عفونت دستگاه ادراری چه مراقبتهایی لازم دارد؟

دکتر حمیدرضا بادلی

view

عفونت دستگاه ادراری چه مراقبتهایی لازم دارد؟

عفونت دستگاه ادراری

علاِئم عفونت دستگاه ادراری

  • دردیاناراحتی
  • خون در ادرار و ادرار قرمز
  • ادرار کدر و بدبو
  • تاخیرو سختی در شروع ادرارکردن
  • تب
  • تکررادرار
  • اضطراروتکررادرارکردن
  • نشت ادرار(بی اختیاری)
  • درددرهنگام ادرارکردن
  • فشارویا پرشدگی

درباره عفونت دستگاه ادراری

عفونت دستگاه ادراری رایج است ، بخصوص در بین زنان . عفونت دستگاه ادراری زمانی اتفاق می افتد که باکتری موجود در دستگاه گوارش و اطراف مقعد وارد اورترا میشود ، لوله ای که ادرار را از مثانه منتقل میکند. باکتری های موجود میتواند باعث عفونت اورترا ،مثانه یا هردو شود . اگر این عفونت درمان نشود میتواند باعث عفونت های کلیوی خطرناک و دردناک شود . عفونت دستگاه ادراری معمولا به راحتی تشخیص داده میشود اما گاها بدون علامت است . اگر عفونت دستگاه ادراری به عفونت کلیوی پیشرفت کند ،شما ممکن است درد قابل توجه در طرفین و پشت ، همراه با تب ولرز یا استفراغ داشته باشید .

آیا میدانید مقاربت جنسی علت رایج عفونت دستگاه ادراری است ، از این رو آن را "التهاب مثانه ماه عسل "می نامند . بلند شدن وادرار کردن بلافاصله بعد از مقاربت اورترا را تمیز میکند و به پیشگیری از عفونت دستگاه ادراری کمک میکند .عفونت دستگاه ادراری نمیتواند از یک شریک جنسی به دیگری منتقل شود . زنان نسبت به مردان بیشتر عفونت دستگاه ادراری میگیرند شاید بدلیل کوتاه بودن اورترا که نزدیک تر به مقعد است میباشد . این وضع شرایط راحتی برای انتقال باکتری ها به مثانه فراهم میکند .شلوار تنگ بخصوص جین نیز باعث مالش (اصطکاک ) میشود که میتواند منجربه عفونت دستگاه ادراری شود.

خود مراقبتی در عفونت دستگاه ادراری

با اولین علامت سوزش مثانه ، سعی کنید مقدار زیادی آب یا آب زغال اخته بنوشید . زغال اخته به پیشگیری از چسبیدن باکتری به پوشش مثانه کمک میکند . ویتامین C وA اضافه دریافت کنید . شلوارهای گشاد بپوشید . اگر علائم شما بهتر نشد ،پزشکتان را ببینید .

پزشک چگونه عفونت دستگاه ادراری را تشخیص میدهد

پزشک شما برای تشخیص عفونت دستگاه ادراری یک معاینه فیزیکی انجام میدهد و دستور یک تست ادراری را میدهد .پزشک شما ممکن است دستور تست های بیشتر برای عفونت دستگاه ادراری وخیم یا عفونت کلیه را بدهد.

درمان عفونت دستگاه ادراری

خوردن داروی فنازوپیریدین با مقدار زیاد آب ،دارویی که برای کم کردن درد در اورترا استفاده میشود. نوجه کنید که این دارو ادرار را قرمز روشن یا قهوه ای میکند و میتواند باعث لکه شدن لباس شود . این دارو بدون نسخه دردسترس است . ممکن است به بهتر شدن احساس شما کمک کند اما نمیتواند عفونت را درمان کند.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر شما درد شدید در هنگام ادرار کردن دارید و یا ادرار صورتی یا کدر دارید شما باید هر چه سریعتر پزشکتان را ببینید. برای یک عفونت ادراری ساده نیاز نیست که به اورژانس بروید . هرچند ، اگر درد زیادی دارید یا خون در ادرارتان وجود دارد و نمیتوانید پزشکتان را ببینید ، به یک مرکز مراقبت های اورژانس بروید .

انتظار میرود در عفونت دستگاه ادراری

اگر متوجه بروز عفونت دستگاه ادراری شدید و تنها علائم خفیفی دارید ، نوشیدن مقدار زیادی آب همرا با ویتامین c یا آب زغال اخته میتواند به توقف آن کمک کند. اما اکثر عفونت های دستگاه ادراری نیازمند آنتی بیوتیک است و سپس سریعا از بین میرود . در صورت عدم درمان ، عفونت دستگاه ادراری میتواند به عفونت کلیوی پیشرفت کند یا باعث سوزش وخیم مثانه و اورترا شود.

عوامل تشدید کننده عفونت دستگاه ادراری

مقاربت ، لباس تنگ ، کم آبی

بیشتر بخوانید :

ریفلاکس مثانه
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید