پرولاپس مثانه چگونه است؟

دکتر حمیدرضا بادلی

view

پرولاپس مثانه چگونه است؟

پرولاپس مثانه

علاِئم

  • دردیاناراحتی
  • مشکل درادرار کردن
  • نشت ادرار(بی اختیاری)
  • برآمدگی
  • درددرهنگام ادرارکردن

درباره پرولاپس مثانه

پرولاپس مثانه هنگامی رخ میدهد که دیواره ی واژن ضعیف شده باشد، بطوریکه دیگر مثانه توسط آن حمایت نشود، در نتیجه به داخل وازن برآمده میشود که این مسئله میتواند باعث مشکلات ادراری و ناراحتی شود. انواع درمان ها میتواند به کاهش علائم بیماری کمک کند. در بعضی موارد پزشکان درمان جراحی را جهت تغییر موقعیت مثانه پیشنهاد میکنند.

آیا میدانید پساری ها ( رحم بند) یک وسیله جهت قرار دادن در واژن برای حمایت از پرولاپس مثانه می باشند که از زمان کتاب مقدس مورد استفاده قرار میگرفتند. پساری ها در اشکال و ابعاد مختلف وجود دارند. بنابراین پزشکان میتوانند آنها را جهت استفاده در زنان مختلف به کار ببرند. اگر چه جراحی یک درمان موثر است، پرولاپس مثانه در یک سوم زنان چهار سال پس از جراحی عود میکند.

خود مراقبتی در پرولاپس مثانه

تمریناتی به نام ورزش kegel ممکن است به سفت کردن ماهیچه های لگن کمک کند. عاقلانه است جهت پیشگیری از تضعیف دیواره واژن از بلند کردن اجسام سنگین و زور زدن هنگام دفع پرهیز شود.

پزشک چگونه پرولاپس مثانه را تشخیص میدهد

معاینه فیزیکی از مهبل (واژن) و لگن معمولا جهت تشخیص پرولاپس مثانه برای پزشک کافیست. جهت دریافت اطلاعات بیشتر، پزشک ممکن است انجام آزمایش سیستو یورتروگرام را توصیه کند. این آزمایش تصویری متحرک در حین خالی شدن مثانه را فراهم میکند. آزمون دیگر عبارت است از سیستوسکوپی، که اجازه می دهد تا پزشک به بررسی داخل مثانه بپردازد و فشار داخل مثانه را اندازه گیری میکند.

عوامل خطر ابتلا به پرولاپس مثانه

خطر ابتلا به پرولاپس مثانه با افزایش سن، افزایش می یابد. یک یا چند زایمان واژینال نیز باعث افزایش خطر ابتلا میشود. همچنین میزان بروز این بیماری پس از یائسگی با کاهش میزان هورمون استروژن، افزایش می یابد. استروژن به قوی بودن عضلات واژن کمک میکند. همچنین بلند کردن اشیاء سنگین، سرفه های مکرر، یا یبوست مکرر با آسیب به عضلات لگن می تواند خطر ابتلا به پرولاپس مثانه را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید :

ریفلاکس مثانه

درمان پرولاپس مثانه

بسیاری از گزینه های درمانی برای پرولاپس مثانه در دسترس هستند: قرار دادن یک پساری، که وسیله ای جهت قرار دادن در واژن است که میتواند به نگه داشتن مثانه در جای خودش کمک کند. درمان جایگزینی با استروژن میتواند به تقویت عضلات واژن کمک کند، جراحی را میتوان جهت تغییر موقعیت مثانه به مکان مناسب و تقویت دیواره واژن انجام داد. درمان فیزیکی شامل تحریک فیزیکی و بیوفیدبک، ممکن است به تقیویت عضلات لگن کمک کند. ورزش جهت تقویت عضلات لگن و تسکین علائم پرولاپس کمک کننده است.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

زنان مبتلا به پرولاپس مثانه با ایجاد فشار اغلب چیزی مانند یک توپ درداخل واژن خود احساس میکنند. آنها همچنین ممکن است درد و ناراحتی در لگن ،مشکلات ادراری، نشت ادرار در طول ورزش، عطسه و یا سرفه ، احساس عدم تخلیه کامل مثانه حتی پس از ادرار کردن، مقاربت دردناک، درد کمر و عفونت های مکرر منثانه داشته باشند. اگر شما هر یک از این علائم را دارا بودید به پزشک خود مراجعه کنید.

انتظار میرود در پرولاپس مثانه

اغلب موارد پرولاپس مثانه خفیف است و میتواند بدون نیاز به جراحی درمان شود. زمانیکه مثانه دارای پرولاپس شدید است، توسط عمل جراحی میتوان موقعیت مثانه را تغییر داد.

میزان ابتلا به پرولاپس مثانه

تقریبا نیمی از زنان بالای 50 سال دارای علائمی از پرولاپس مثانه می باشند. زنان 80 ساله ی امریکایی در 11% موارد دارای ریسک جراحی برای پرولاپس یا بی اختیاری می باشند.

حقایقی درمورد پرولاپس مثانه

در زنانی که دارای چهار و یا بیشتر زایمان طبیعی می باشند، 12 برابر زنان دیگر خطر ابتلا به پرولاپس وجود دارد.

عوامل تشدید کننده پرولاپس مثانه

بلند کردن اشیاء سنگین ، زور زدن در هنگام اجابت مزاج

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید