7 حالت ناخن ها که نباید نادیده بگیرید
دکتر حمیدرضا بادلی
7 حالت ناخن ها که نباید نادیده بگیرید
آیا می دانستید که ناخن های شما می توانند سرنخ هایی برای سلامتی کلی بدن شما ایجاد کنند؟
چاله دار شدن ناخن Nail pitting
فشارهای یخ مانند در ناخن ها در افرادی که پسوریازیس دارند شایع است - وضعیتی که با لکه های پوسته پوسته شده روی پوست مشخص می شود. این حالت ناخن همچنین می تواند به اختلالات بافت همبند مانند سندرم رایتیر و آلوپسی آراتا نیز مربوط باشد . آلوپسی آراتا یک بیماری خود ایمنی است که باعث ریزش مو می شود.
چماقی شدن ناخن Nail clubbing
هنگامی اتفاق می افتد که نوک انگشتان بزرگ شود و ناخن ها به طور معمول در طول سال ها به دور انگشتان منحنی شوند. گاهی نتیجه اکسیژن کم در خون است و می تواند نشانه انواع بیماری های ریه باشد. این حالت همچنین با بیماری التهابی روده ، بیماری قلبی عروقی ، بیماری کبد و ایدز همراه است.
قاشقی شدن ناخن
ناخن های قاشقی (koilonychia) ناخن های نرمی هستند که بیرون زده می شوند. معمولاً به اندازه کافی بزرگ است تا یک قطره مایع را در خود نگه دارد. غالباً ناخن های قاشقی نشانه کم خونی فقر آهن یا بیماری کبدی شناخته شده به عنوان هموکروماتوز است که در آن بدن شما آهن زیادی را از مواد غذایی که می خورید جذب می کند. ناخن های قاشقی همچنین می تواند با بیماری های قلبی و کم کاری تیروئید همراه باشد.
ناخن های تری
بیشتر ناخن ها به جز یک باند صورتی باریک در نوک ، سفید به نظر می رسند. ناخن های تری را گاهی می توان به پیری نسبت داد. در موارد دیگر ، ناخن های تری می تواند نشانه بیماری جدی زمینه ای مانند بیماری کبد ، نارسایی احتقانی قلب ، نارسایی کلیه یا دیابت باشد.
خطوط بو
خطوط بو تورفتگی هایی هستند که در ناخن ها هستند. تورفتگی ها می توانند هنگامی ظاهر شوند که رشد در ناحیه زیر کوتیکول با آسیب یا بیماری شدید قطع شود. شرایط مرتبط با خطوط بو شامل دیابت کنترل نشده و بیماری عروق محیطی و همچنین بیماری های مرتبط با تب بالا مانند تب سرخچه ، سرخک ، اوریون و ذات الریه است. خطوط بو همچنین می تواند نشانه کمبود روی باشد.
جدایی ناخن
شرایطی که به آنیکولیزیس معروف است. ناخنها شل می شوند و می توانند از بستر ناخن جدا شوند. قسمت جدا شده ناخن با یک رنگ سفید ، زرد یا سبز مات می شود. گاهی اوقات ناخن های جدا شده با آسیب یا عفونت همراه هستند. در موارد دیگر ، جداسازی ناخن واکنشی به یک داروی خاص یا کالای مصرفی مانند سفت کننده ناخن یا چسب است. بیماری تیروئید و پسوریازیس که وضعیتی است که با لکه های پوسته پوسته شده روی پوست مشخص می شود، همچنین می تواند باعث جداسازی ناخن ها شود.
سندرم ناخن زرد
با سندرم ناخن زرد، ناخن ها ضخیم شده و رشد کند می شود. این حالیت منجر به رنگ زرد ناخن ها می شود.
ناخن های مبتلا به سندرم ناخن زرد ممکن است فاقد کوتیکول باشند و از بستر ناخن جدا شوند. سندرم ناخن زرد اغلب نشانه بیماری تنفسی مانند برونشیت مزمن است. سندرم ناخن زرد همچنین می تواند مربوط به تورم دست ها (لنف ادم) باشد
دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها