13 ماده غذایی ضروری در دوران بارداری قسمت دوم
دکتر آفاق حسن زاده راد
عادات غذایی نامناسب و افزایش وزن بیش از حد همچنین ممکن است خطر دیابت بارداری و عوارض بارداری و زایمان را افزایش دهد.
7. مصرف گوشت در بارداری
گوشت گاو و مرغ منابع غنی پروتئین های لازم بدن هستند. گوشت گاو همچنین سرشار از آهن، کولین و دیگر ویتامین های نوع B است که در دوران بارداری مورد نیاز هستند. آهن یک ماده غذایی ضروری است که بوسیله گلبول های قرمز خون که بخشی از هموگلوبین هستند، استفاده می شود. هموگلوبین به انتقال اکسیژن به سلولهای بدن می پردازد. زنان باردار به آهن نیاز دارند زیرا حجم خون آنها افزایش می یابد و این ماده غذایی معمولاً در بارداری کم می باشد و می تواند باعث کم خونی فقر آهن در بارداری شود.
مصرف این مواد در سه ماهه سوم بارداری ضروریست. کاهش سطح آهن در سه ماهه اول بارداری می تواند باعث کم خونی فقر آهن شود که باعث افزایش خطر بارداری زودرس و کاهش وزن هنگام تولد شود. مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C نظیر پرتقال و فلفل می تواند باعث افزایش جذب آهن مواد غذایی شود.
- مصرف روغن کبد ماهی در بارداری
روغن کبد ماهی سرشار از اسید چرب امگا 3 است که برای رشد چشم و مغز جنین ضروری است. روغن کبد ماهی سرشار از ویتامین D است و مصرف آن در افرادی که نمی توانند مواد غذایی دریایی یا مکمل های حاوی اسید چرب امگا 3 با ویتامین D مصرف کنند توصیه می شود.
کمبود ویتامین D با افزایش بروز پره اکلامپسی همراه است. پره اکلامپسی با افزایش فشار خون در بارداری، تورم دست ها و پاها و وجود پروتئین در ادرار مشخص می شود. مصرف یک قاشق غذاخوری روغن کبد ماهی می تواند نیاز روزانه بدن به امگا 3، ویتامین D و ویتامین A را تامین کند. البته اکیداً توصیه می شود از مصرف بیش از یک قاشق در روز اجتناب کنید زیرا مصرف بیش از حد ویتامین A برای بدن خطرناک است.
9- مصرف توت، گیلاس و آلبالو در بارداری
این مواد حاوی آب، کربوهیدرات، ویتامین C، فیبر و ترکیبات گیاهی مغذی هستند. همچنین سرشار از ویتامین C بوده و به جذب آهن در بدن کمک می کنند.
ویتامین C همچنین برای سلامت پوست و عملکرد سیستم ایمنی ضروریست. این مواد دارای میزان قند کم هستند. همچنین از آب و فیبر فراوان برخوردارند و بسیار کم کالری هستند.
10- مصرف غلات کامل در دوران بارداری
مصرف غلات کامل می تواند میزان کالری بیشتر مورد نیاز در بارداری را تامین کند. این غلات سرشار از فیبر، ویتامین و ترکیبات گیاهی می باشند. جو دوسر همچنین سرشار از پروتئینی است که مصرفش در بارداری ضروریست. همچنین غلات کامل حاوی ویتامین B، فیبر و منیزیوم است.
11. مصرف آووکادو در بارداری
آوو کادو داری اسید چرب خاصی است. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ویتامین B به خصوص فولات B9، ویتامین K، پتاسیم، مس، ویتامین E و ویتامین C است. به دلیل میزان بالای چربی بسیار مغذی، فولات و پتاسیم، مصرف آن در بارداری اکیداً توصیه می شود.
چربی آووکادو در ایجاد پوست، مغز و بافت های جنین کمک می کند و فولات آن می تواند از بروز ناهنجاری های لوله عصبی پیشگیری کند.
پتاسیم می تواند کرامپ های پا در دوران بارداری را بهبود بخشد و به همین دلیل در دوران بارداری مصرف می شود. میزان پتاسیم موجود در آووکادو بیش از موز است.
12- مصرف میوه خشک در بارداری
میوه خشک سرشار از کالری، فیبر و ویتامین ها و مواد معدنی است که یک تکه میوه خشک به اندازه یک میوه تازه ماده مغذی خواهد داشت.
بنابراین یک وعده میوه خشک می تواند درصد بیشتری از ویتامین ها و مواد مغذی نظیر فولات، آهن و پتاسیم را تامین کند. هلو سرشار از فیبر، پتاسیم و سوربیتول است. هلوها مسهل طبیعی هستند و در از بین بردن یبوست که در بارداری شایع است کمک کننده خواهند بود.
خرما سرشار از فیبر و پتاسیم است. مصرف منظم خرما در سه ماهه سوم بارداری می تواند به تسهیل باز شدن دهانه رحم و کاهش القای زایمان بینجامد. البته میوه خشک سرشار از شکر طبیعی است و به خاطر داشته باشید که حتما از مصرف میوه های خشک شیرین شده خودداری کنید.
از آنجائیکه میوه خشک حاوی کالری و مواد مغذی زیاد می باشد، مصرف بیش از یک وعده در روز به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
13- مصرف آب در دوران بارداری
در بارداری حجم خون به 5/1 لیتر افزایش می یابد. بنابراین نیاز است که بدن مادر دارای آب کافی باشد. جنین ماده مورد نیاز خود را از مادر دریافت می کند و اگر مادر دقت نکند خودش دچار کم آبی خواهد شد، علائم کم آبی خفیف عبارتند از: سردرد، نگرانی، خستگی، خلق تنگ و کاهش حافظه.
مصرف آب از بروز یبوست و خطر ابتلا به عفونت ادراری که در بارداری شایعند جلوگیری می کند. در بارداری می توانید 2 لیتر آب در روز مصرف کنید.
دکتر آفاق حسن زاده راد۳۹۶ مطلب
متخصصین
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها