آیا لیزر زیر بغل سرطان زاست؟

view

 

علی‌رغم مزایایی که لیزر موهای زائد برای فرد به ارمغان می‌آورد، بعضی از افراد به دلیل ترس از سرطان به سراغ این روش قطعی حذف موهای زائد نمی‌روند. هنوز هم افرادی در جامعه هستند که لیزر را با انواع بیماری‌های پوستی، سرطان و حتی نازایی مرتبط می‌دانند و نه‌تنها خودشان از این روش استفاده نمی‌کنند، بلکه سعی در منع دیگران از انجام لیزر دارند. در این مقاله می‌خواهیم به‌طوردقیق به این سوال پاسخ دهیم که آیا لیزر زیر بغل سرطان زاست؟ اگر شما هم تاکنون با چنین مواردی مواجه بوده‌اید یا به‌خاطر ترس از عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی قید رهایی دائمی از موهای زائد را زده‌اید، خواندن این مقاله برایتان مفید خواهد بود.

آیا لیزر زیر بغل سرطان زاست؟

یکی از رایج‌ترین نگرانی‌های افراد در ارتباط با لیزر زیر بغل و غدد لنفاوی است. باور غلط و رایجی که در میان عموم مردم درباره لیزر موهای زائد وجود دارد، این است که لیزر احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند قرار گرفتن غدد لنفاوی در معرض اشعه لیزر باعث تورم و ابتلا به سرطان می‌شود که این موضوع اصلا درست نیست و پایه علمی ندارد.

اشعه لیزر طوری تنظیم شده است که فقط تا سطح بسیار اندکی از پوست نفوذ می‌کند و توسط رنگ‌دانه‌های موجود در فولیکول مو جذب می‌شود؛ بنابراین اشعه لیزر به بافت‌های عمیق‌تر پوست هیچ راه نفوذی ندارد و کوچک‌ترین تاثیری بر غدد لنفاوی نمی‌گذارد. ازهمین‌رو در پاسخ به سوال « آیا لیزر زیر بغل باعث سرطان میشود» می‌توانیم به‌طور قاطعانه «نه» بگوییم.

لیزر موهای زائد بدن چگونه انجام میشود و چرا به بدن آسیب نمیزند؟

برای پاسخ به سوال «آیا لیزر زیر بغل سرطان زاست» بهتر است به نحوه انجام لیزر و تاثیرگذاری اشعه لیزر بر فولیکول‌های مو نیز بپردازیم. در جلسات لیزر اپراتور دستگاه مخصوص را روی سطح پوست حرکت می‌کند و اشعه لیزر را به آن می‌تاباند. اشعه‌های لیزر به لایه‌های زیرین پوست، جایی که فولیکول مو در آن واقع است، نفوذ می‌کنند و گرمای ناشی از لیزر باعث آسیب دیدن فولیکول‌های مو می‌شود. به‌این‌ترتیب فولیکول‌ها توانایی خود را برای رشد موهای زائد از دست می‌دهند و بعد از مدتی دچار ریزش می‌شوند.

کلینیک صدف در پاسخ به سوال لیزر بدن چگونه است چنین پاسخ می‌دهد که «دستگاه‌های آمریکایی از کمپانی سایناشور بدون تماس مستقیم با پوست بدن عمل می‌کنند که هر شات ۱۵ تا ۱۸ میلی متر از سطح پوست را در بر می‌گیرد. برخلاف دستگاه‌های رولی که هم از نظر بهداشتی مناسب نیستند و هم سطح کمتری از پوست را در بر می‌گیرند. همچنین این دستگاه‌ها مناسب برای پوست‌های روشن و تیره، همراه با کولینگ (دستگاه خنک کننده قوی) که جوابگویی ۸۰% در طی مدت ۶جلسه به همراه دارند و بعد از آن ۲جلسه آخر را به‌صورت تمدید شارژ انجام می‌شود. در کل ۶ تا ۸ جلسه لیزر صورت می‌گیرد. ماهی یکبار است و بعد از هفت روز از لیزر ریزش موها شروع می‌شود.»

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد

به‌طورکلی لیزر موهای زائد فرایند سخت و پیچیده‌ای ندارد؛ اما انجام چند کار ساده بعد از موزدایی با لیزر به جلوگیری از وارد شدن آسیب به پوست کمک می‌کند. از جمله مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از لیزر موهای زائد عبارت‌اند از:

  • تا ۴۸ ساعت بعد از لیزر از حمام بسیار داغ یا رفتن به سونا و اتاق بخار جلوگیری کنید.
  • تا ۲ روز بعد از لیزر از محصولات عطری مانند مام و دئودورانت استفاده نکنید.
  • حداقل تا ۲ هفته بعد از درمان از قرار دادن پوست در معرض نور خورشید و آفتاب گرفتن خودداری کنید و همواره کرم ضدآفتاب بزنید.
  • تا یک هفته بعد از لیزر از انجام خدمات زیبایی مانند لایه‌برداری، وکس، اصلاح، هایفوتراپی، میکرونیدلینگ و... خودداری کنید.
  • چنانچه پوستتان نسبت به گرما حساس شده است، از کمپرس سرد روی پوست استفاده کنید.
  • بعد از لیزر، آب فراوان بنوشید تا رطوبت پوست حفظ شود.

مزایای لیزر موهای زائد

حالا که دانستیم لیزر زیر بغل باعث سرطان نمی‌شود، بهتر است به بررسی مزایای این روش موزدایی بپردازیم تا با اطمینان بیشتری این روش را انتخاب کنید. از جمله مزایای لیزر موهای زائد می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • از بین رفتن موهای زیرپوستی
  • از بین رفتن همیشگی بیش از ۹۰ درصد موهای زائد
  • روشن شدن پوست
  • نتیجه‌گیری سریع
  • هزینه مناسب نسبت به نتیجه دائمی
  • بدون درد و سوزش

لیزر موهای زائد نسبت به سایر روش‌ها مانند وکس و اپیلاسیون نتیجه ماندگارتر و درد کمتری دارد. ازهمین‌رو اگر به‌دنبال بهترین روش برای رهایی همیشگی از شر موهای زائد هستید، لیزر بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

 

عوارض لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد یک روش بی‌خطر و عالی برای از بین بردن موهای ناخواسته است؛ البته به شرط آنکه در یک کلینیک معتبر و توسط اپراتور باتجربه انجام شود. در غیر این صورت فرد با عوارض زیر مواجه خواهد شد:

  • سوختگی پوست: سوختگی پوست ناشی از تنظیم نادرست دستگاه یا استفاده از دستگاه نامناسب برای پوست است.
  • درد: درد لیزر موهای زائد معمولا کوتاه‌مدت و فقط در همان لحظه است. بااین‌حال دستگاه‌های جدید لیزر مجهز به سیستم خنک‌کننده هستند و درد لیزر را کاهش می‌دهند.
  • قرمزی و التهاب: قرمزی و التهاب بعد از لیزر دائمی نبوده و بعد از چند ساعت برطرف خواهد شد.
  • پوسته پوسته شدن: یکی از عوارض نادر لیزر موهای زائد پوسته پوسته شدن سطح پوست است که با کرم مرطوب از بین می‌رود.
  • ضخیم شدن موهای کرکی: استفاده از لیزر برای موهای کرکی نه‌تنها باعث از بین رفتن آن‌ها نمی‌شود، بلکه آن‌ها را ضخیم‌تر می‌کند.

برای کاهش عوارض لیزر موهای زائد در وهله اول پیشنهاد می‌کنیم به یک کلینیک معتبر پوست و مو با دستگاه‌های جدید مراجعه کنید. بااین‌حال به‌طورکلی کارهای زیر را برای کاهش عوارض لیزر به شما پیشنهاد می‌دهیم:

  • از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
  • قبل از لیزر، اقدام به برنزه کردن پوست خود نکنید.
  • بعد از لیزر از پماد زینک و بتامتازون روی سطح پوست استفاده کنید.
  • آب کافی بنوشید.

رفع بی‌دردسر موهای زائد بدون عوارض جانبی

در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که آیا لیزر زیر بغل سرطان زاست یا خیر. همان‌طورکه گفتیم هیچ ارتباطی بین سرطان و حتی نازایی با لیزر وجود ندارد؛‌ زیرا اشعه لیزر فقط تا سطح پوست نفوذ می‌کند و هیچ تاثیری بر بافت‌های زیرین آن نمی‌گذارد. بااین‌حال سایر عوارض مانند درد، تاول و سوختگی محتمل است که به همین خاطر لیزر را فقط باید در مراکز معتبر انجام دهید.

کلینیک تخصصی پوست و مو صدف از سال ۱۳۸۹ فعالیت رسمی خود را با مجوز رسمی از وزارت بهداشت آغاز کرد. استفاده از دستگاه‌های جدید مجهز به سیستم خنک‌کننده و اپراتورهای باتجربه و آموزش‌دیده باعث می‌شود که جلسات لیزر را با آرامش کامل و بدون هیچ‌گونه عوارضی انجام دهید.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید