرده و یا به بخش اورژانس یک بیمارستان بروید.

حقایقی درمورد نارسایی حاد کلیه

به دلیل اینکه در اغلب موارد کلیه خون به اندازه کافی برای فیلتر دریافت نمی کنند کلیه دچار نارسایی حاد میشود.

از پزشک خود بپرسید

آیا من نیاز به دیالیز یا درمان های دیگر در این زمینه دارم؟
آیا می توانم کاری برای بهبود سلامتی خود انجام دهم؟
نارسایی کلیه ی من چقدر پیشرفت کرده است و شما فکر می کنید که قابل برگشت به حالت قبل است؟
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید